IMPORTANTA RUGACIUNII (SALATUL) DUHA

MOSCHEE RUGACIUNE
Importanta Rugaciunii (Salatul) Duha

BISMILLAH
Lauda lui Allah Stapanul Tuturor Lumilor!


Cate Rugaciuni sunnah am omis si cate greseli avem in rugaciunile obligatorii?
Numai Allah cunoaste raspunsul la aceasta intrebare. Atunci, sa sporim rasplata, O, slujitori ai lui Allah!
Una dintre Rugaciunile optionale, este Rugaciunea –Salatul Duha, care este considerata Sunnah Mu’akkadah(accentuata).
Abu Darr(RA) a relatat:”Profetul, sall Allahu aleihi wa salam a spus:”Dimineata, fiecare incheietura a corpului fiecaruia dintre voi este datoare cu Sadaqa (caritate).Fiecare glorificare a lui Allah (rostirea SubhanAllah) este un act de caritate, si fiecare laudare a Sa (rostirea Alhamdulillah) este un act de caritate, si fiecare declaratie a Maretiei Sale (rostirea La ilaha ill Allah) este un act de caritate, si poruncirea binelui (Al-Maruf) este un act de caritate, si interzicerea raului (Al-Munkar) este un act de caritate, si doua Rakat a Rugaciunii de Duha, implinita dimineata este egala cu toate acestea (in rasplata).”[Muslim]


Fiecare incheietura a corpului fiecaruia dintre voi este datoare cu caritate”, inseamna ca atunci cand ne trezim dimineata trebuie sa-I multumim lui Allah pentru ca toate incheieturile noastre sunt intacte. Trebuie sa-L laudam si sa-L glorificam pe Allah, avand in vedere ca o singura glorificare, asa cum este mentionat in acest hadis, este echivalenta cu o sadaqa (pomana). Ar trebui sa rostim aceste pomeniri de 360 de ori, acesta fiind numarul total al incheieturilor fiecaruia dintre noi. Mai mult, a indemna pe cineva catre bine si a impiedica pe cineva de la rau, constitue Sadaqa.
Iar cel care implineste doua Rakat de Rugaciune Duha, vor echivala cu Sadaqa pentru fiecare incheietura a corpului. Tocmai de aceea, acest hadis subliniaza meritul si importanta Rugaciunii de Duha.
Mai invatam din acest hadis ca Sadaqa nu este restrictionata numai la oferirea de bani, ci are mai multe intelesuri si acopera si alte virtuti, printre care si cele mentionate in acest hadis.


Timpul Rugaciunii de Duha
Timpul ei incepe la 20 de minute dupa rasaritul soarelui, pana la 15-20 minute inainte de a intra Rugaciunea de Dzuhur (Pranz). [Majmoo Fatawa al-Shaykh ibn Uthaymeen 14/306]
Salatul Duha se poate implini cu doua pana la opt Rakat, dar pentru inceput, sa incepem cu doua Rakat, iar cine poate si are posibilitatea, poata sa sporeasca treptat numarul de Rakat.


Abu Huraira(RA a spus:”Prietenul (Khalil) meu, [Profetul, sall Allahu aleihi wa salam]m-a invatat sa fac trei lucruri si sa nu renunt la ele pana cand am sa mor:1) Sa tin post trei zile in fiecare luna;2) sa implinesc Rugaciunea de Duha;3) sa implinesc Rugaciunea de Witr inainte sa dorm”.[Bukhari&Muslim]


In shaa Allah , sa fim dintre cei care nu vom renunta la asa o rasplata, pentru un lucru atat de usor si de simplu de implinit si sa ne rugam lui Allah sa fim dintre cei care vom incepe sa implementam aceasta Rugaciune in programul nostru.

Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

SalAllahu ala Muhammad, SalAllahu aleihi waSallam!


Allah sa fie cu voi!


CezarinaS.


Let’s Work Together For Eternal Peace!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014.

Islamul Pacea Eterna

 

 

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s