RASPLATA UNEI RUGACIUNI (SALAH) ACCEPTATE

sunshine-in-petals

RASPLATA UNEI RUGACIUNI (SALAH) ACCEPTATE

 

Lauda lui Allah Stapanul Lumilor!

Al-Bazzar a inregistrat de la Ibn ‘Abbas ca Mesagerul lui Allah sallAllahu aleihi wa salam a spus:

Allah Cel Glorios a spus:’Eu accept Rugaciunea (Salah) celui care se smereste in timpul ei din cauza Maretiei Mele; si care nu implineste Rugaciunea (Salah) doar pentru a se arata (ca sa fie vazut); si care nu petrece noaptea in nesupunere fata de Mine; si care isi petrece ziua pomenindu-Ma pe Mine; si care este indurator cu cei saraci, cu calatorii si vaduvele; si care este indurator cu cel care sufera de un necaz. El are o lumina asemanatoare cu lumina soarelui. Il protejez pe el cu Gloria Mea si Ingerii vor fi pazitori peste el. Ii dau lui lumina in intuneric si intelepciune fata de ignoranta. Si asemanarea sa in creatia Mea este cu cea al-Firdaws in Paradis.”

Un Hadis Qudsi (Sfant) in care Allah Subhanahu Wa Ta’ala Insusi ne invata valoarea unei Rugaciuni acceptate.
Cati dintre noi reusesc, sau de cate ori am reusit sa implinim o Rugaciune cu toata atentia noastra, cu smerenie si umilinta?

Rasplata pentru o astfel de Rugaciune este mentionata in Abu Dawood: Zaid ibn Khalid a relatat ca Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa salam a spus:

Oricine face ablutiunea si o perfectioneaza, si apoi implineste doua rakat, fara sa fie neatent in timpul lor, i se vor ierta pacatele anterioare.

In timpul Rugaciunii, Shaytan cauta sa ne distraga atentia in numeroase moduri, mai ales ca de aceasta depinde acceptarea Rugaciunii si implicit rasplata atat de mare a unei Rugaciuni acceptate.
Profetul sallAllahu aleihi wa salam a spus:

Acel Shaytan se numeste Khanzab. Daca te afecteaza, cauta adapost la Allah de el si scuipa (uscat) in stanga ta de trei ori.” [Muslim]

Sa ne rugam lui Allah sa ne dea abilitatea de a deveni sinceri si smeriti in conexiunea noastra cu El din timpul Rugaciunii, si ca Rugaciunile si faptele noastre sa fie dintre cele acceptate si dintre cele care vor castiga Multumirea Sa, si de a face parte dintre cei care se vor bucura de o lumina asemanatoare cu cea a soarelui si de protectia lui Allah si a Ingerilor Sai!
Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Cum-sa-obtinem-khushu-in-rugaciune

 

Pacea fie asupra voastra!

                             CezarinaS.

 

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s