TESTUL SUPUNERII ADEVARATE!

ALLAH

Testul Supunerii Adevarate!

BISMILLAH

Lauda lui Allah Stapanul Tuturor Lumilor!

Supunere inseamna sa te predai cu totul lui Allah…
…sa pui Vointa lui Allah mai presus de tine insati, chiar si daca trebuie sa renunti la lucrurile pe care le iubesti;
…sa-ti pui inima ta, sufletul tau, dorintele tale, fiinta ta, in urma si sa pui hotararea lui Allah deasupra oricarui alt lucru. Si sa “stergi” orice ti se pare tie logic si orice spune mintea ta, si sa le inlocuiesti cu Poruncile lui Allah, chiar si daca intelegi sau nu motivele din spatele lor.
Aceasta este adevarata supunere si asta inseamna sa fii un adevarat Musulman.
Allah i-a spus lui Ibrahim, aleihi salam:
Cand i-a zis Domnul lui:”Supune-te!”,el a raspuns:”M-am supus [Tie], Stapan al lumilor!”2:131

Aceasta este supunere, fara ‘daca’, fara ‘dar’, fara intrebari.

De asemenea, Allah mi-a poruncit mie si tie:
“..Si Domnul vostru este un Domn Unic. Deci supuneti-va Lui! Si binevesteste acelora care se umilesc (care sunt smeriti, supusi lui Allah)”. 22:34

Dar ce facem eu si cu tine? Suntem noi cu adevarati supusi?
Sigur, Alhamdulillah, noi suntem Musulmani!
Vine un timp in viata fiecaruia cand decide sa intre in Islam. Intrebarea este…am intrat in Islam pe deplin? Ne-am supus cu adevarat?
Allah ne spune:
O, voi cei care credeti! Intrati in Islam pe deplin (supunandu-va tuturor regulilor)..”. 2:208

In ziua in care vom realiza ca Allah este Stapanul nostru, Creatorul nostru, Detinatorul sufletelor noastre, aceea este ziua in care ne-am supus.
In ziua in care vom intelege ca adorare inseamna sa asculti, aceea va fi ziua in care ne-am supus.
In ziua in care ne vom pleca privirile doar pentru ca asa a poruncit Allah, aceea va fi ziua in care ne-am supus.
Ziua in care am hotarat sa purtam hijabul, este ziua in care ne-am supus. Fara sa ne pese ce vor spune ceilalti, de ce vor crede ceilalti. Tot ceea ce conteaza este ca Allah este multumit de noi, si aceasta este ziua in care ne-am supus.
Cand vei inceta sa minti, sa inseli, sa tradezi, sa barfesti sau sa-i ranesti pe ceilalti, chiar daca poate esti dintre cei care postesc si fac Rugaciunea, atunci te-ai supus.
Nu conteaza daca ai un nume Musulman; conteaza daca esti Musulman in interior.
Cand te vei teme de Allah, cand poruncile Lui vor deveni prioritatea ta, iar nemultumirea Lui cea mai cumplita teama pentru tine, atunci va fi ziua in care te-ai supus.
Ziua in care astepti Rugaciunea, ziua in care iti doresti sa-L intalnesti pe Allah, ziua in care crezi cu adevarat in Judecata, cand te vei teme sa stai in fata Domnului Tau si sa dai socoteala pentru ceea ce ai agonisit, aceea va fi ziua in care te-ai supus.
Ziua in care iubesti sa citesti Quranul…cand fiecare verset ti se pare ca vorbeste despre tine, cu tine..
Cand tot ceea ce rostesti in Rugaciune devine o conversatie cu Stapanul tau.. ziua cand El va deveni Cel pe care Il iubesti…cand toate vor inceta sa existe in afara de Multumirea lui Allah, cand nimic in afara de Vointa Lui nu are valoare…aceea este ziua in care te-ai supus.
Cand vei inceta sa-ti minimalizezi pacatele si le vei considera ca un munte care sta sa cada pe capul tau…
Cand fiecare gand la faptele tale rele, iti va face inima sa tremure si ochii sa verse lacrimi..
Cand vei cadea la pamant in prosternare cerandu-I lui Allah iertare, si vei regreta cu adevarat, aceasta este ziua in care te-ai supus.
Ziua in care, O voi Musulmani, veti urma Sunnah Profetului, sall Allahu aleihi wa salam si drumul companionilor sai (Sahaba), si acest lucru va deveni mai important pentru voi decat orice altceva, aceasta este ziua in care v-ati supus. Aceasta este dedicarea suprema.

Insa, nu![Jur] pe Domnul Tau! Nu vor crede ei [cu adevarat] pana ce nu te vor face pe tine [O, Muhammad saws]  judecator in toate disputele dintre ei, si nu vor mai gasi in sufletele lor nicio impotrivire fata de ceea ce tu ai hotarat si nu se vor supune cu desavarsita (totala) supunere [hotararii tale].” 4:65

Allah ne spune in acest nobil Verset, ca nu credem cu adevarat, ca nu suntem adevarati Musulmani, pana nu ne vom supune Mesagerului Sau sall Allahu aleihi wa sallam, adica atunci cand vom avea o problema vom cauta referinte in Coran si Sunnah.

Intoarceti-va cu cainta spre Domnul vostru si supuneti-va Lui, inainte de a veni chinul la voi, caci apoi nu veti mai putea fi voi mantuiti! Si urmati voi cele mai bune [porunci] care v-au fost trimise [Coranul] de catre Domnul vostru, inainte de a veni la voi osanda pe neasteptate, fara ca voi sa bagati de seama! Inainte sa zica un suflet:’Vai mie, pentru ca nu am luat seama [la indatoririle mele] fata de Allah, fiindca eu am fost printre batjocoritori!” 39:54-56

Cand va veni ziua…in care ne vom supune cu adevarat?

Thinkh! Reflect! Act!

Cu Pace,
CezarinaS.

Let’s Work together For Eternal Peace!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s