SA IUBESTI SI SA RESPINGI DE DRAGUL LUI ALLAH

11693124_1664292430459086_1122345519_n

SA IUBESTI SI SA RESPINGI DE DRAGUL LUI ALLAH

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil Allamin!

Intr-un hadis relatat de Abu Dharr, Profetul sallAllahu aleihi wa sallam a spus:“Cea mai buna fapta este sa iubesti de dragul lui Allah si sa urasti de dragul lui Allah.

[Sunan Abu Dawood]

Ibn Abbas(RA) a relatat ca Profetul, sallAllahu aleihi wa sallam a spus:”Cea mai puternica legatura de credinta, este loialitatea de dragul lui Allah si impotrivirea de dragul lui Allah, iubirea de dragul lui Allah si dusmania de dragul lui Allah.”

[Sunan Abu Dawood, clasat ca hasan de Al-Albani]

Ibn Abbas(RA) a mai spus:”Oricine iubeste de dragul lui Allah, si uraste de dragul lui Allah, si oricine leaga o prietenie de dragul lui Allah, sau declara dusmanie de dragul Sau, va primi din aceasta cauza, protectia lui Allah. Nimeni nu va gusta adevarata credinta decat prin asta, chiar si daca postul si rugaciunile sale sunt multe. Oamenii isi vor construi relatiile in jurul preocuparilor din aceasta lume, dar nu le vor fi de folos in niciun fel.”

[Ibn Rajab al-Hanbali, Jami al-Ulum wal Hikam, p.30]

Ibn Taymiyyah (Allah sa aiba mila de el) a spus:”Inima nu va gasi fericirea completa in afara de iubirea pentru Allah si lupta pentru ceea ce Ii este drag Lui. Nu este posibil sa atingi aceasta iubire, fara sa respingi toate lucrurile care intra in competitie cu ea. Aceasta este intelesul:’Laa ilaha ill Allah’; acesta este spiritul religiei lui Ibrahim si al fiecarui Profet”.

Mu’adh Ibn Anas(RA) a relatat ca Mesagerul lui Allah sallAllahu aleihi wa salam a spus:”Cea mai buna credinta este sa iubesti de dragul lui Allah si sa urasti de dragul lui Allah si sa-ti folosesti limba in pomenirea lui Allah. Mu’adh a intrebat:”Cum vine asta , O, Mesager al lui Allah? El, sall Allahu aleihi wa salam a raspuns:”Sa iubesti pentru oameni ceea ce iubesti pentru tine, si sa urasti pentru oameni ceea ce urasti pentru tine, si sa vorbesti de bine sau sa ramai tacut.”

[Musnad Ahmad-hasan]

Ibn Qayyim(Allah sa aiba mila de el) a spus:“Perfectiunea Tawheed-ului (Unicitatii lui Allah) se regaseste atunci cand nu mai ramane nimic in inima in afara de Allah, atunci cand slujitorul ii iubeste pe cei pe care El ii iubeste si iubeste ceea ce El iubeste, uraste pe cei pe care El ii uraste si uraseste ceea ce El uraste, aratand loialitate fata de cei care Ii sunt loiali lui Allah, si dusmanindu-i pe cei pe care Allah ii dusmaneste, poruncind ceea ce El porunceste si interzicand ceea ce El interzice”

[Al-Madaarij 3/485]

Ibn Taymiyyah,( Allah sa aiba mila de el) a spus:
<Adorarea (al-‘Ibadah) este supunere fata de Allah prin urmarea a ceea ce El a poruncit prin intermediul Mesagerilor Sai. Adorarea (al-Ibada’h) este un termen larg ce cuprinde tot ceea ce Allah iubeste si de care El este multumit- fie ca este vorba de declaratii sau fapte, aparente(pe fata) sau in ascuns.>

[Majmoo’ul-Fataawaa (10/149)- Ibn Taymiyyah]

Nu vei afla niciun neam [de oameni] care cred in Allah si in Ziua de Apoi si care sa-i ca prieteni pe cei care se impotrivesc lui Allah si Trimisului Sau, chiar daca ar fi parintii lor, fiii lor, fratii lor sau stirpea lor. In inimile acestora El a prescris CREDINTA si i-a intarit pe ei cu duh de la Sine. Si El ii va ajuta sa intre in Gradini pe sub care curg paraie si vesnic vor avea salas in ele. ALLAH este MULTUMIT de ei si ei sunt MULTUMITI de EL. Acestia sunt CEATA lui ALLAH, iar ceata lui Allah sunt aceia care vor izbandi.” Coran 58:22

iloveallah

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2015.

Islamul Pacea Eterna

Reclame

4 gânduri despre “SA IUBESTI SI SA RESPINGI DE DRAGUL LUI ALLAH

  1. Pingback: UN STROP DE INCREDERE! | Islamul Pacea Eterna

  2. Selam aleykum,
    Apropo de acest subiect, citisem intr-un articol la un moment dat o relatare despre Ali (pacea lui Allah fie asupra lui) care se gasise intr-o lupta fata in fata cu un vrajmas. La un moment dat, dusmanul il scuipa pe acesta pe fata si ii zice: „Ei Ali, uite, acum ti-am dat motive sa ma poti ucide, o poti face”. Insa Ali ii raspunde acestuia: „Nu, nu te voi ucide acum. Caci daca te-as omori acum, as face-o doar pentru orgoliul meu si nu de dragul lui Allah”. Si nu l-a ucis pe dusman, care a fost atat de impresionat de credinta lui Ali, incat s-a convertit la islam.

    • Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu! Nu cunosc aceasta relatare, însă în ce privește a iubi și a uri de dragul lui Allah, înseamna să iubești ceea ce Allah iubeste și sa urasti ceea ce Allah urăște. De exemplu, noi iubim tawhid și uram shirk.

    • În ce privește relatarea, nu știu acum despre ce lupta este vorba, însă Ali radiyAllahu anhu, a procedat corect. Pentru ca dacă ar fi dat curs provocării și l-ar fi ucis din acest motiv, ar fi însemnat într-adevăr ca l-a ucis pentru orgoliului său și nu pentru cauza lui Allah. Aici este vorba despre intenție. Și Allah stie cel mai bine!

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s