CAND CAUTAM LAYLAT-UL QADR?

Lailatul-Qadr-HD-Wallpapers-4

 CAND CAUTAM LAYLAT-UL QADR?

BISMILLAH
Lauda lui Allah, Stapanul Tuturor Lumilor!

Allah Preainaltul ne-a binecuvantat cu oportunitatea de a obtine rasplata extraordinara si salvarea intr-o noapte speciala in ultimele nopti ale Ramadanului. Adorarea in aceasta noapte este mai buna decat o mie de luni, si aceasta este si noaptea in care a fost revelat Coranul cel Nobil. Fie ca Allah sa ne ajute sa obtinem aceasta rasplata.

Cand cautam aceasta Noapte?

Aisha(RA) a relatat ca Mesagerul lui Allah sallAllahu aleihi wa salam se izola (Itikaf) in moschee in timpul ultimelor zece nopti si spunea:”Cautati Laylat-ul Qadr in timpul ultimelor zece nopti din Ramadan.”

Intr-o alta relatare a spus:”Cautati Laylat-ul Qadr printre noptile impare din ultimele zece nopti ale Ramadanului.”[Sahih Bukhari]

Imam Ash-Shafi’ee (Allah sa aiba mila de el) a spus:”Cei care vor sa urmeze exemplul Profetului, sallAlahu aleihi wa salam si vor sa se izoleze in Moschee, trebuie sa intre in Moschee inainte de apusul soarelui din noaptea de douazeci si unu.” [Al-Majmu An-Nawawi 501]

Noi nu cunoastem cu exactitate cand este Laylat-ul Qadr, deoarece se schimba de la an la an. De aceea trebuie sa ne straduim in adorare in toate cele zece nopti, cat de mult putem.

Abu Qilabah a spus:”Laylat-ul Qadr se misca in fiecare an in timpul ultimelor zece nopti din Ramadan.”[Sunan at-Tirmidhi 792]

Ibn Kathir a comentat aceasta afirmatie spunand:”Aceasta versiune a lui At-Tirmidhi relatata de la Abu Qibalah a fost de asemenea inregistrata de Malik, Ath-Thawri, Ahmad ibn Hanbal, Ishaq ibn Rahuyah, Abu Thawr, Al-Muzani, Abu Bakr ibn Khuzaymah, si altii. A fost relatata si de Ash-Shafi si Al-Qadi a relatat de la el. Aceasta este situatia cea mai probabila si Allah stie cel mai bine. [Tafseer Ibn Kathir 97:1]

Profetul, sall Allahu aleihi wa salam se straduia in adorare in timpul tuturor celor zece nopti si de asemenea isi incuraja familia sa petreaca aceste nopti in Rugaciune, recitarea Coranului si pomenirea lui Allah.

Aisha (RA) a spus:
“In ultimele zece nopti ale Ramadanului, Profetul sallAllahu aleihi wa salam, isi strangea cureaua si isi petrecea noaptea in adorare si isi trezea si familia.”
[Sahih Bukhari 1920]

Intr-o alta relatare:”Profetul sallAllahu aleihi wa salam se straduia in adorare in timpul ultimelor zece nopti mai mult decat in oricare alt timp.”
[Sahih Muslim 1175]

Chiar daca am pierdut anumite nopti, sau nu suntem capabili, sau gasim ca este dificil sa completem toate cele zece nopti, atunci trebuie sa ne straduim in ultimele sapte nopti.

Ibn Umar a relatat: Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleihi wa salam a spus:” Cautati Laylat-ul Qadr in ultimele zece nopti din Ramadan, dar daca unul dintre voi este slab sau incapabil, sa nu fie invins (sa nu se lase, sa nu renunte) in ultimele sapte nopti.”
[Sahih Muslim 1165]

Sa ne amintim ca aceasta noapte este o sansa incredibila pentru a primi binecuvantari, iar Allah le-a promis celor care postesc cu sinceritate intreaga luna Ramadan si care stau in Rugaciune in timpul Noptii de al-Qadr, ca le va ierta toate pacatele anterioare.

“Oricine posteste in Ramadan din credinta, cautand rasplata, Allah ii va ierta toate pacatele anterioare. Oricine sta in Rugaciune in timpul Laylat-ul Qadr din credinta si cautand rasplata, atunci Allah ii va ierta toate pacatele sale anterioare.”
[Sahih Muslim 760]

Expresia „din credinta si sperand sa obtina rasplata” inseamna sa crezi in promisiunea rasplatii lui Allah, cautand rasplata, fara niciun alt scop, asa cum ar fi sa te semetesti, sa fii vazut, etc.

 (Fath al-Baari (25 1 / 4)

De asemenea, Profetul sallAllahu aleihi wa salam ne-a recomandat o Du’a speciala pentru aceasta noapte. Care este aceasta Du’a si mai ales de ce este atat de importanta, click pe titlu:

CEA MAI BUNA DUA PENTRU LAYLATUL QADR

Adorarea in aceste ultime zece nopti este atat de importanta incat cel care a pierdut aceasta magnifica oportunitate, pur si simplu s-a lipsit de un mare bine.

Abu Huraira(ra) a relatat ca Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleihi wa salam a spus:”Allah a facut o noapte in Ramadan care este mai buna decat o mie de luni, asa ca oricine este lipsit de ea, este cu adevarat lipsit (de binele si binecuvantarile din aceasta noapte).”
[Musnad Ahmad 7108-sahih]
Intr-o alta relatare:”Sa fie pierdut cel care, luna Ramadan vine si trece fara ca el sa fie iertat.”
[Sunan At-Tirmidhi 3545]

CITESTE SI ACEST ARTICOL:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/06/29/nu-putem-incheia-aceasta-luna-fara-sa-fim-iertati/

Astfel, trebuie sa depunem toate eforturile si capacitatea noastra de a ne petrece aceste nopti in adorare, Rugaciune, recitarea Coranului si pomenirea lui Allah. Nu uitati sa va doriti, sa aveti intentia sincera si sa va rugati lui Allah sa va ajute in eforturile voastre. Sa rostim cat mai des Du’a-ul special de iertare pentru aceasta noapte (in link-ul pe care l-am atasat), si de asemenea sa ne incurajam si familiile noastre si pe ceilalti Musulmani pentru a depune acest efort, care conduce catre iertarea lui Allah si in final catre Paradis.
Si Allah stie cel mai bine si succesul si victoria vin numai de la Allah!

 

CLICK AICI pentru articolul complet despre Laylatul Qadr:

LAYLATUL QADR-UN DAR PRETIOS DE LA STAPANUL TUTUROR LUMILOR

 

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

Islamul Pacea Eterna

 

Reclame

4 gânduri despre “CAND CAUTAM LAYLAT-UL QADR?

  1. Pingback: LAYLATUL QADR AR PUTEA FI CHIAR ACUM! | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: CE TREBUIE SA FACEM IN RAMADAN SI CARE SUNT CELE MAI FRECVENTE GRESELI | Islamul Pacea Eterna

  3. Pingback: DE CE ESTE UNICA LUNA RAMADAN? | Islamul Pacea Eterna

  4. Pingback: O ZI DE POST IN RAMADAN de la A-Z! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s