DREPTCREDINCIOSII SUNT NUMAI ACEIA CARE…

believers
DREPTCREDINCIOSII SUNT NUMAI ACEIA CARE…

BISMILLAH

Lauda lui Allah Stapanul Tuturor Lumilor!

Credinciosii sunt numai aceia care, atunci cand Allah este pomenit, inimile lor se infricoseaza(de teama Maretiei si Puterii lui Allah), iar cand Versetele Lui le sunt recitate, le sporeste lor credinta, si se incred in Domnul lor (numai in El). Si aceia care implinesc Rugaciunea[As-Salat] si dau milostenie [pe Calea lui Allah] din cele cu care Noi i-am inzestrat. Acestia sunt cu adevarat credinciosi si ei au trepte [pozitii inalte in Rai] precum si iertare si castig din belsug(fericirea de care vor avea parte in Paradis).” Coran 8:2-4

In Tafsir-ul acestui verset (de Ibn Khatir) se mentioneaza:
inimile lor devin infricosate
Calitatea unui adevarat credincios este aceea ca, atunci cand Allah este pomenit, el simte o teama in inima sa si astfel se grabeste sa indeplineasca poruncile Sale si sa se abtina de la interzicerile Sale. Allah ne spune intr-un alt Verset:
Iar in ce-l priveste pe cel care se teme de Ziua cand se va infatisa Domnului sau si si-a oprit sufletul de la pofte, Raiul ii va fi salas!..”79:40-41
iar cand Versetele Lui le sunt recitate, le sporeste lor credinta
Cand Coranul le este recitat, le sporeste lor credinta. Al-Bukhari si altii,a spus referitor la acest verset si altele similare ca, credinta sporeste si variaza de la o inima la alta.
si se incred in Domnul lor
Se refera la incredere totala in Allah (Tawakkul Allah), care reprezinta esenta credintei si care inseamna ca:-se dedica NUMAI Lui, Il invoca NUMAI pe El, isi pune speranta NUMAI in El, Ii cere NUMAI Lui, etc, si are credinta ca NUMAI cu Voia Lui se intampla toate lucrurile, NUMAI Lui Ii apartine Stapanirea si Hotararea.
aceia care implinesc Rugaciunea[As-Salat] si dau milostenie
Dupa credinta, rezulta faptele, caci credinta este ceea ce ai in inma ta, care este confirmata de faptele tale. Aici se refera la cei care implinesc Rugaciunea si dau din averea lor (fie ca este vorba despre Zakat/Dania care este obligatorie, si Sadaqa/Caritate care este recomandata).
Rugaciunea este un drept al lui Allah. Rugaciunea inseamna sa ai grija de timpul ei, sa faci ablutiunea, sa reciti Coranul, sa te pleci si sa te prosternezi, sa invoci binecuvantari asupra Profetului, sallAllahu aleihi wa salam.
Zakat este o forma de purificare. Noi toti suntem dependenti de Allah, iar cei mai iubiti de Allah sunt cei care sunt cei mai benefici pentru creatia Sa.
Acestia sunt cu adevarat credinciosi-cei mentionati anterior
si ei au trepte [pozitii inalte in Rai] precum si iertare
Dupa credinta, urmeaza rasplata: Ei au diferite trepte si ranguri in Paradis, si iertare: Allah le va ierta pacatele lor si ii va rasplati pentru faptele lor bune.

In cele doua sahihuri se relateaza ca Mesagerul lui Allah, sall Allahu aleihi wa salam a spus:

Locuitorii din Paradis (Illiyyin) sunt vazuti de cei care se afla dedesuptul lor , la fel cum voi vedeti o planeta indepartata in orizontul cerului. Ei au spus:”O, Mesager al lui Allah! Sunt treptele Profetilor pe care nimeni in afara de ei nu le pot obtine?’’ Profetul, sallAllahu aleihi wa salam a spus:”Pe Cel in Mana Caruia se afla sufletul meu! Ei sunt dintre cei care au credinta in Allah si au crezut in Mesageri.”

Intr-un alt hadis relatat de Imam Ahmad, Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleihi wa salam a spus:

Locuitorii Paradisului ii vad pe locuitorii de la cel mai inalt nivel, precum voi vedeti o planeta indepartata in orizontul cerului. Cu adevarat, Abu Bakr si Umar sunt dintre ei(pe cea mai inalta treapta), si cat de minunati sunt ei.”

LA HAWLA WA LA QUWATA ILA BILAH!

Pacea fie asupra voastra!

                                                 CezarinaS.

 

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014.

Islamul Pacea Eterna

 

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s