ONE BODY, ONE SOUL, ONE UMMAH!

dua childONE BODY, ONE SOUL, ONE UMMAH!

BISMILLAH
Lauda lui Allah, Stapanul Tuturor Lumilor!

Profetul Muhammad, sallAllahu aleihi wa salam a spus:”Asemanarea dintre credinciosi in legatura cu dragostea reciproca, afectiunea, relatiile stranse este ca a unui singur trup; cand orice parte doare (se plange), intregul trup doare (ii raspunde), din cauza insomniei si febrei.[Muslim]

Intr-o alta relatare:”Credinciosii sunt ca un singur om: daca un ochi sufera, intregul corp sufera.”[Muslim]

Atunci cand un deget, sau intreg piciorul, sau oricare alta parte a corpului tau doare, nu mai poti dormi. Corpul tau, in lupta de neutralizarea infectiei, poate face febra. Cand o singura parte a corpului tau incearca sa lupte cu dusmanul, intregul corp este implicat in acest proces. Tocmai de aceea, Profetul sallAllahu aleihi wa salam a descris aceasta Ummah ca un singur trup.

Astfel, daca un Musulman oriunde in aceasta lume sufera, trebuie sa simtim aceeasi durere. Daca nu ne preocupa decat siguranta noastra, sau a familiei noastre, daca ramanem indiferenti la suferintele celorlalti , inseamna ca nu facem parte cu adevarat din acelasi trup.

Ce putem face?
Intr-adevar, noi nu putem face prea mult, in afara de a ne arata adeziunea pentru fratii nostri si de a le impartasi durerea si tristetea, sau de a ne face vocea auzita in fata intregii lumi pentru a arata Adevarul, sau de a lupta impotriva distorsionarii si manipularii, a agresiunii si nedreptatii.

Sa nu uitam ca facem parte din cea mai onorata Ummah, din Ummah ultimului Profet al lui Allah, sallAllahu aleihi wa salam pe acest pamant, si in acelasi timp cel mai tintit grup din lume.

Sa nu fim dintre cei care isi aduc aminte ca sunt Musulmani, doar atunci cand dezastrul a avut loc. Sa ne straduim sa redevenim ceea ce am fost odata, sa revenim la dragostea pe care am avut-o pentru aceasta religie, sa ne recapatam onoarea si demnitatea de alta data, sa incetam sa-i imitam pe ceilalti intr-atat incat sa ne confundam cu ei, intr-atat incat sa nu mai fie diferenta intre ei si noi, intr-atat incat sa uitam cine suntem, iar acest lucru nu se poate intampla pana nu ne vom reintoarce la adevarata Calauzire a lui Allah si la Mesagerul Sau, sallAllahu aleihi wa salam.

Allah Preainaltul ne porunceste:
“Si tineti-va cu totii strans de Franghia lui Allah (interpretat ca:Coranul, sau legamantul fata de Allah, sau religia Islamica) si nu va scindati…”. Coran 3:103

Si ne mai spune ca:
“Dreptcredinciosii si dreptcredincioasele sunt Auliya’ (aliati- se ajuta, se sustin, se protejeaza) unii pe altii. Ei poruncesc ceea ce este cuvenit-Al-Ma’ruf[ monoteismul Islamic si tot ceea ce Islamul a poruncit]si opresc de la ceea ce este neingaduit-Al-Munkar[ politeismul si necredinta si tot ceea ce Islamul a interzis]implinesc As-Salat(Rugaciunea) si dau Zakat(Dania) si se supun lui Allah si Trimisului Sau. Cu acestia Allah va fi indurator, caci Allah este ‘Aziz[Puternic], Hakim[Intelept].”9:71

Aceste Versete ne invata ca, in toate timpurile si in mod particlar in vremuri de incercari si dezastre, este de datoria noastra sa fim uniti, ajutandu-ne si sustinandu-ne unii pe ceilalti. Allah a hotarat ca Musulmanii sa formeze o Ummah (o comunitate unita) care se iubesc si fac sacrificii unii pentru ceilalti.

Tocmai la acest lucru s-a referit si Profetul, sallAllahu aleihi wa salam cand a spus ca Ummah Musulmana trebuie sa fie ca un singur trup. Daca o singura parte sufera, intregul trup sufera. Daca acest spirit este aplicat si prinde viata, va fi unitate si vom avea putere, siguranta si securitate. Unitatea a fost binecuvantarea pe care au avut-o Musulmanii din primele generatii, care i-a ajutat sa se confrunte cu dusmanii, care le-a dat incredere si datorita careia au reusit sa puna capat nedreptatii si agresiunii.
Starea rea in care se afla Ummah in aceste timpuri este rezultatul indepartarii de la Calauzirea lui Allah care ni s-a dat in Coran si in Sunnah. Indepartarea de la drumul drept, coruperea religiei si impartirea in diferite secte si grupari, este motivul pentru care multi Musulmani sunt preocupati de conflictele interne, care nu fac altceva decat sa destabilizeze, divizeze si sa slabeasca Ummah.

Sunt si unii Musulmani care sunt apatici si nepasatori atunci cand Musulmanii din alta parte a lumii sunt torturati, deportati sau masacrati, si nu fac nimic pentru a sari in ajutorul lor, desi Allah ne spune:
“Si ce este cu voi, de nu luptati pe calea lui Allah, si pentru barbatii, femeile si copiii slabi care zic:”Doamne! Scoate-ne pe noi din cetatea asta cu neam nelegiut si da-ne noua din partea Ta un ocrotitor si da-ne din partea Ta un ajutor!” 4:75

Ceea ce putem face in mod individual, este sa incercam sa-i ajutam prin strangerea de fonduri, acolo unde exista aceasta posibilitate, sa folosim media (jurnalistii si cei abilitati) pentru a aduce in fata intregii lumi suferinta si nedreptatea de care au parte Musulmanii din diferite parti ale lumii, care se confrunta cu suferinte de nedescris, crime, arestari, demolari ale locuintelor, deportari, deprivarea de mijloacele de trai, incalcarea drepturilor omului si altele.

Si nu in ultimul rand trebuie sa facem Du’a in mod constant si sincer, pentru ca Allah sa-i ajute si sa-i elibereze de tiranie si agresiune, sa ne rugam sa le usureze si sa le aline suferintele celor care si-au pierdut copilasii, parintii, fratii, sau intreaga familie, care au ramas infirmi sau mutilati,care stau sub cerul liber strigand dupa ajutor, si sa le dea putere si rabdare sa indure aceste incercari teribile, si sa-i rasplateasca pe ei cu Jennatul Firdaws, in shaa Allah.

“Cand copilul unui slujitor al lui Allah moare, Allah le spune ingerilor:”Ati luat sufletul copilului slujitorului Meu?’. La care ingerii raspund:Da!”, iar Allah spune:Ce a spus slujitorul Meu?’. Ingerii raspund:El Te-a laudat si a spus ca orice lucru se va intoarce la Tine”. Atunci Allah  spune:”Construieste pentru slujitorul Meu o casa in Jennah si numeste-o Casa Laudei”.[Tirmidhi,1021/clasat de Al-Albani ca hasan]

S-a relatat ca Profetul, sall Allahu aleihi wa salam obisnuia sa stea in locul sau, iar companionii stateau in fata lui pentru a invata de la el. Printre ei se afla un barbat ce avea cu el un baietel; el obisnuia sa vina la Profet prin spatele lui din pricina respectului fata de el, sall Allahu aleihi wa sallam, iar apoi statea in fata lui si il punea si pe fiul sau in fata Profetului. Profetul, saws a intrebat:”Iti iubesti copilul?’. Barbatul a raspuns:”Da, si fie ca Allah sa te faca sa-l iubesti si tu”.Apoi s-a intamplat ca acest copil sa moara, iar barbatul a fost atat de trist, incat nu a mai venit sa stea cu Profetul sall Allahu aleihi wa salam. Asa ca, Profetul, sall Allahu aleihi i-a intrebat pe companionii sai despre el, spunand:’’Ce s-a intamplat cu el, de nu a mai venit?’Si facea parte din sunnah Profetului, ca atunci cand cei care obisnuiau sa vina sa stea cu Profetul, sall Allahu aleihi wa salam isi intrerupeau vizitele, el intreba despre starea lor si problemele lor. Astfel, companionii sai i-au povestit ca baiatul acelui barbat murise si ca era trist din acest motiv. Asa ca Profetul, saws s-a dus sa-l intalneasca pe acel barbat si l-a intrebat:”Ce s-a intamplat cu fiul tau?”. Iar barbatul i-a povestit ca murise. Asa ca Profetul, saws a spus:”Iti doresti ca fiul tau sa fi putut sa fie aici alaturi de tine si sa-si petreaca timpul cu tine, sau preferi ca fiul tau sa fi ajuns in Paradis inaintea ta, asteptand la Portile Paradisului sa le deschida pentru tine?”. Asa ca barbatul a spus:O, Mesager al lui Allah! Imi doresc ca fiul meu sa fi plecat inaintea mea si sa ajunga inaintea mea in Paradis”.Profetul, saws i-a spus:” Cu adevarat, asta este pentru tine!”.La auzul acestor vorbe, un companion a spus:O, Mesager al lui Allah, sa fiu sacrificat de dragul tau! Este aceasta (rasplata) numai pentru acest barbat sau este pentru toti oamenii?”. El, saws a raspuns:”Nu, aceasta rasplata este pentru toti oamenii(i.e. cei care raman rabdatori la pierderea copilului lor).”[Al-Hakim, adh-Dhahabee si Al-Albani l-au clasat ca sahih]

DU’A este cel mai marunt suport pe care putem sa-l acordam fratilor si surorilor noastre. Iar in Ziua Judecatii cand vom fi intrebati ce am facut pentru ei, cel putin, ne-am rugat si am plans si am suferit pentru ei.

Iar din aceasta lectie dura , mai trebuie sa invatam ca aceasta viata nu este altceva decat un test. Si in curand, atat de curand incat nici nu vom realiza, ne va veni randul sa parasim aceasta lume, si va veni vremea sa dam socoteala. Dar pana vom da socoteala, va fi o lunga asteptare fie intr-un loc larg si luminos, fie intr-un loc stramt si intunecat, unde vom fi atat de singuri……

Intoarceti-va cu cainta sincera catre Allah, si strigati dupa ajutorul Lui, caci nu este nimeni care ne poate ajuta in afara de El. Si nu pierdeti nicio secunda din aceasta viata decat in supunere fata de Stapanul Tuturor Lumilor, din iubire fata de El, si cu teama de pedepsea Lui si cu speranta in Indurarea Lui.

Faceti Du’a pentru voi si faceti Du’a pentru dreptcredinciosi si dreptcredincioase! Du’a! Du’a!

Realatat de Ibn ‘Abbas (ra): Profetul sallAllahu aleihi wa salam l-a trimis pe Mu’adh in Yemen si i-a spus:”Teme-te de blestemul celui asuprit, pentru ca nu este nicio bariera intre invocarea lui si Allah.”  [Sahih Bukhari]

Fie ca Allah sa usureze necazurile fratilor nostri, sa-i calauzeasca pe toti Musulmanii, in special pe liderii si conducatorii nostri, pentru a sustine Dreptatea si Adevarul. LA HAWLA WA LA QUWWATA ILLA BILLAH!

ONE BODY, ONE SOUL, ONE UMMAH!

Cu Pace,

CezarinaS.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

CITESTE SI:
INTERZICEREA NEDREPTATII SI ASUPRIRII
https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/26/interzicerea-nedreptatii-si-asupririi/

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2017.

 

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s