O ARMATA DOAR PENTRU ONOAREA UNEI SINGURE FEMEI…

RainDrops

 O ARMATA DOAR PENTRU ONOAREA UNEI SINGURE FEMEI…

 

BISMILLAHLauda lui Allah-Rabbil ‘Alamin!

Salam aleikum dragi frati si surori in Islam!

Poate sunteti nerabdatori sa aflati despre ce voi vorbi in acest articol. Evenimentele dureroase din aceste zile, care coincid cu luna Ramadan si care trebuie sa recunosc ca mi-au schimbat intr-o anumita masura planurile si mi-au distras oarecum atentia de la ceea ce ar fi fost mai important de facut in aceasta luna, mi-au reamintit de o poveste extraordinara din istoria Islamului.

De ce tocmai aceasta poveste? Pentru ca, in timpurile pe care astazi le traim, din pacate viata unui Musulman nu mai are nicio valoare sau este la un pret de nimic, in comparatie cu viata unui occidental spre exemplu. Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Cu siguranta sunt mai multi factori care au contribuit de-a lungul timpului la slabirea acestei Ummah, preocupata si ingrijorata in ultima perioada de timp mai mult de aceasta viata decat de Viata de Apoi, slabita de conflicte interne si decredibilizata pe plan mondial, nedreptatita si aratata cu degetul ori de cate ori se intampla ceva rau, uitand ca se intampla si lucruri bune cu aceasta Ummah, dar neexistand niciun interes si niciun motiv pentru a fi aratate. Intotdeauna exista o viziune unilaterala, si majoritatea poarta probabil ochelari de cal, care ii impiedica sa vada Adevarul si cat de persecutati sunt Musulmanii din diverse locuri din aceasta lume, prea putin interesante pentru majoritatea liderilor acestei lumi, si aici ii includ si pe liderii Musulmani. Dar ce mai conteaza, cand viata miilor, zecilor de mii, sutelor de mii si milioanelor de Musulmani (in razboiul din Iraq au murit cca 1.200.000 de oameni, dintre care o jumatate de milion au fost copii) este atat de ieftina in ochii lor. Sa nu mai amintesc de celelalte consecinte cum ar fi milioane de refugiati, oameni cu handicap, saracie, foamete, boli, etc. Si ce mai conteaza daca ei incalcalca toate drepturile omului, sau daca incalca legile sau conventiile internationale. Ei sunt doar “victime” si ei trebuie “sa se apere”.
 Am facut aceasta scurta introducere, tocmai pentru a face comparatie cu ceea ce urmeaza.

REMARCABILA POVESTE A LUI  Mu’atasim!

In faimoasa carte de istorie a lui Ibn Atheer’s Al Kaamil, acesta a mentionat povestea unui rege, pe numele lui Al Mu’atasim, care provenea din Banu Abbas.
Povestea este urmatoarea:

O femeie Musulmana a fost capturata si incarcerata de catre Romani, iar acestia radeau si isi bateau joc de ea. Un lider al imperiului Roman i-a spus sarcastic:”Tu nu vei iesi de aici pana cand nu va veni insusi regele tau sa te scoata din lanturi (cu care era legata)”. Femeia a strigat:”Ya Mu’tasima!!!” Iar Romanii au inceput sa rada de ea si i-au spus:”De ce il chemi pe Mu’atasim, cand el se afla mii de mile departare de aici. El nu va veni niciodata sa te salveze pana cand nu va calari un “ablaq”(un cal negru si alb)”. Ei i-au spus acest lucru in bataje de joc si dorind sa-i arate ca asa ceva ar fi fost imposibil, si ca nu are nicio sansa.

Un barbat Musulman ce se afla pe pamantul Romanilor a auzit atunci cand femeia ce era prizionera a strigat numele lui Mu’atasim, asa ca a fugit si le-a spus Musulmanilor ceea ce auzise.
Cand Al Mu’tasin a auzit vestile, a adunat o intreaga armata si a rostit un faimos citat:”Cand primul din armata mea va ajunge pe pamantul Romanilor, ultimul din armata mea ne va parasi (i.e. locurile Musulmanilor).”

El a strans o intreaga armata calarind pe cai “ablaq”. Asa ca, au pornit si el era impreuna cu ei , pe calul sau, de asemenea negru cu alb. Mu’atasim, nu numai ca a strans o armata intreaga, ci a adunat o armata formata din 70.000 de soldati, toti de la primul pana la ultimul, calarind pe cai negri cu alb! 70.000 de sodati pe cai negri cu alb doar pentru ‘Izzah (onoarea) unei singure femei! Ma shaa Allah!

Greu de descris in cuvinte tabloul si maretia acestui eveniment. Cand au ajuns acolo, au preluat controlul regiunii, au invins armata necredinciosilor si el insusi a intrat in inchisoarea unde femeia Musulmana era prizionera.
Cine esti?” a intrebat ea.
Eu sunt Al-Mu’tasin. Spune-i acestui Kafir ca Mu’atasim a venit pe un cal negru si alb sa te salveze”.
Al-Mu’tasim a cucerit pamantul unde s-au intamplat toate acestea, doar pentru ca Romanii umilisera o singura femeie Musulmana. SubhanAllah!
La fel cum Profetul, sallAllahu aleihi wa salam i- a expulzat pe Banu Qaynuqa, tot pentru umilirea unei singure femei Musulmane.

In timpul lui Umar ibn Abdul Azeez (in timpul califatului sau), un prizioner Musulman a fost umilit pe pamantul bizantinilor, iar vestile au ajuns la urechile lui Umar ibn Abdul Aziz. El a scris o scrisoare guvernatorului si i-a spus:” Inainte sa lasi aceasta scrisoare din mana ta, elibereaza-l pe acel prizioner Musulman, pentru ca, jur pe Allah, voi trimite o armata care va incepe de aici si se va termina unde te afli tu.”
De notat ca prizionerul a fost doar umilit.

Daca facem o  intoarcere in istorie cu 1000 de ani in urma, vom vedea ca, Cruciatii au cucerit acelasi pamant care astazi este invadat si ai carui oameni sunt ucisi si umilti, si au macelarit zeci de mii de oameni, majoritea Musulmani. Istoria arata ca strazile erau inundate de sange. Apoi ei au guvernat acest pamant pentru inca o suta de ani.
Pana cand a venit ajutorul lui Allah, in persoana lui Salahuddin Al-Ayubi, care a invins Cruciatii si i-a scos din Levant.

Allah este Cel mai bun Ocrotitor al celor care cred si al celor care sunt fermi pe Calea lui Allah, si in shaa Allah, ajutorul lui Allah va veni.
Nu avem cum sa stim daca astazi, sau maine, sau daca se va intampla in timpul vietii noastre, sau peste o suta de ani, dar cu siguranta Allah este Cel mai bun dintre planuitori. Pentru ca Allah este Cel mai Just, si Cel mai Indurator si Atoatestiutor.

Si ei au viclenit, dar Allah a facut ca planurile lor sa nu izbuteasca, fiindca Allah este Cel mai bun dintre planuitori.” 3:54

“Insa Allah este al vostru Mawla (Stapan, Domn, Protector, Ocrotitor), si El este Cel mai bun dintre sprijinitori.” 3:150

..caci El este al vostru Mawla (Stapanul vostru)! Ce Excelent Stapan si ce Excelent Ocrotitor!” 22:78

Un alt eveniment care este comemorat in aceasta luna este victoria pe care Allah a daruit-o Musulmanilor in Ramadan in  batalia de la Badr, cand armata Musulmana numara in jur de 300 de oameni, iar Kufar erau in jur de 1000 de oameni.

Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleihi wa salam si-a intins mainile si s-a rugat lui Allah, pana cand mantia i-a cazut de pe umeri, si a spus:”O, Allah! Daca acest grup (de Musulmani) va fi invins astazi, Tu nu vei mai avea de cine sa fi adorat.”. Abu Bakr (ra) a venit si i-a ridicat mantia si i-a spus:”O, Profet al lui Allah! Ai strigat (ai implorat) destul pe Domnul tau. El cu siguranta va implini ceea ce El ti-a promis.”[Sahih Bukhari, Nasa’ee]

Iar Allah a raspuns imediat rugilor sale, si a trimis 1000 de Ingeri in ajutor:
[Amintiti-va] cand voi cereati ajutor Domnului vostru si El va raspuns numaidecat:’Eu va voi ajuta pe voi cu o mie de Ingeri, randuiti unul dupa altul.” Coran 8:9

“..Si nu este victorie decat numai de la Allah, Allah este Puternic [‘Aziz], Intelept [Hakim].” 8:10

Ideea pe care am vrut sa o scot in evidenta si asupra careia am vrut sa atrag atentia, este valoarea pe care o avea nu viata, ci doar onoarea unui singur Musulman, si cat valoreaza sau de fapt nu valoreaza astazi vietile a sute, mii, zeci de mii, sute de mii, sau milioane (dupa caz) de Musulmani in fata necredinciosilor.
Si orice minte rezonabila, ar trebui sa se intrebe: cum si de ce am ajuns astfel??

Sau ati socotit ca veti intra in Rai inainte de a se fi abatut asupra voastra [incercari] asemenea celor [care s-au abatut] peste cei care au fost inainte de voi? I-au lovit nenorociri si iar nenorociri si au fost zgaltaiti pana intr-atat incat au zis Trimisul si cei care au crezut impreuna cu el :’ Cand vine ajutorul lui Allah?’[Rabdare!] Ajutorul lui Allah este [cu siguranta] aproape!” 2:214

Si as dori sa inchei, cu o superba Du’a (2:286):

Rabbanā Lā Tu’uākhidhnā ‘In Nasīnā ‘Aw ‘Akhţa’nā. Rabbanā Wa Lā Taĥmil `Alaynā ‘Işrāan Kamā Ĥamaltahu `Alá Al-Ladhīna Min Qablinā. Rabbanā Wa Lā Tuĥammilnā Mā Lā Ţāqata Lanā Bihi. Wa A`fu `Annā Wa Aghfir Lanā Wa Arĥamnā. ‘Anta Mawlānā Fānşurnā `Alá Al-Qawmi Al-Kāfirīn.

[Rabbana (Doamne), nu ne pedepsi pe noi daca am uitat sau am gresit! Rabbana, nu ne impovara pe noi cu grea povara, asa cum i-ai impovarat pe cei dinaintea noastra. Rabbana nu ne impovara pe noi cu ceea ce nu putem indura! Wa A’fu anna (sterge-ne noua pacatele noastre), wa aghfir lana (si iarta-ne pe noi), wa arhamna (si fii milostiv cu noi)! Anta Mawlana (Tu esti Ocrotitorul nostru), ajuta-ne pe noi sa izbandim asupra necredinciosilor (al-Kafirin)].

O Du’a superba, Versete minunate, Versete de sub Tronul lui Allah, foarte potrivite pentru aceasta situatie, dar si o Du’a excelenta pentru iertare, deorece implica toate formele de iertare posibile, si tocmai de aceea vi le-am subliniat pentru a le scoate mai bine in evidenta.

Fie ca Allah sa ne asigure Victoria, asa cum ne-a daruit-o mai inainte! Ameen!

 

Vezi AICI, virtutile ultimelor doua Versete din Surah al-Baqara.

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/07/04/virtutiile-ayat-ul-kursi-si-ultimelor-doua-versete-din-al-baqara/

Pacea fie asupra voastra!

                                CezarinaS.

<Inteligent nu este cel care stie ce este bine si ce este rau, ci inteligent este acela care, atunci cand vede binele il urmeaza, iar atunci cand vede raul se indeparteaza de el>.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s