EID AL-FITR MUBARAK- BUCURIA SI RASPLATA PENTRU CEI CARE AU POSTIT

EID SAMI

Bucuria si rasplata pentru cei care au postit

BISMILLAH 

As-salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Eid Al-Fitr Mubarak!!!

Taqabal Allah minna wa minkon!

Allah Subhanahu Wata’ala sa ne accepte faptele si eforturile pe care le-am facut de dragul Lui,  sa ne ierte greselile, pacatele si lipsurile noastre, si sa ne ajute sa fim dintre cei care se vor bucura de intalnirea cu El.

O, Allah, ajuta-ne sa fim dintre cei care Te iubesc cu tot sufletul si mai mult decat orice pe aceasta lume, si ajuta-ne sa obtinem Iubirea, Indurarea, Iertarea si Multumirea Ta prin tot ceea ce facem,  primeste-ne pe noi in Jennah si fereste-ne pe noi de Focul Iadului,

si ajuta-ne sa traim si sa murim in supunere completa fata de TINE!

 Ameen! Alhamdulillahi Rabbil’Alamin!

Dragi frati si surori in Islam!

Iata ca inca un Ramadan pleaca dintre noi, unul din pacate trist pentru surorile si fratii nostri din diverse parti ale lumii, si numai Allah cunoaste intelepciunea din spatele acestor incercari. Un lucru este insa cert, orice Fitnah are ca scop deosebirea celui rau de cel bun, a celui credincios de cel ipocrit, asa precum aurul si alte metale pretioase trebuie sa treaca prin foc, pentru a se purifica si pentru a se extrage ceea ce este cu adevarat pretios din ele. Si Allah stie cel mai bine si succesul si victoria vin numai de la El!

De cate ori se sfarseste Ramadanul  avem impresia ca cineva drag se apropie sa plece dintre noi. Este mereu impresia ca poate trebuia sau puteam sa facem mai mult, si parca mereu ne promitem ca, in shaa Allah la anul (daca vom mai avea sansa) vom face mai mult si mai bine. Ramadanul este ocazia sa ne imbunatatim Imanul si sa ne sporim faptele bune si de ce nu, sa capatam obiceiuri bune. Nu lasati ca tot ce ati achizitionat in acest Ramadan sa se piarda, ci continuati cu faptele bune, fiti mereu in gand cu Allah si atunci cand faceti fapte bune dar si atunci cand va ganditi sa faceti ceva ce ar putea sa-I displaca lui Allah.  Si nu uitati sa-I cereti ajutorul  in orice privinta, mai ales  in indrumarea catre supunerea fata de El.

M-am gandit ca ar fi bine  sa va dau cateva exemple de hadisuri ce vorbesc despre bucuria si rasplata celui care a postit si s-a devotat lui Allah Subhanahu Wata’ala in aceasta luna, caci El este Cel mai Generos si mai Indurator cu slujitorii Sai cei credinciosi, si ma rog ca niciodata sa nu-L dezamagim, in shaa Allah!

 

Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:

Cel care posteste are doua ocazii de bucurie, una dintre ele atunci cand isi intrerupe postul, pentru ca si-l intrerupe, si a doua cand il intalneste pe Domnul sau datorita rasplatii pentru postul sau.” [Bukhari&Muslim-sahih]

Prima bucurie are loc in fiecare noapte, cand apune soarele si el isi intinde mana sa pentru a lua o curmala pe care sa o manance sau o inghititura de apa cu care sa-si potoleasca setea. Si cum sa nu simta bucurie, cand toata ziua s-a straduit si a facut eforturi doar pentru Multumirea Stapanului sau, cautand eterna si dainuitoarea Sa rasplata! Si este o bucurie, pentru ca este triumful impotriva lui shaytan si a pasiunilor si dorintelor sale.

A doua bucurie este o experienta neasemuita, ca atunci cand te intalnesti cu cineva pe care il iubesti. Este intalnirea dintre cel care posteste, cu Domnul Sau care l-a ajutat sa aiba grija de postul lui, si care l-a binecuvantat cu succes pentru a reusi, si care i-a promis lui cea mai buna rasplata pentru postul sau.

Este experienta unei bucurii care te face sa uiti de toate durerile acestei vieti, este o bucurie coplesitoare care nu poate fi descrisa. Aceasta desigur, pentru cel care s-a abtinut de la pacate si de la vorbe necuvincioase si care a avut grija de postul sau, caci in caz contrar, nu va experimenta decat bucuria potolirii foamei si setei, asemanatoare cu cea a unei caprite care gaseste o pajiste pe care sa pasca, sau a unui leu care isi prinde prada.

* * * * * * * * * * *

Ziua de Eid al-Fitr este o zi binecuvantata pentru cei care si-au facut datoria fata de Allah in timpul postului lor din luna Ramadan. In ceruri, Eid al-Fitr este numita Ziua Rasplatii.
Este relatat intr-un hadis Profetic, ca in Ziua de Eid Al-Fitr, Ingerii stau pe ambele parti ale drumului si spun:

O credinciosi, mergeti catre Domnul vostru, care este Cel mai Generos. El v-a binecuvantat cu bine si v-a daruit voua o mare rasplata. El v-a poruncit sa faceti Rugaciunea in timpul noptii si sa postiti in timpul zilei. Acum, pentru ca v-ati supus Lui, veniti sa va primiti rasplata!
Iar dupa ce credinciosii incheie Rugaciunea de Eid, Ingerii spun:

”Allah v-a iertat. Intoarceti-va la casele voastre cu cel mai mare bine si vesti bune. Aceasta este Ziua Rasplatii. Aceasta zi este numita Ziua Rasplatii si in ceruri.” [At-Tabarani]

* * * * * * * * * *

Postul impreuna cu Coranul vor mijloci in folosul slujitorului lui Allah in Ziua Judecatii:

Postul va spune:” O, Domnul meu! L-am impiedicat pe el de la mancare si dorinte pe timpul zilei, asa ca accepta mijlocirea mea pentru el.”

Iar Coranul va spune:” O, Domnul meu! L-am impiedicat sa doarma in timpul noptii, asa ca accepta mijlocirea mea pentru el.”

Mijlocirile lor (ale Postului si Coranului) vor fi acceptate.”[Ahmad, autentificat de Al-Albani]

* * * * * * * * *

Relatat de Abu Huraira:”Trimisul lui Allah (sall Allahu aleyhi wa salam) a spus:”Cei care postesc vor fi iertati in ultima noapte din Ramadan„. Oamenii au intrebat:”O, Mesager al lui Allah, asta se va intampla in Laylat-ul Qadr? Mesagerul lui Allah ﷺ a raspuns:”Nu! Cel care munceste isi primeste rasplata dupa ce si-a indeplinit responsabilitatile.” [Musnad Ahmad]

Az Zuhree a mentionat:”In ziua de Eid Fitr, cand oamenii se aduna pentru a implini Rugaciunea, Allah se va uita la ei si va spune:”O, slujitorii mei, pentru Mine ati postit, si pentru Mine ati stat in Rugaciune! Intoarceti-va (la casele voastre), pacatele voastre sunt iertate.”

Abu Huraira (RA) a relatat ca, Trimisul lui Allah-salAllahu aleihi wa sallam a spus:

Comunitatii mele i-au fost date cinci lucruri pentru Ramadan, care nu au fost date altcuiva cu exceptia lor. 1) Pentru ei, mirosul gurii celui cere posteste Ii este mai dulce lui Allah Ta’ala decat mirosul parfumului de mosc. 2) Ingerii continua sa ceara iertare pentru ei pana cand isi intrerup postul. 3) Allah Ta’ala pregateste si decoreaza o gradina speciala in Jennah (Paradis) in fiecare zi si spune:” Slujitorii Mei care postesc sunt aproape sa lase in urma greutatile si suferintele si sa vina la Mine”. 4) Diavolii sunt inlantuiti pentru ca ei sa nu faca ceea ce obsnuiau sa  faca in alte luni in afara de Ramadan. 5) In ultima noapte a Ramadanului, ei sunt iertati.”  Profetul sall Allahu aleihi wa sallam a fost intrebat:”O, Mesager al lui Allah! Este Laylatul Qadr (acea noapte)? Trimisul lui Allah-salAllahu aleihi wa sallam a raspuns:” Nu! Dar muncitorul este platit dupa ce si-a terminat munca”.

[Relatat de Ahmad, Al-Bazzaar si Al-Bayhaqi in Shu’ab Al-Eemaan cu un lant de transmitatori disputabil. Al-Albani l-a clasificat ca daeef (slab), la fel si Shua’yb Al-Arnaoot cand a clasificat al-Musnad si a spus:”Sunt alte relatari care il sprijina de la hadithul lui Jaabir ibn Abdullah relatat de Al-Bayhaqi in Ash-Shu’ab (3603) si lantul sau este daeef]

CLICK AICI PENTRU REGULI DE URMAT PENTRU EID:

REGULI DE URMAT PENTRU EID

Cu pace si mult drag,

                         Cezarina S.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Un gând despre “EID AL-FITR MUBARAK- BUCURIA SI RASPLATA PENTRU CEI CARE AU POSTIT

  1. Pingback: O ZI DE POST IN RAMADAN de la A-Z! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s