PROFETIILE MESAGERULUI LUI ALLAH (saws) DESPRE ACEASTA UMMAH

purple-rain

PROFETIILE MESAGERULUI LUI ALLAH ﷺ
DESPRE ACEASTA UMMAH

 

Lauda lui Allah Stapanul Lumilor!

Mesagerul lui Allah ﷺ a fost trimis de catre Allah intregii lumi, pentru a explica si a face cunoscut TOT ceea ce este bun si ne poate apropia mai mult de Allah si de a explica si a face clar TOT ceea ce este rau si ne distanteaza de Allah, pentru ca aceasta viata este cladita pe doua lucruri importante: cunoasterea binelui in ideea de a-l urma si cunoasterea raului in ideea de a ne tine departe de el. Si din acest motiv Trimisul lui Allah ﷺ este modelul nostru -al tuturor oamenilor- ce trebuie sa fie urmat.

Profetul ﷺ ne-a informat asupra evenimentelor care for afecta aceasta comunitate, unele dintre aceste relatari vorbesc despre bine, indicand că viitorul, puterea si onoarea vor apartine Musulmanilor. In alte relatari, ne avertizeaza asupra lucrurilor rele, care ne vor indeparta de Allah Preainaltul si ne vor face sa devenim slabi in fata altor natiuni.

Intr-o relatare a lui Thawban(RA) acesta a transmis ca Mesagerul lui Allah, ﷺ a spus:” Se apropie timpul cand popoarele se vor chema unele pe altele impotriva voastra , asa cum mesenii se invita unii pe altii la bucate.” S-a spus:” Se vor intampla toate acestea pentru ca vom fi putini la numar in acele zile?” Profetul, ﷺ a raspuns: ”Mai degraba veti fi multi in acele zile, dar veti fi ca spuma, ca spuma pe un râu. Si Allah va indeparta frica de voi din inimile dusmanilor vostri si va pune wahn (slabiciune) in inimile voastre.” Cineva a spus:” O, Mesager al lui Allah! Ce este wahn?” El a raspuns:”Iubirea pentru lumea asta si ura pentru moarte.”

[Sahih: Relatat de Abu Dawud (4297), Ibn ‘Asakirin in Tarikh Dimashq (2/97/8) si altii. Autentificat de al-Albani in as-Sahihah (no. 958)]

Un adevar extraordinar si un avertisment cutremurator. Acest hadis explica slabiciunea care va cadea asupra acestei comunitati in toate colturile lumii, ca rezultat al iubirii pentru aceasta viata, a preocuparii pentru ea si in acelasi timp ca rezultat al indepartarii de Viata de Apoi si de preocuparea pentru ea, si ura impotriva mortii. Ura pentru moarte este semnul iubirii pentru aceasta lume, pentru ca iubirea pentru acesta lume conduce la ura pentru moarte, iar moartea inseamna de fapt intalnirea cu Allah Subhanahu Wa Taa’la.

Oricine iubeste intalnirea cu Allah, Allah iubeste intalnirea cu el; si oricine uraste intalnirea cu Allah, Allah uraste intalnirea cu el.”[Bukhari&Muslim]

Cei care nu nadajduiesc in intalnirea cu Noi si sunt multumiti de viata lumeasca si se simt in siguranta in ea, precum si aceia care sunt nepasatori fata de semnele Noastre (versete, dovezi, semne), acestia vor avea ca salas Focul, pentru ceea ce au agonisit(faptele lor).” In schimb ce, pentru: “Cei care cred (in Unicitatea lui Allah impreuna cu cele sase principii ale credintei) si savarsesc fapte bune, Domnul lor ii va calauzi prin credinta lor. Pe sub ei vor curge rauri in Gradinile Placerii (Paradis).” Coran 10: 7-9

Puterea Musulmanilor, nu sta in numarul lor mare, nici in arme sau avere, ci in credinta lor si aderarea la ea. De aceea astazi, desi suntem multi, suntem ca o spuma carata de valuri, iar bogatiile noastre nu sunt pentru noi. De ce? Desi suntem mai mult de un miliard si jumatate si avem cea mai rapida crestere? Pentru ca nu mai posedam din religia noastra decat numele, si suntem precum spuma pe valuri.
Dragostea pentru aceasta viata si ura pentru moarte conduc catre multumirea cu situatia umila in care ne aflam si ne departeaza de lupta pentru cauza lui Allah, in toate formele ei. Iar cea mai importanta lupta, este cea cu sufletul nostru, lupta impotriva subjugarii fata de bani, lupta pentru ca Mesajul lui Allah sa triumfe, lupta pentru a instaura binele (Al-Mar’uf) si lupta pentru a indeparta raul (Al-Munkar). Si aceasta este cu regret, situatia Ummei din zilele noastre.
Atunci cand necredinciosii constata slabiciunea acestei Ummah si studiaza conditia ei, atunci lovesc. Atunci cand vad ca aceasta Ummah nu se poate apara, ei nu vor arata indurare. Ei ne urasc pentru ca noi chemam la adorarea si supunerea fata de Allah.

O, voi cei care credeti! Nu-i luati ca aliati (sprijinitori, ajutoare, prieteni) pe dusmanul Meu si pe dusmanul vostru, aratandu-le lor prietenie in vreme ce ei au tagaduit Adevarul ce a venit la voi! Ei il alunga pe Trimis, precum si pe voi, pentru ca voi credeti in Allah, Stapanul vostru…” Coran 60:1

Pamanturile Musulmanilor poseda multe bogatii, iar dusmanii lui Allah doresc aceste pamanturi si vor sa le cucereasca. Astfel ei si-au impartit pamanturile cucerite intre ei asa precum mesenii se aduna in jurul mesei. Si ce fac ei? Fiecare dintre ei isi ia portia lui pana cand se satura, si nu vor fi multumiti pana cand nu vor fi plini.

Profetul ﷺ ne-a avertizat asupra acestui lucru cand a spus:”Voi veti forma armate diferite, o armata in Syria cea Mare (As-Sham), o armata in Iraq si o armata in Yemen”. Am intrebat:”In care dintre ele ar trebui sa fiu, O Mesager al lui Allah?” El ﷺ a spus:”Te sfatuiesc cu (armata) ash-Sham si oricine refuza, atunci sa se alature celei din Yemen si aveti grija. Pentru ca Allah Atotputernicul si Preainaltul, a garantat ash-Sham si oamenii ei pentru mine.” {Sahih: Relatat de Ahmad (5/33), Abu Dawud (1/388), al-Hakim (4/510) – de la’Abdullah ibn Hawalah radiallahu ‘anhu. Autentificat de  Shaykh al-Albani in Takhrij Ahadith Fada’il ash-Sham (no. 2)}

Necredinciosii nu se vor teme de Musulmani.

In timpul vietii Profetului ﷺ au calatorit o luna pentru a se confrunta cu Romanii (batalia de la Tabuk), iar acestia cand au auzit ca Mesagerul lui Allah ﷺ se apropie au fugit.
Frica este o arma pe care Allah a plantat-o in inimile dusmanilor Sai, si de aceea puterea Musulmanilor nu sta in numarul lor mare, nici in avere sau arme, ci in ‘aaqidah (credinta) si aderarea la ea.

O alta forma de slabiciune care ilustreaza conditia Musulmanilor de astazi este indepartarea de Sunnah si comiterea de Bida’h (inovarea in Religie).

Profetul ﷺ ne-a informat intr-un hadis relatat de Hudhaufah(ra) care a spus:”Oamenii obisnuiau sa-l intrebe pe Mesagerul lui Allah ﷺ despre bine, si eu obisnuiam sa sa intreb despre rau, de frica ca m-ar putea ajunge. Asa ca l-am intrebat pe Mesagerul lui Allah ﷺ:”O, Mesager al lui Allah, noi am trait in ignoranta si rau, apoi Allah ne-a trimis acest bine. Asa ca, va mai fi va mai fi vreun rau dupa acest bine?” El a raspuns:”Da”. Apoi am intrebat:”Va fi vreun bine dupa acest rau?” El a raspuns:”Da, dar va fi corupt.” Am intrebat:”Ce inseamna ca va fi corupt?”. El a raspuns:”Cei care ii vor calauzi pe oameni pe alta cale decat a mea; veti fi de acord cu unele dintre faptele lor si le veti dezaproba pe altele.” Am continuat sa intreb:”Atunci va mai fi un rau dupa acest bine?’’. El a spus:”Da! Chematorii la Iad-oricine la raspunde chemarii lor, vor fi aruncati in Foc.” Apoi am spus:”O, Mesager al lui Allah! Descrie-i pentru noi.” El a zis:”O sa fie dintre oamenii nostri si o sa vorbeasca limba noastra.” Am intrebat:”Si ce imi poruncesc sa fac daca voi apuca acele vremuri?” El a zis:”Tine-te de Jama’ah (comunitatea unita) a Musulmanilor si de Imamul lor.” Am mai intrebat:”Si ce se va intampla daca nu va fi nici Jama’ah si nici Imam?” A spus:”Departeaza-te de toate acele secte chiar daca va trebui sa musti de radacinile unui copac pana cand moartea te va ajunge in timp ce tu te afli in acest stadiu.”{Related de al-Bukhari (7084) si Muslim (1847)}

O explicatie scurta a acestui hadis:
“..veti aproba unele dintre faptele lor si le veti dezaproba pe altele”-inseamna ca: veti accepta ceea ce face parte din Sunnah si veti respinge Bida’h
chematori la portile Iadului”-cei care invita la anumite scoli de gandire deviate (diferite secte) care ii vor conduce pe cei care ii urmeaza catre Focul Iadului.
oricine raspunde chemarii lor vor fi aruncati in Foc”-oricine se supune acestor chematori la inovatii si ratacire, sfarsitul lor va fi in Foc, deoarece Profetul ﷺ a spus:”Fiecare inovatie (Bida’h) este ratacire si fiecare ratacire este in Foc”.
Asa ca, Bida’h este in Foc, impreuna cu tovarasii ei. Oricine se supune si ii urmeaza pe cei care cheama la inovatii vor fi condusi catre Foc, si oricine se supune celor care cheama la Sunnah, vor fi condusi catre Paradis.

Acesta este si motivul pentru care pot sa spun ca sunt o luptatoare inversunata impotriva oricaror inovatii si am atras si atrag intotdeauna atentia asupra acestui lucru, si am sfatuit intotdeauna pe cei care nu pot distinge intre Sunnah si Bida’h, fie din cauza lipsei cunostintelor sau a lipsei de experienta, sa nu comita niciun act si sa nu implineasca nicio fapta pentru care nu cunosc sau nu au o dovada sigura in Coran si Sunnah, chiar si daca toata lumea, impreuna de multe ori cu liderul sau imamul, face astfel!!!!

tine-te de Jama’ah Musulmanilor si de Imamul lor”-sa ramai alaturi de imperiul Islamic daca este unul. Sau sa migrezi catre el si sa traiesti printre Musulmani, si sa nu ramai pe pamanturile necredinciosilor, si sa faci un juramant de credinta (bay’ah) catre liderul Musulmanilor, daca exista unul.
si daca nu exista nici Jama’h si nici Imam”- asa cum este in prezent,
Stai departe de toate aceste secte”-indeparteaza-te de toti cei care cheama la ratacire si inovatii, fara sa te alaturi lor, fara sa-i ajuti sau sa-i sustii.
chiar si daca vei fi nevoit sa musti din radacinile unui copac”-sa aderi la Sunnah si sa te tii de fundatia ei, insemnand sa nu ramai in casa ta si sa abandonezi chemarea la Allah, nici sa abandonezi sa poruncesti binele si sa interzici raul, din moment ce Profetul ﷺ ne-a dat si solutia pentru astfel de cazuri:”Tineti-va strans de Sunnah mea si de Sunnah Califilor mei cei dreptcalauziti.”
pana cand moartea te va gasi in aceasta stare”-insemnand sa mori fiind Musulman, precum Allah ne spune:”Si nu muriti decat fiind Musulmani.” 3:101

PASTRAREA BALANTEI

Profetul ﷺ a explicat in numeroase hadisuri ca iubirea pentru aceasta lume, si nepasarea fata de Lumea de Apoi si acordarea de atentie fata de treburile acestei lumi, este o alta forma care va cauza slabiciune printre Musulmani. Aceste relatari nu ne arata insa ca Musulmanii ar trebui sa ignore aceasta lume si sa nu lucreze pentru ea si sa devina dependenti de altii. Din contra, ei trebuie sa munceasca pentru a se susine pe ei si familiile lor.
Cuvintele Akhirah (Viata de Apoi) si Dunya (viata lumeasca) apar in Coran in numar egal. Acesta este un indiciu ca Musulamii trebuie sa pastreze balanta intre aceata lume si Viitoarea, sa implineasca fapte bune prin care sa caute Multumirea lui Allah, iar munca lor in aceasta lume sa se incadreze in limitele Sharia’h pentru a obtine mijloace legale de trai.

Totusi, daca aceasta balanta nu se pastreaza, coruptia poate sa apara. Daca de exemplu se inclina mai mult catre aceasta viata uitand de Viata de Apoi si de intalnirea cu Allah, aceasta Ummah va fi cuprinsa de slabiciune si de umilinta. Daca tendinta este inversa, si aceasta Ummah uita de aceasta lume, atunci va fi dependenta de altii si va intinde mana catre altii cu supunere si umilinta. Din contra, Musulmanii trebuie sa fie stapani pe situatie, puternici si onorabili, precum Allah ne spune:”..Insa a lui Allah este puterea si a Trimisului Sau si a dreptcredinciosilor..”63:8

Un alt hadis care vorbeste despre slabiciunea acestei Ummah prin devierea de la calauzirea Profetului ﷺ este hadisul in care se spune:

Islamul a inceput ca ceva neobisnuit (ciudat) si va reveni ca find ceva neobisnuit la fel cum a inceput, asa ca Tuba (un pom din Paradis) este pentru cei singuratici (neobisnuiti, ciudati).”
Sunt numeroase relatari ale acestui hadis, cel putin douazeci de companioni l-au relatat de la Profet ﷺ in mai multe variante.
Islamul a inceput ca ceva neobisnuit si va deveni neobisnuit din nou, la fel ca la inceput, asa ca binecuvantati sunt cei singuratici.”[Muslim sahih]
Intr-o alta relatare se mai adauga:”…asa ca binecuvantati sunt cei singuratici(ciudati) care vor restaura ceea ce oamenii au corupt din Sunnah mea.”[Tirmidhi]
Sau:”Binecuvantati sunt cei straini”. A fost intrebat:”Cine sunt cei straini, O Mesager al lui Allah?” El a raspuns:”Oamenii cei drepti dintre cei multi si rai, care vor fi mai mult nesupusi decat supusi.” [Musnad Ahmad]“

La inceput Islamul a fost neobisnuit si slab in Mekkah, iar necredinciosii nu stiau despre el. Apoi oamenii au inceput sa creada in Islam si au inceput sa intre in Islam in numar mare. Apoi s-a extins, s-a facut puternic si nu mai era nimic straniu. Dupa aceasta putere si extindere, a revenit asa cum a fost la inceput. Cum se poate acest lucru din moment ce Musulmanii sunt in numar asa de mare si pamanturile lor sunt numeroase?
Pentru ca Musulmanii s-au indepartat de Religia lor si au implementat altceva decat Sunnah Profetului ﷺ , comitand Bida’h in adorare, in timp ce ei isi inchipuie ca urmeaza Islamul. Asa ca, Islamul corect, Sunnah adevarata, a devenit ceva departat, asa cum este un singuratic printre oameni, si ei nu au cunostinta despre el.
Instrainarea este tipica unui numar mic de oameni care fac ceea ce este bine si drept si raspund chemarii lui Allah. Va veni (sau a venit) timpul cand cel care detine cunostinte religioase si este binecuvantat ca fiind dintre cei drepti si care cheama la bine, va gasi doar cativa care sa fie de acord cu el si multi care nu vor fi de acord cu el si in plus il vor ridiculiza. Cand ii va chema pe oameni la ceea ce el stie, doar cativa il vor urma.
Un alt aspect al instrainarii, este dificultatile cu care se confrunta cel care calatoreste pe drumul cel drept. Raul si nedreptatea vor continua sa creasca si dreptatea va continua sa descreasca pe masura ce ne indepartam de vremea Profetiei. Va fi de asemenea dificil sa urmezi drumul cel drept datorita impedimentelor care il vor descuraja pe cel ce vrea sa incerce.
Intr-o alta relatare cand a fost intrebat :”cine sunt cei straini (singuratici, neobisnuiti, ciudati), Profetul ﷺ a raspuns:”Cei care se vor rupe de oamenii lor (triburile lor) de dragul Islamului.
Asa ca, Profetul ﷺ a dat vesti bune celor care se vor indeparta de oamenii lor pentru ca au ales sa urmeze Islamul. Stilul de viata va deveni atat de contrar cu Vointa lui Allah, incat cel care urmeaza Islamul va aparea ca un ciudat (singuratic) si va fi respins.

IMITAREA ALTOR RELIGII SI CULTURI

Astazi asistam la fenomenul imitarii si acceptarii culturii occidentale care in anumite locuri a ajuns chiar sa domine vietile noastre, iar influentele vestice sa penetreze din ce in ce mai adanc in societatea Islamica. Mai mult, unii dintre Musulmani sunt chiar mandri ca urmeaza aceste culturi si obiceiuri. Musulmanii nu s-au multumit sa se “integreze” asa cum motiveaza unii dintre ei, ci ii imita intr-atat incat se confunda cu ei, pierzandu-si identitatea de Musulmani. Rasul Allah ﷺ niciodata nu a urat pe cei de o alta cultura sau religie, insa a dorit intotdeauna sa fim diferiti de ei si ne-a interzis sa-i imitam.

Trimisul lui Allah, sall Allahu aleihi wasallam a spus:
Cel care ii imita pe altii, va fi dintre ei (in Ziua Judecatii)”[Abu Dawood]
Si intr-o alta relatare:”Cel care-i imita pe oameni, altii decat noi (in credinta), nu este dintre noi! Nu-i imitati pe Evrei si pe Crestini!”[Tirmidhi]
Cu siguranta ii veti urma pe cei care au venit inainte de voi (putin cate putin, pas dupa pas) astfel incat, daca ei ar intra intr-o gaura de soparla, veti merge dupa ei”. Sahaba (companionii) au spus:”O, Mesager al lui Allah,(te referi) la Evrei si Crestini?”. El ﷺ a raspuns:”La cine altii?”.[Bukhari]

O, voi cei care credeti! Nu-i luati pe iudei si pe crestini ca Auliya’(aliati prieteni, protectori, ajutoare)! Ei sunt aliati-Auliya’- unii cu altii. Aceia dintre voi care vi-i faceti aliati sunteti ca si cum ati face parte dintre ei …“5:51

(Acest Verset face referire la aceia dintre iudei si crestini care sunt ostili Islamului, pentru ca Allah nu ne opreste sa fim buni si drepti cu cei care nu lupta impotriva noastra din pricina religiei si care nu ne-au alungat din caminele noastre-vezi 60:8;5:8).

 Niciodata nu vor fi Evreii si nici Crestinii multumiti de tine [O, Muhammad- ﷺ] pana nu vei urma religia lor. Spune:”Calauzirea lui Allah (Islamul) este (singura) Calauzire Adevarata! Daca vei urma dorintelor lor, dupa Stiinta(Coranul) pe care ai primit-o, nu vei avea nici ocrotitor (Wali-ocrotitor, protector), nici ajutor (care sa te apere de pedeapsa lui Allah).” 2:120

Allah ne spune clar in acest Verset ca, daca vom urma alta Calauzire, si ii vom urma pe altii, nu vom mai avea nici protector nici ajutor care sa ne apere de pedeapsa lui Allah! Si cum sa ne intoarcem noi catre Allah sa-I cerem ajutorul, cand noi urmam pe altii in afara de El? Cea mai mare bariera care impiedica ca Du’a-ul (Ruga, chemarea, invocarea lui Allah) sa gaseasca raspuns, este implicarea in pacate si in nesupunere.

NEINDEPLINIREA OBLIGATIEI DE A PORUNCI

Al-Mar’uf SI DE A INTERZICE Al-Munkar

Trimisul lui Allah, salAllahu aleihi wa salam a spus:
Pe Cel in Mana Caruia se afla sufletul meu, fie veti porunci Al-Ma’ruf si veti interzice Al Munkar, fie Allah va trimite cu siguranta in curand Pedeasa Sa peste voi. Atunci va veti ruga(veti face Du’a) si nu va va fi acceptata.”[Tirmidhi]

Daca oamenii vad un rau(sau un pacat) si nu-l schimba, in curand Allah ii va afecta pe toti cu Pedeapsa Sa.”[Ahmad, Al-Albani, sahih alJaami].

Zaynab(RA), sotia Profetului, salAllahu aleihi wa sallam a spus:” Trimisul lui Allah s-a trezit odata cu fata intunecata si a repetat de trei ori:”Laa ilaaha illAllah! Vai ce li se va intampla arabilor, din cauza raului ce va veni in curand peste ei! Astazi, in barajul lui Juj si Ma’juj(Gog si Magog) s-a facut o deschizatura asa de mare- si a aratat cu mainile sale.” Zaynab a spus: “O, Mesager al lui Allah! Chiar daca vor mai fi si oameni piosi(facatori de bine) printre noi?” El, sallAllahu aleihi wa salam a raspuns:”Da! Cand KHUBTH (degradarea morala) va fi larg raspandita.”[Bukhari&Muslim]

Intr-un hadis relatat de Abu Dardaa’(ra) acesta a spus:”Aisha (ra) a spus:’Odata, Profetul ﷺ a intrat in casa si am ghicit dupa expresia fetei lui ca ceva foarte important s-a intamplat. El nu a vorbit cu nimeni, si dupa ce a facut Wudhu (ablutiunea) a intrat in Moschee. Am stat in spatele unui perete ca sa aud ce spune. A stat la amvon si dupa ce L-a laudat pe Allah, a spus:’O, Musulmani! Allah v-a poruncit sa chemati oamenii la fapte bune si sa-i opriti de la comiterea de pacate; altfel va veni timpul cand va veti ruga Lui, dar El nu va va asculta; veti cere pentru nevoile voastre de la El, dar El nu vi le va acorda; veti apela la El pentru ajutorul Lui impotriva inamicilor vostri, dar El nu va va ajuta.’ Dupa ce a spus asta, a coborat de la amvon.”[Ibn Majah, Ibn Hiban]

Pentru a pune capat acestei situatii, trebuie sa luam aminte si sa actionam conform Calauzirii care ne-a venit, si sa ne tinem strans uniti de Cartea lui Allah si de Sunnah, pentru a reusi sa invingem si sa avem succes in aceasta viata si in Urmatoarea. Daca vom actiona in conformitate cu acestea, ne vom recapata onoarea si demnitatea, pentru ca Profetul, salAllahu aleihi wa sallam ne-a asigurat ca viitorul va fi al Islamului, iar Allah ne spune:

Voiesc ei sa stinga cu gurile lor lumina lui Allah (Monoteismul Islamic), insa Allah nu voieste decat sa desavarseasca lumina Sa, chiar daca necredinciosii urasc [aceasta]. El este Cel care l-a trimis pe Trimisul Sau cu calauzirea si cu Religia Adevarului (Islamul) pentru ca ea sa fie biruitoare asupra oricarei alte religii, chiar daca politeistii urasc [aceasta].” 9:32-33

Totusi sa nu uitam ca;”..Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor…”13:11

Jur pe timp! Ca omul va fi in pierdere. Afara de aceia care cred si implinesc fapte bune si se indeamna unul pe altul catre Adevar si se indeamna unul pe altul la rabdare“. 103:1-3

Dragi frati si surori in Islam!
Sper ca aceste Versete si aceste hadisuri, cel putin v-au pus pe ganduri si v-au facut sa reflectati la intelesul lor. Ele vorbesc despre situatia acestei Ummah pe care o intalnim astazi cand multi isi pun intrebarea de ce? De ce se intampla toate acestea, de ce nu vine ajutorul lui Allah, incercand sa dea vina pe unii sau pe altii?
Poate va veti intreba,’ce pot face eu?’. Fiecare dintre noi poate contribui la schimbare, incepand in primul rand cu el insusi si apoi implinind porunca lui Allah de a porunci binele (Al Mar’uf) si de a interzice raul (Al Munkar), si de a face fapte care sa-L apropie mai mult de Allah si de a se retine de la fapte care sa-l indeparteze de Allah. Singurii care NU vor fi in pierdere (vezi surat al-Asr) sunt cei care vor indemna la Adevar si vor implini fapte bune (in conformitate cu Coranul si Sunnah si numai de dragul lui Allah).

Asta daca ne dorim ca Allah sa fie Protectorul si Ajutorul (Wali) nostru, pentru ca ori alegem sa ne supunem Stapanului Tuturor Lumilor pe deplin, ori alegem sa ne supunem lui Sheitan.

O, voi cei care credeti! Intrati in Islam pe deplin (supunandu-va tuturor poruncilor Islamului) si nu urmati pasii lui Sheitan, caci el va este dusman invederat”. 2:208

Allah stie cel mai bine si ajutorul si succesul vin numai de la Allah! Toata Lauda I se cuvin numai lui Allah, Domnul Tuturor Lumilor (oameni,jjini si tot ce exista)!
Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra Trimisului Sau si a familiei sale si a companionilor sai, si a urmasilor sai dreptcalauziti pana in Ziua Judecatii!

Pacea fie asupra voastra!
                     CezarinaS.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014.

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s