CINE SUNT CEI MAI SPECIALI OAMENI

jeorge-4133-ro

CINE SUNT CEI MAI SPECIALI OAMENI

BISMILLAH 

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin-Lauda lui Allah Stapanul Tuturor Lumilor!

Allah Subhanahu Wa Ta’ala a mentionat in Surat Fussilat un grup special de oameni. Acesti oameni nu spun doar:”noi credem in Allah”- ei spun:” Domnul-Rabb– nostru este Allah(Singur)”!(41:30)

Rabb este de cele mai multe ori tradus ca ‘Domn-Lord’, dar nu acesta este intelesul complet.

Ce INSEAMNA ca ALLAH este DOMNUL-RABB– NOSTRU?

Rabb este Cel care a creat, sustine si detine TOT ceea ce exista. Nouman Ali Khan a mentionat ca cel mai potrivit termen pentru Rabb, este Stapan. Astfel, atunci cand acesti oameni declara ca Allah este Rabb,  fie ca Allah sa ne faca dintre ei, inseamna ca ei se declara slujitorii lui Allah- abd-Allah!

Abd este cel mai onorabil titlu care poate fi atribuit unei fiinte umane. Allah i-a onorat pe Profeti numindu-i Abd, asa ca ce sa mai vorbim despre noi cei care pacatuim? Adevarata maretie vine din a fi un adevarat slujitor al lui Allah, ceea ce inseamna sa te supui lui Allah complet, cu inima si trupul tau!!

“Si apoi RAMAN FERMI

Cuvantul in limba araba este Istaqamu– a ramane ferm, prin urmarea Monoteismului Islamic, credinta in Unicitatea lui Allah, prin adorarea lui Allah (Singur), prin implinirea a ceea ce El a poruncit si abtinerea de la tot ceea ce El a interzis.

Este usor sa fi slujitor al lui Allah, doar cu jumatate de norma, sau sa fi un adevarat slujitor al lui Allah pentru cateva zile. Insa adevaratii slujitori ai lui Allah, raman fermi in supunerea fata de Allah, si stau departe de ceea ce Allah a interzis tot timpul.

PROTECTIA INGERILOR si VESTILE BUNE

Allah continua in acelasi Verset:”Ingerii se coboara asupra lor[zicandu-le]:’Nu va temeti si nu fiti mahniti si primiti bunavestire despre Raiul(Jennah) ce vi s-a promis”.

Imaginati-va: pe patul de moarte, in timp ce toti plang pe langa tine, Ingerii coboara asupra ta si-ti spun ca nu ai de ce sa te temi si nu vei avea niciun motiv de intristare. Mai mult, iti dau vestea cea buna a Paradisului. Este ceva ce ti-ai putea dori mai mult? Este ceva pentru care ar trebui sa te straduiesti mai mult? Aceasta este rasplata pentru adevaratii slujitori ai lui Allah!

Allah continua in urmatorul Verset:”Noi suntem ocrotitorii vostri in viata din aceasta lume si din Viata de Apoi(vom continua sa va ocrotim); voi veti avea in ea(in Viata de Apoi), tot ceea ce doresc sufletele voastre si veti avea in ea ceea ce veti cere.”(41:31)

Allah mentioneaza ca pentru adevaratii slujitori ai lui Allah, ingerii vor fi prietenii lor pazitori in aceasta lume si in Viitoarea. De asemenea, mentioneaza multumirea finala din Jennah-“tot ceea ce doresc sufletele voastre”. Orice vis si orice dorinta vom avea, in Jennah fiecare din aceste dorinte vor fi implinite pentru slujitorii lui Allah.

In urmatorul Verset ni se spune ca vom avea si:”Ospetie(dar de bun venit)de la Cel mai Iertator, Cel mai Indurator[Ghafur,Rahim].”

Allah ne spune prin intermediul acestui Verset, ca toata aceasta primire si ospitalitate de bun venit, sunt un Dar de la Allah, datorita Indurarii Sale nemasurate si nu numai ca rezultat al faptelor slujitorilor Sai.

Acest Dar, este pentru cei mai buni dintre oameni, si trebuie sa ne straduim pentru a atinge acest rang. Insa Allah mentioneaza ca El este Cel mai Iertator, Cel mai Indurator, pentru a le aminti  si celor care comit pacate sau gresesc, ca Allah ii va ierta(daca se caiesc si cer iertare sincer).

CALITATILE celor care Il ACCEPTA pe ALLAH ca RABB

Si cine spune vorbe mai frumoase decat acela[care spune:”Domnul meu(Rabb) este Allah-crezand in Unicitatea Sa, si apoi ramane ferm si actioneaza conform poruncilor Sale], care cheama la Allah(invita oamenii la Islam), savarseste fapte bune si zice[cu siguranta]:”EU SUNT DINTRE MUSULMANI”. 41:33

SubhanAllah! Iubesc acest Verset care este si sloganul blogului meu! ♥

In acest Verset, Allah pune o intrebare retorica, intreband cine pot fi mai buni decat acesti oameni? Iar calitatea lor este aceea ca ei cheama la Allah. Si de asemenea, ei fac fapte bune si se numesc pe ei: MUSULMANI!

Cei care Il accepta pe Allah ca Rabb, sunt cei care combina Dawah (invitarea oamenilor la Islam) si faptele bune in acelasi timp si se numesc pe ei-MUSULMANI!

A te numi pe tine Musulman, implica doua aspecte: Primul- NU te asociezi cu nicio grupare sau secta, si sa chemi la Islamul adevarat; Al doilea-sa NU te consideri mai superior decat ceilalti credinciosi (din mandrie si aroganta).

Chiar daca este o diferenta al nivelului de credinta, el se numeste pe sine: Musulman si nu ii dispretuieste pe ceilalti.

ALLAH ne invata DAWAH

Care este drumul pentru Dawah, si care este primul pas? Allah ne spune clar in urmatorul Verset:

Nu este fapta cea buna deopotriva (egala) cu fapta cea rea. Respinge[raul, faptele rele] cu ceea ce este mai buna (Allah le porunceste credinciosilor devotati sa fie rabdatori la suparare si sa-i scuze pe cei care il trateaza rau) si il vei vedea pe cel care intre tine si el a fost dusmanie ca si cum ar fi un prieten apropiat.” Coran 41:34

Foarte des, devenim extrem de suparati atunci cand cineva ataca sau denigreaza Islamul, sau Cartea lui Allah, sau pe Profetul Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam.  In loc sa reactionam neadecvat, trebuie sa fim atenti si sa actionam cu inteligenta.

Daca asta nu ar face parte din pricipiile Islamului, Islamul nu ar fi avut succes in primele generatii. Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam si companionii sai au aplicat aceasta metoda si multi dintre cei mai mari dusmani dintre Quraysh au trecut de partea lor. Ultima parte a versetului, chiar la acest lucru face referire, ca cel care iti este dusman, poate deveni prieten.

Apoi, in urmatorul Verset, Allah mentioneaza calitatile pe care trebuie sa le aiba cei care vor sa aplice aceasta metoda:

Insa nu le va fi dat(sa intampine raul cu binele), decat acelora care sunt rabdatori-si nu ii va fi dat decat aceluia care va avea parte de mare noroc(fericirea din Viata de Apoi si cei care un caracter moral deosebit).” 41:35

In mod normal, reactia umana la abuzul asupra ta, sau a credintei tale, sau asupra unui lucru drag, este testata, din moment ce Allah ne spune sa ramanem rabdatori. Ibn Kathir comentand acest Verset:”Nimeni nu accepta acest sfat si actioneaza conform lui, in afara de cei care pot fi rabdatori facand asta, pentru ca este foarte dificil pentru oameni sa faca astfel”.

De asemenea, ni se arata ca rabdarea creste odata cu faptele bune si de aceea cel care face astfel va obtine un mare bine, in shaa Allah.

Pentru fiecare fapta buna pe care o facem, Sheytan este prezent prin atacurile sale. Cum trebuie sa luptam, cum trebuie sa ne aparam?

Allah continua si ne spune:

Si daca [vreodata] te va ademeni vreo soapta rea de la Sheitan(ca sa te intoarca), cauta adapost la Allah, caci El este Cel care Aude si Atoatestiutor[As-Sami’, Al-‘Alim].41:36

Allah stie ca Shaytan ne va sopti noua, in special cand munca noastra de Dawah pare ca nu da roade, fie cand vrem sa renuntam, fie cand ne suparam, iar in aceste momente, Allah ne cere inca o data sa avem rabdare si ne indeamna sa cautam refugiu in El.

De ce sa ne suparam? Oare Allah nu aude ce ni se spune noua? Oare Allah nu cunoaste ce ni se intampla noua? Caci doar ne spune ca El este “Cel care Aude si Atoatestiutor[As-Sami’, Al-‘Alim]”.

CEA MAI FRUMOASA IMAGINE-AL JANNATUL FIRDAWS

Este greu sa-ti imaginezi ca trebuie sa fi bun si dragut cu cei care ti-au facut rau. Insa cine se incumeta pe acest drum, trebuie sa-si asume ca nu va fi usor, iar drumul nu va fi intotdeauna lin. Te gandesti oare sa renunti?

Sa revenim la primul verset cu care am inceput acest articol. Este oare posibil sa nu-ti doresti ca Ingerii sa fie ocrotitorii tai in aceasta lume si in Viata de Apoi? Oare este posibil sa nu-ti doresti ca la timpul mortii sa primesti vestea cea buna a Paradisului? Oare nu-ti doresti sa ajungi in Jennah pentru a ti se implini orice dorinta? Oare nu merita sa te sacrifici si sa suferi pentru asa o rasplata ale carei limite nu ni le putem inchipui?

Suntem gata sa chemam la Allah, sa facem fapte bune si sa spunem:

EU SUNT DINTRE MUSULMANI”?

 

NU trebuie sa ratezi:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/01/17/im-just-a-muslim/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/21/virtutea-chemarii-la-islam-dawah/

 

Ma’a salama,

                Cezarina S.

 

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

2 gânduri despre “CINE SUNT CEI MAI SPECIALI OAMENI

  1. De ce mi se par cunoscute aceste principii? Pentru ca sunt enuntate de Isus Christos. Daca ai fi citit Noul Testament cu credinta ai fi realizat impostura Coranului. Inca e timp sa cautati un Dumnezeu Viu si Iubitor, nu ca cel pe care vi-l prezinta religiile crestine de azi si cu atat mai putin un Allah transformat peste noapte dintr-un personaj secundar al unei religii politeiste intr-un dumnezeu din vedeniile lui Mahomed. Comparati viata de sfant si cumpatare a lui Isus Hristos cu cea a lui Mahomed, consumat de dorinta carnala, crime si violenta. Isus Cristos a venit sa-si dea viata pentru pacatele noastre, Mahomed a venit si ia viata altora. Unde-i Adevarul? Cine poate sa-ti dea Pacea, unul care nu a trait-o si nu a avut-o niciodata?
    P.S. Stiu ca sansele de postare a acestui comentariu sunt nule, dar Dumnezeu are putere in cer si pe pamant. Si nu uita, Dumnezeu te iubeste, ne iubeste pe toti si ne cheama la pocainta, pentru ca nici unul sa nu moara ci sa aiba viata vesnica. Dar totul este prin Harul Lui.

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s