CUM SCAPAM DE SOAPTELE LUI SHEYTAN?

wallpaper-abstraction-fire-pink-blue-purple-patterns

CUM SCAPAM DE SOAPTELE LUI SHEYTAN?

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Allah Subhanahu wa Ta’ala ne spune:
“Si daca [vreodata] te va ademeni vreo soapta de la Shaytan [0, Muhammad], cauta adapost la Allah, caci El este Cel care Aude [si] Atoatestiutor [As-Sami, Al-‘Alim].” 41:36

Daca un Musulman se confrunta cu soaptele lui Sheytan (waswasah, plural: waswaas), fie impotiva lui insasi, prin a-si cauza rau sau durere, fie impotriva altora, ori ca sa comita un pacat si sa incalce granitele (poruncile) lui Allah, atunci trebuie sa incerce tot posibilul sa nu dea atentie acestor ganduri si sa le ignore, ba chiar sa faca exact invers decat ceea ce este indemnat (de aceste soapte) sa faca. Deoarece aceste soapte vin de la Sheytan pentru a cauza mahnire celor care cred. Cel mai bun mod de a rezolva aceste probleme este sa-L pomenesti pe Allah (dzikr), sa cauti adapost la Allah de Sheytan cel blestemat, sa te tina departe de pacate si de fapte rele, care sunt mijlocul prin care Iblis obtine controlul asupra fiilor lui Adam.

Allaah ne spune:
Adevarat, el [Shaytan] nu are nicio putere asupra celor care cred si care(numai) in Domnul lor (Allah) se incred.” [An-Nahl 16:99]

Oricine sufera de astfel de soapte de la Shaytan trebuie sa caute refugiu la Allah si sa se indeparteze de  aceste waswaas. Pentru ca aceste waswaasah de la Sheytan, conform consensului invatatilor, ne arata ca cel blestemat (Sheytan) nu are alta dorinta decat sa-i faca pe credinciosi sa rataceasca, sa-i faca confuzi, sa le faca viata un calvar, sa le cauzeze suferinta si sa-i faca sa paraseasca Islamul fara ca macar sa realizeze.

Cu adevarat, Sheytan (Satan) este pentru voi dusman, asadar tineti-l (tratati-l) ca pe un dusman.” [Faatir 35:6]

In acord cu un hadith (relatare Profetica), cel care sufera de waswasah (soaptele lui Sheytan) trebuie sa spuna:“Aamantu Billaahi wa bi rusulihi (Cred in Allah si in Mesagerii Sai)”.

Fara niciun dubiu, oricine este pe calea Mesagerilor lui Allah si in special a Profetului nostru, ﷺ , va gasi ca aceasta cale si legea lui este una usoara si clara, lipsita de orice greutate.

“… si nu v-a impus in religie nicio greutate;..”. [al-Hajj 22:78]

Oricine reflecta asupra acestui lucru si apoi crede cu sinceritate , problemele legate de Waswasah si ascultarea de Shaytaan vor disparea.

In cartea lui Ibn al-Sunni este relatat de la Aisha –radiyAllahu anha:
Oricine sufera de aceste waswaas, sa spuna: ‘Aamantu Billaahi wa bi rusulihi (Cred in Allaah si in Mesagerii Sai), de trei ori, si se vor indeparta de la el.

In Muslim (2203), este relatat ca ‘Uthman ibn Abi’l-‘Aas a spus: “ Shaytaan interfereaza cu Rugaciunea mea si cu recitarea Coranului. Profetul, ﷺ a spus:”Acesta este un diavol care se numest Khanzab, asa ca, cere adapost la Allah de el si scuipa(sec) in stanga ta de trei ori.’ Am facut asta, si Allah l-a indepartat de la mine.”

An-Nawawi (Allaah sa aiba mila de el) a spus ca este Mustahabb (de dorit) pentru cel care este afectat de Waswasah in legatura cu Wudhoo (ablutiunea) sau cu Rugaciunea, sa rosteasca:’ Laa ilaaha ill-Allaah’, pentru ca atunci cand Shaytaan aude Dhikr (pomenirea lui Allaah) se indeparteaza, iar” Laa ilaaha ill-Allaah” este cea mai buna Dhikr, si cel mai eficient remediu pentru a te apara de waswasah.

LAA ILAHA ILL ALLAH!!!

Pacea fie asupra voastra!

CezarinaS.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

2 gânduri despre “CUM SCAPAM DE SOAPTELE LUI SHEYTAN?

  1. Pingback: DACA DIAVOLII SUNT IN LANTURI IN RAMADAN, DE CE OAMENII FAC RAU? | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: MESAJ DE SUFLET PENTRU OAMENI! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s