OCHII LUI DORM, DAR INIMA LUI E TREAZA!

ISLAMUL PACEA ETERNA

Ochii lui dorm, dar inima lui e treaza!

 

Relatat de Jabir bin Abdullah(RA):

“Niste ingeri au venit la Profetul Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam in timp ce dormea. Unii dintre ei au zis:”El doarme”. Altii au spus:” Ochii lui dorm, dar inima lui e treaza”. Apoi au spus:” Este un exemplu pentru companionii vostri”. Unii dintre ei au spus:”Atunci da un exemplu pentru el”. Unii dintre ei au spus:” El doarme”. Altii au spus:”Ochii lui dorm, dar inima lui e treaza”. Apoi au spus:”Exemplul lui este ca al unui om care a construit o casa, iar apoi a oferit o masa si a trimis un mesager sa invite oamenii. Asa ca, oricine a acceptat invitatia, a intrat in casa sa si a mancat la masa, si oricine nu a acceptat invitatia, nu a intrat in casa si nici nu a mancat la masa”. Apoi ingerii au spus:”Interpreteaza aceasta parabola pentru el ca sa poata sa o inteleaga”. Unii dintre ei au spus:”El  doarme”. Altii au spus:” Ochii lui dorm, dar inima lui e treaza”. Si apoi au mai spus:

Casa se afla in Paradis, iar cel care face chemarea este Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam, si oricine se supune lui Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam se supune lui Allah; si oricine nu se supune lui Muhammad sall Allahu aleihi wa sallam, nu se supune  lui Allah. Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam a separat oamenii (prin mesajul sau, separandu-i pe cei buni de cei rai, si pe cei credinciosi de necredinciosi)”.[Sahih Bukhari]

Coran 8:24-“O, voi cei care credeti! Raspundeti-I lui Allah (prin supunerea fata de poruncile Sale) si Trimisului [Sau], daca va cheama la ceea ce va da viata*…”

*Islamul este cel care da viata celor care au fost ca si morti. Se considera in viata, adevaratul credincios in Monoteismul Islamic, care este supus fata de Allah si fata de Mesagerul  Sau, sall Allahu aleihi wa salam, si care urmeaza Coranul si Sunnah Profetului, sall Allahu aleihi wa sallam.

Advertisements

Lasă un Comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s