I WISH…[RAMADANUL IN CATEVA CUVINTE]

i-wish

I  WISH…

[RAMADANUL IN CATEVA CUVINTE]

 

BISMILLAH
Salam aleikum dragi frati si surori!

Intr-adevar am si eu o dorinta de multi ani si care sper ca atat cat voi mai avea de trait, sa se implineasca. Acest articol l-am scris in urma unor stiri referitoare la Ramadan si a unor interviuri despre ce reprezinta ziua de Eid.

Mi-as dori ca in aceasta viata sa apuc sa vad si eu o stire despre Ramadan corecta, cap-coada. Si nu este neaparat vina jurnalistilor, ci probabil a surselor de unde se inspira, sa nu mai amintesc de cei care dau interviuri la televiziuni sau in ziare, fie ca sunt reprezentativi sau nu pentru aceasta comunitate, fie ca sunt simpli Musulmani.

Si daca aceste declaratii nu ar fi atat de ‘pe dinafara’, poate nu vom mai auzi ca Ramadanul este o sarbatoare, si dupa terminarea lui avem trei zile in care facem rugaciuni, ca avem bairam in care mancam baclavale, ca ne impacam cu cei care ne-am certat, de parca tot anul ne certam si acum ne impacam, ca tinem post „negru”, ca aceasta sarbatoare seamana fie cu craciunul, fie cu pastele, si tot asa! Si asta se intampla cam in fiecare an.

Avem pretentii sa fim luati in seama, avem pretentia ca lumea sa-si schimbe conceptiile despre Islam, avem pretentia ca ceilalti sa aiba cunostinte despre Islam.
Intrebarea este, de unde? De la cine?

Daca ni s-ar lua acum un interviu despre ce reprezinta Ramadanul, sau ce reprezinta Rugaciunea de Eid Al-Fitr, ce ar trebui sa raspundem?

Oare Ramadanul nu este un stalp al Islamului, oare nu este luna in care Allah ne-a poruncit postul de la ivirea zorilor pana la apusul soarelui, oare nu este luna in care inveti sa iti disciplinezi sufletul, mintea si poftele, oare nu este luna care ne purifica inima si ne sporeste credinta, luna in care postim in timpul zilei si stam noptile in Rugaciuni si alte acte de adorare, cu credinta si cu speranta in rasplata lui Allah, oare nu este postul in aceasta luna scut impotriva Focului, oare nu in fiecare zi si noapte din Ramadan, Allah ii elibereaza pe slujitorii sai de Foc, oare nu este luna in care au fost revelate toate Scripturile, oare nu este luna in care a fost pogorat Coranul, oare nu este luna in care este o Noapte care valoreaza mai mult decat o mie de luni, oare nu este luna in care te caiesti si cauti cu ardoare Iertarea, Indurarea si Multumirea lui Allah, oare nu este luna in care Allah a deschis portile Paradisului si implicit a binelui, si a inchis portile Iadului si implicit a raului, oare nu este luna in care Il invoci pe Allah (Du’a) pentru orice lucru bun din aceasta viata si Urmatoarea, oare nu este luna in care sadaqah (caritatea) este cea mai buna sadaqah, oare nu este cea mai binecuvantata luna pe care Allah ne-a oferit-o, oare nu este luna in care te dedici trup si suflet lui Allah si te sacrifici de dragul Stapanului Tuturor Lumilor?

Si ce reprezinta Ziua de Eid?

Ea este numita in ceruri “Ziua Rasplatii”, este ziua in care Allah ii iarta pe slujitorii Sai care au postit de dragul Lui si care au implinit poruncile Sale, este ziua in care, ingerii ne spun dupa ce se incheie Rugaciunea:” Allah v-a iertat. Intoarceti-va la casele voastre cu cel mai mare bine si vesti bune…”.
Si bine ar fi daca nu ne-am scinda si nu ne-am imparti in arabi si turci, si ne-am strange cu totii in acelasi loc, si am face cu totii Rugaciunea in acelasi timp, asa cum la Mekkah se strang Musulmanii de toate felurile, etniile si culorile si implinesc Rugaciunea umar langa umar.

Si cand vom invata sa fim mandri de onoarea de a fi Musulmani, si cand prioritatea noastra va fi Multumirea lui Allah si nu multumirea oamenilor, si cand nu ne vom mai teme de oameni si ne vom teme numai de Allah, atunci vom fi cu totii, un singur corp, o singura inima, o singura Ummah, si atunci Allah ne va raspunde la Du’a-uri si ne va acorda Victoria si Succesul!!!

Allah sa va binecuvanteze cu Harul Sau si sa va dea tot ce este mai bun in aceasta lume si in Akhira.

Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Cezarina S.

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2015-2016.

Islamul Pacea Eterna

 

Anunțuri

2 gânduri despre “I WISH…[RAMADANUL IN CATEVA CUVINTE]

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s