ABU BAKR AS-SIDDIQ (RADIALLAHU ANHU)

KHALIFAH

Din seria- Califii Cei Dreptcredinciosi

Abu Bakr As-Siddiq,Umar Ibn Khattab, Uthman Ibn Affan

si ‘Ali Ibn Talib

(RadiyyAllahu anhum)

BISMILLAH 

Lauda lui Allah Rabbil ‘Alamin!

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

O colectie de patru filme senzationale, emotionante, triste, de suflet, la care sa privim si din care sa invatam, despre cei patru Emiri ai Credinciosilor, cei patru Khalifah care au urmat dupa moartea iubitului si nobilului nostru Profet Muhammad, sall Allahu alehi wa sallam.

Si pentru ca nu am vrut sa le pierd si pentru ca am vrut sa vi le fac cunoscute si voua, mai ales ca sunt putini cei care au studiat si istoria de dupa moartea Profetului, sall Allahu alehi wa sallam, le-am strans pe toate la un loc, si le voi posta pe blogul meu, pentru a fi acolo ori de cate ori vom simti nevoia sa intram in atmosfera acelori timpuri si sa ne amintim de acesti patru minunati oameni si de povestile lor, toate extrem de triste si de emotionante pana la lacrimi.

Poate aceste filme, prin mesajul lor, vor trezi in noi, spiritul Islamului, al adevaratilor Musulmani, trup si suflet dedicati lui Allah si Trimisului Sau, sall Allahu aleihi wa sallam.

Am sa incerc in cateva cuvinte sa descriu cateva amanunute esentiale pentru fiecare dintre ei, iar apoi va voi lasa sa va bucurati de vizionare.

ABU BAKRRR

Abu Bakr As-Siddiq(Radiyyallahu Anhu)

A fost PRIMUL Musulman, PRIMUL Khalifah, PRIMUL si SINGURUL care l-a insotit pe Profet, sall Allahu aleihi wa sallam in Hijrah(migrarea de la Mekka la Medina), PRIMUL in Iman(credinta), dupa cum Trimisul lui Allah, sall Allahu aleihi wa sallam a declarat:”Credinta lui Abu Bakr este mai mare decat a intregii Ummah”.

Relatat de Ibn Umar(RA):”Obisnuiam sa comparam oamenii sa vedem care a fost cel mai bun in timpul vietii Trimisului lui Allah(saws). Si obisnuiam sa ne referim la Abu Bakr (RA)ca fiind cel mai bun, apoi Umar(RA), si apoi Uthman(RA).„[Sahih Bukhari]

A fost cel mai apropiat prieten de Profet, sall Allahu aleihi wa salam, atat inainte de Islam, cat si dupa, erau cei mai apropiati in varsta, era doar cu doi ani mai tanar decat Profetul, sall Allahu aleihi wa salam, a insemnat totul pentru Profet (saws), ca si cand ar fi fost creat special pentru el, sall Allahu aleihi wa sallam.

Nu mai exista niciun alt exemplu de iubire, ca iubirea pe care Abu Bakr i-a purtat-o Profetului, sall Allahu aleihi wa sallam.

Daca s-ar fi facut o lista a faptelor bune, Abu Bakr(ra) era mereu in frunte. Din aceasta pricina, Umar bin Khatab incerca intotdeauna sa intre in competitie cu el si sa il intreaca in fapte bune pe Abu Bakr, insa niciodata nu a reusit.

Dintre cele mai remarcabile evenimente care au legatura cu Abu Bakr(ra):

Imediat ce i s-a prezentat Islamul, a rostit:”ASHADU AN LAA ILAHA ILL ALLAH, WA ASHADU ANA MUHAMMADUN RASUL ALLAH, si astfel a fost primul dintre Musulmani(barbati, caci Khadija-radiyyAllahu anha a fost prima femeie Musulmana).

Cand a avut loc evenimentul Al-Isra Al-Miraj, dusmanii Islamului s-au bucurat, gandindu-se ca acesta va fi sfarsitul Islamului, cand oamenii vor auzi ce spune Profetul lor, sall Allahu aleihi wa salam. Abu Jahl s-a bucurat atat de tare si s-a dus sa-l intalneasca pe Abu Bakr, care inca nu-l vazuse inca pe Profet( saws) si nu apucase sa discute cu el. Abu Jahl i-a spus:”Stii ce pretinde prietenul tau? Ca a vizitat Ierusalimul si s-a intors in aceeasi noapte.”

Cunoasteti raspunsul lui Abu Bakr? Acesta a spus:” Daca Rasul Allah a spus asa, inseamna ca acesta este adevarul”. SubhanAllah!

Un alt eveniment de aceasta data extrem de emotionant, legat de moartea Profetului, sall Allahu aleihi wa sallam, moment in care Abu Bakr a fost cel care i-a readus pe oameni cu picioarele pe pamant, acesti oameni care, coplesiti de durere, refuzau sa creada ca Profetul, sallAllahu aleihi wa salam nu mai este in viata. Cel mai afectat era Umar bin Khattab, care aproape si-a pierdut cunostinta de durere. Apoi s-a ridicat in fata oamenilor si a spus:”Cativa ipocriti pretind ca Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleihi wa salam a murit. Mesagerul lui Allah, sall Allahu aleihi wa sallam nu a murit, ci a plecat la Domnul Sau, la fel ca Moise bin Imran, care a fost plecat timp de 40 de nopti, dar pana la urma s-a intors, desi ei sustineau ca murise. Pe Allah, Mesagerul lui Allah, sall Allahu aleihi wa sallam, se va intoarce si va taia  mainile si  picioarele celor care pretind ca a murit.’’[Ibn Hisham]

Abu Bakr a plecat din casa lui si a venit catre Moschee calare pe un cal. S-a dus direct catre camera Aishei, indreptandu-se direct catre locul in care se afla Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa sallam care era acoperit cu o pelerina albastra. I-a descoperit fata, s-a aplecat, l-a sarutat si a plans, si a spus:”Renunt la mama si la tatal meu de dragul tau. Cu adevarat, Allah nu te va lasa sa mori de doua ori. Tocmai ai trecut de moartea pe care Allah a poruncit-o.”

Apoi a iesit si l-a gasit pe Umar care le vorbea oamenilor. Oamenii l-au lasat pe Umar si s-au indreptat catre Abu Bakr, care a spus cuvinte atat de pline de adevar, cuvinte care au ramas in istorie: ”O, voi cei care il venerati pe Muhammad, el este mort acum; O, voi cei care Il venerati pe Allah, Allah este Atotputernic si este pururea Viu si nu ne va parasi niciodata”.

Apoi a recitat versetul:”Si Muhammad nu este decat un Trimis, si au mai fost inainte de el si alti trimisi. Daca el ar muri sau daca ar fi ucis, v-ati intoarce voi pe calcaiele voastre? Cel care s-ar intoarce pe calcaiele lui nu i-ar aduce lui Allah nicio stricaciune. Si Allah ii va rasplati pe cei multumitori.”[3:144]

Umar a zis:” Pe Allah! In clipa in care l-am auzit pe Abu Bakr rostind acel verset, am cazut la pamant, ca si cum picioarele n-ar mai fi avut putere sa ma tina. Doar atunci am realizat ca Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam intr-adevar murise.”[Ar-Rahiq al-Makhtum-Nectarul Pecetluit] 😦 😦 😦

Astfel, Abu Bakr a fost cel care i-a readus pe oameni la realitate!

Abu Bakr As-Siddiq-radiyyAllahu anhu, a fost cel mai bun prieten, camarad, aliat, sfatuitor, si cel mai iubit de catre Profet, sall Allahu aleihi wa sallam, in timpul vietii sale si care l-a urmat si in moarte, trupul sau fiind asezat langa cel al Profetului, sall Allahu aleihi wa salam.

Ali bin Abi Talib (radiyAllahu anhu), statea odata in binecuvantata Rawdah in Masjid al-Nabi (Moscheea Profetului sallAllahu aleihi wa salam), si elevul sau l-a intrebat:”Care a fost statutul lui Abu Bakr si Umar in ochii Profetului (sallAllahu aleihi wa salam)? El a aratat catre mormantul binecuvantat si a spus:”Statutul lor a fost acelasi cu locurile unde se afla corpurile lor acum”, adica exact cum corpurile lui Abu Bakr si Umar sunt langa cel al Profetului sallAllahu aleihi salam, si de asemenea in timpul vietii lor, cand cei doi erau intotdeana alaturi de el, ajutandu-l pe el, sallAllahu aleihi wa salam.

[Relatat in Musnad Ahmad, al-Daraquṭni, al-Lalakāi, al-Ājurrī, si altii cu un lant autentic]

Amr bin Al-As l-a intrebat pe Profet, sall Allahu aleihi wa sallam:”Cine este cea mai iubita persoana pentru tine?’. El a raspuns:”Aisha”. A mai intrebat:”Si dintre barbati?”. El a raspuns:”Tatal ei (i.e. Abu Bakr)”. Am spus:”Si apoi cine?”. El a raspuns:”Umar ibn Khattab”, si apoi a mai mentionat alti barbati.„[Sahih Bukhari]

De remarcat si declaratia lui Umar Ibn Khattab, atunci cand a fost propus de catre Abu Bakr pentru a fi Khalif, acesta a spus:”As vrea mai bine sa mi se ia capul, decat sa devin Emir peste oameni, iar Abu Bakr este unul dintre ei. Cum as putea sa fiu eu lider, iar Abu Bakr sa fie in spatele meu?”

De asemenea, insusi Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a spus, intr-un hadis relatat de Jubair bin Mutim:”O femeie a venit la Profet (sallAllahu aleihi wa salam) si acesta i-a poruncit sa mai  revina inca o data. Ea a intrebat:”Ce se intampla daca vin si nu te gasesc?”, ca si cand ar fi vrut sa spuna:”Daca te gasesc mort?”. Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a spus:”Daca nu ma vei gasi pe mine, du-te la Abu Bakr!„[Sahih Bukhari]

Abu Bakr(RA) a murit tot intr-o zi de luni, la varsta de 63 de ani, precum Profetul Muhammad, sall Allahu aleihi wa salam, care a murit tot la varsta de 63 de ani, si tot intr-o zi de luni. SubhanAllah!

Califatul sau a durat doar 2 ani, 3 luni si zece zile.

Ultimele sale cuvinte din aceasta viata au fost:”Ya Rabb, ia-mi sufletul ca un Musulman si alatura-ma langa cei dreptcredinciosi si langa prietenul meu Muhammad (sallAllahu aleihi wa salam), si alaturi de Sahaba care au murit inainte de mine.”

Acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Abu Bakr radiyyAllahu anhu, Primul EMIR al credinciosilor!

Si nu as dori sa inchei inainte sa va mai spun ca Abu Bakr As-Siddiq(RA) va fi primul dintre oameni care va intra in Paradis.

Intr-o relatare a lui Abu Huraira(RA), Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a spus:”Gibril a venit si m-a luat de mana, aratandu-mi poarta Paradisului pe unde vor intra oamenii mei. Abu Bakr (RA) a spus:”Trimis al lui Allah! Mi-as fi dorit sa fi fost cu tine ca sa ma uit si eu la ea”. Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a spus:”Tu, Abu Bakr, vei fi primul dintre oamenii mei care va intra in Paradis.”[Sunan Abu Dawood, 4635] Ma shaa Allah!

Indurarea lui Allah sa se reverse asupra lui! Ameen!

 

Va urma, povestea uimitoare a lui Umar Ibn Khattab, radiyyaAllahu anhu, inshaAllah!

FILMUL AICI:

Reclame

2 gânduri despre “ABU BAKR AS-SIDDIQ (RADIALLAHU ANHU)

  1. Pingback: FII CEL MAI BUN! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s