I’M JUST A MUSLIM!

i'm just a muslim

I’m Just a muslim!

BISMILLAH

 

Salamu aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Am ajuns sa traim vremurile in care cei care se afla pe Calea lui Allah, singura Cale Adevarata si pe cea a Profetului Sau, sall Allahu aleihi wa sallam sa fie considerati extremisti, ciudati, instigatori la ura, acuzati ca fac parte dintr-o grupare sau alta! La! Audzu Billah!

Noi am depus un juramant fata de Allah si Trimisul Sau, sall Allahu aleihi wa sallam, atunci cand am rostit Shahada- Marturisirea de credinta, si trebuie sa respectam acest juramant prin intelegerea semnificatiei lui si prin punerea in practica-care insemna supunerea fata de Allah si Trimisul Sau, sall Allahu aleihi wa sallam prin aderarea la singurele surse valide dupa care trebuie sa se calauzeasca Musulmanii, Coranul si Sunnah!

Tocmai de aceea, Musulmanul este cel care crede, marturiseste si se supune lui Allah si Trimisului Sau, sall Allahu aleihi wa sallam. Daca spui sunt “Sunni”, este ca si cand ai spune:”urc sus”. Pentru ca singura Cale pe care trebuie sa o urmeze Musulmanii este cea pe care Allah a impus-o pentru ei. Sunt nenumarate Versetele in care Allah ne comanda supunerea fata de El si fata de Profet, sall Allahu aleihi wa sallam, si de acest lucru depinde fericirea si succesul nostru in aceasta lume si in Akhira. Ori alegi acest drum, ori alegi sa-i urmezi pe altii, in afara de Allah. Nu sunt mai multe variante, nici Allah si nici Trimisul Sau, nu ne-au aratat mai multe variante, pentru ca nu poate fi decat un SINGUR drum drept, cel trasat de Allah si de Trimisul Sau, sall Allahu aleihi wa sallam. Sirat-ul Mustaqim (Drumul drept) este un drum perfect drept fara nicio bresa si fara nicio ramura.

Cei care fac parte din tot felul de secte, tind sa te catalogheze in functie de perceptia lor. Ca sa fac o analogie, hotul se teme sa nu fie furat, cel care inseala are impresia ca vrei sa-l inseli, cel care tradeaza se teme sa nu fie tradat, ipocritul crede ca trebuie neaparat sa ai mai multe fete, sectantul neaparat te include intr-o secta sau grupare.

Nicidecum dragi frati si surori in Islam. Nicidecum! Pentru a accepta Islamul, este nevoie in primul si in primul rand de o inima LIBERA, o inima PURA! Allah ne-a aratat Drumul Sau insa nu ne-a impus credinta. De ce? Pentru ca Allah, nu se uita la infatisarea noastra, ci se uita in INIMA noastra.

Allah nu priveste la fetele voastre si nici la imbracamintea voastra, insa El priveste la faptele voastre si in inimile voastre.”[Muslim]

Din acest hadis reiese ca Allah va lua in considerare sinceritatea intentiei care sta la baza faptelor noastre. Daca in aceasta lume poti fi tratat in acord cu faptele tale, ceea ce se afla in inima ta, este cunoscut numai de catre Allah!

Daca INIMA este LIBERA si nu este incatusata de dorinte, pofte si interese meschine, ea primeste Islamul cu totul, si intelege sa-l urmeze asa cum Allah a hotarat.

Trimisul lui Allah, sall Allahu aleihi wa sallam a spus:“Daca Allah doreste binele cuiva, El ii daruieste intelegerea (fiqh) religiei.”  [Bukhari&Muslim]

De ce sa alegi sa studiezi ratacirea si doctrina diverselor secte? La ce folos? Oare nu sunt de ajuns Cuvintele lui Allah? Oare Allah, Creatorul Cerurilor si al Pamantului, a tuturor celor vazute si nevazute, nu stie ce este mai bine pentru creatia Sa?

31:27-“Si de s-ar schimba in calemuri toti copacii de pe pamant si de s-ar varsa in mare sapte mari [de cerneala], Cuvintele lui Allah (care dovedesc intelepciunea Sa) tot nu s-ar termina. Allah este Puternic si Intelept[‘Aziz, Hakim]”.-Allahu Akbar!!

Trimisul lui Allah, sall Allahu aleihi wa sallam a spus:” Cu adevarat in corp exista o bucata de carne; daca ea este sanatoasa(curata, pura), intreg corpul este sanatos, iar daca este corupta(stricata), intreg corpul este corupt, si aceasta este INIMA.”[Bukhari]

Acestea sunt cuvintele Mesagerului lui Allah, sallAllahu aleihi wa salam; cuvinte asupra carora trebuie sa reflectam, insa multi sunt nepasatori. Multi dintre noi pretind ca au credinta, in timp ce faptele lor contrazic spusele lor. Multi dintre noi au faptele, dar nu au credinta, iar acestia sunt ipocritii. Dar sunt si cei care au credinta si si fac faptele cu sinceritate, iar acestia sunt cei adevarati, cei binecuvantati, cei care au cunoastere. Daca inima este pura, sincera, curata, faptele trebuie sa fie la fel.

Allah nu ne-a cerut decat sa-L adoram cu credinta curata:

39:3-“ Lui Allah I se cuvine credinta curata. Iar aceia care si-au luat ocrotitor in locul Lui [zicand]:’Noi nu-i adoram pe ei  decat pentru ca ei sa ne apropie de Allah’, Allah va judeca intre ei in cele in care ei nu se inteleg. Allah nu-l calauzeste pe cel care este mincinos si nemultumitor.”

98:5-“ Si nu li s-a poruncit decat sa-L adore pe Allah, cu credinta curata si statornica in religia Lui, sa implineasca Rugaciunea[As-Salat] si sa achite Dania[Az-Zakat]. Si aceasta este credinta comunitatii celei drepte.”

Degeaba studiem 100 de carti deviante, daca nu am studiat si nu cunoastem cea mai minunata Carte. Wallahi! Jur pe Allah ca in Cuvintele Sale veti gasi tot ceea ce aveti nevoie! Wallahi!

Si cum Allah nu ne-a lasat nimic nepomenit in Cartea Sa, si cum Profetul sall Allahu aleihi wa sallam nu a omis nimic din ce ar fi putut sa ne spuna pentru a ne calauzi catre ceea ce este bun si pentru a ne feri de ceea ce este rau, de ce atunci sa alegem sa-i urmam pe altii in locul lui Allah (urmand alta calauzire decat Calauzirea lui Allah)?

57:16-“Oare nu a sosit vremea pentru aceia care cred, ca inimile lor sa fie smerite la pomenirea lui Allah si inaintea Adevarului (Coranului) care a fost trimis si ca ei sa nu fie ca aceia carora li s-a daruit Cartea mai inainte (evreii si crestinii) si li s-a lasat lor timp indelung, insa inimile lor au ramas impietrite si multi dintre ei sunt nelegiuti?”

Inima,Inima! Totul depinde de ea …

Trimisul lui Allah sall Allahu aleihi wa sallam a spus: ”Oricine poseda urmatoarele trei calitati va gusta dulceata credintei: Cel caruia Allah si Trimisul Sau ii sunt mai dragi decat orice altceva; Cel care iubeste pe cineva si el il iubeste pe el doar de dragul lui Allah; Cel care uraste sa se reintoarca la necredinta la fel cum uraste sa fie aruncat in foc.”  [Bukhari]

Anas a relatat: Un beduin a venit la Profet si i-a spus:”O, Trimis al lui Allah! Cand va veni Ceasul?” Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a spus:Vai, tie! Ce ai pregatit pentru el?’. Beduinul a raspuns:”Nu am pregatit nimic in afara ca Il iubesc pe Allah si pe Trimisul Sau”.Profetul, sall Allahu aleihi wa salam i-a spus:”Vei fi alaturi de cei pe care ii iubesti”. Noi(companionii Profetului) am spus:” Si noi vom fi la fel?”. Profetul sall Allahu aleihi wa sallam a spus:” Da!”. Asa ca am fost foarte bucurosi in acea zi”. [Bukhari]

SubhanAllah! Sper ca si voi sunteti bucurosi de aceasta veste!

Care sunt semnele acestei iubiri? Allah ne spune:

Spune:[O, Profetule]:” Daca Il iubiti pe Allah, urmati-ma si Allah va va iubi si va va ierta pacatele voastre! Allah este Iertator[Al-Ghafur], Indurator[Ar-Rahim].

Spune: “Fiti cu supunere fata de Allah si de Trimis, dar daca intoarceti spatele, Allah nu-I iubeste pe necredinciosi.” 3:31-32

Semnele care indica dragostea noastra pentru Allah sunt:

1)Urmarea Mesagerului lui Allah-salAllahu aleihi wa sallam;

2)Supunerea fata de Allah si de Trimis

Beneficiile pe care le obtinem sunt:

1)Castigarea iubirii lui Allah; 2) Iertarea pacatelor; 3) Obtinerea Indurarii lui Allah

In toate articolele mele am adus dovezi din Coran si Sunnah si am incercat sa explic pe intelesul tuturor. Nu sunt opiniile mele ci sunt Cuvintele lui Allah si ale Mesagerului Sau, sall Allahu aleihi wa sallam. Chiar daca intelegem sau nu anumite lucruri, atitudinea noastra trebuie sa fie aceea de supunere in fata Vointei lui Allah. Cum oare sa indraznim sa ne impotrivim Stapanului Tuturor Lumilor?

33:36 “ Nu se cuvine ca un dreptcredincios si nicio dreptcredincioasa sa mai aleaga, daca Allah si Trimisul Sau au hotarat in privinta lor un lucru. Iar acela care se razvrateste impotriva lui Allah si a Trimisului Sau, se afla in ratacire invederata.”

Este adevarat ca am un puternic simt al dreptatii si al adevarului, si ca in mod special in ceea ce tine de religie, nu fac compromisuri, chiar daca sunt constienta ca unele lucruri nu sunt pe placul tuturor. Cu siguranta, uneori adevarul doare sau deranjeaza, insa in tot ceea ce mi-am propus sa fac, imi doresc ca faptele mele sa fie dintre cele acceptate si dintre cele care sunt pe placul lui Allah, chiar daca nu sunt pe placul unora dintre oameni.

Oricine cauta Multumirea lui Allah prin ceea ce ii nemultumeste pe oameni, Allah va fi multumit de el, si ii va face pe oameni sa fie multumiti de el; si oricine cauta sa-i multumesca pe oameni prin ceea ce Il nemultumeste pe Allah, atunci Allah va fi nemultumit de el si ii va face pe oameni sa fie nemultumiti de el”.[Tirmidhi]

Am depus un juramant in fata lui Allah si ma rog Lui, sa ma ajute sa-l respect pana cand moartea ma va ajunge.

“Si adora-L pe Domnul Tau pana ce-ti va veni sfarsitul (adora-L pe Allah toata viata ta pana la moarte).” 15:99

Ma incred in totalitate in Allah, si stiu ca Allah este Cel mai puternic Aliat pentru cei care sunt pe Calea cea Dreapta!

5:105-“O, voi cei care credeti! Fiti cu grija fata de sufletele voastre (prin implinirea de fapte bune, temeti-va de Allah mult prin abtinerea de la pacate si ceea ce El a interzis si iubiti-L pe Allah mult prin implinirea poruncilor Sale). Daca urmati calauzirea cea dreapta,(poruncind ceea ce este bine-Monoteismul Islamic si tot ceea ce Islamul a poruncit si interziceti raul-politeismul, necredinta si tot ceea ce Islamul a interzis), niciun rau nu o sa se abata asupra voastra de la cei rataciti! La Allah este intoarcerea voastra a tuturor si el va va vesti despre ceea ce ati implinit(va va cere socoteala pentru faptele voastre)”

Si de asemenea Allah este cu cei iubitori de Adevar:

O, voi cei care credeti! Temeti-va de Allah si fiti cu cei iubitori de Adevar!”9:119

O, voi cei care credeti! Fiti cu frica de Allah si spuneti vorbe adevarate.”33:70

Si Allah ii cunoaste pe cei care spun Adevarul, si ii cunoaste si pe aceia care mint:

Oare socotesc oamenii ca vor fi lasati [in pace], daca vor spune:’Noi credem!’, si ca ei nu vor fi incercati? Noi i-am incercat pe cei de dinaintea lor si Allah ii cunoaste pe cei care spun ADEVARUL si ii cunoaste pe cei care MINT. Sau socotesc cei care savarsesc fapte rele ca vor putea scapa de Noi( de pedeapsa Noastra)? Ce rau judeca ei!!!”Coran 29:2-4

Profetul Sall Allahu aleihi wa sallam ne-a avertizat impotriva neintelegerilor care vor cuprinde aceasta Ummah, tocmai datorita devierilor si indepartarii de la Calauzirea Adevarata, insa nu numai ca ne-a avertizat, dar ne-a oferit si solutia:

” Va indemn sa aveti frica de Allah, sa ascultati si sa va supuneti, chiar de ar fi un sclav negru. Din pricina ca aceia dintre voi care vor trai dupa mine vor vedea multa neintelegere, va trebui sa va tineti strans de Sunnah mea(exemplele mele) si cele ale Califilor dreptcredinciosi ce vor veni dupa mine. Alipiti-va de ele si tineti-va strans cu dintii de ele. Feriti-va de lucrurile noi in religie (Bida’h-inovatii) caci aceasta inseamna schimbare si orice schimbare inseamna inselaciune(greseala).” [Abu Dawud & Tirmidhi]

Si feriti-va de nascociri, caci orice nascocire este o inventie si orice inventie este ratacire, iar orice ratacire este in focul iadului.”[Abu Dawood; Tirmidhi]

Tocmai de aceea, Profetul salAllahu aleihi wa sallam  ne-a indemnat sa ne caluzim dupa Cartea lui Allah, dupa exemplele sale (sunnah) si dupa exemplele Califilor cei drept calauziti, daca vrem sa izbandim, daca vrem sa ramanem uniti. Pentru ca ei nu au fost doar cei mai buni in Iman si Taqwa, ci au fost si cei mai buni in cunoasterea, intelegerea si implementarea Coranului si a Sunnei.

Cea mai buna generatie este generatia mea(sahaba), si apoi cei care vin dupa ei(tabi’un), si apoi cei care vin dupa ei(taba tabi’un)”[Bukhari&Muslim]

Allah a mentionat starea celor care-i urmeaza pe altii si a celor ce sunt urmati in mai multe locuri din Cartea Sa:

“In Ziua in care fețele lor vor fi intoarse de pe o parte pe alta in foc vor zice:’ Vai, noua! De i-am fi dat noi ascultare lui Allah si de i-am fi dat noi ascultare Trimisului. Si vor zice:’Doamne, noi le-am dat ascultare stapanilor nostri si mai marilor nostri, insa ei ne-au ratacit pe noi de la drum!”33:66-68

Dragi frati si surori in Islam! Am mai vorbit despre onoarea de a fi Musulmani, si am mai spus ca acesta este cel mai bun lucru care ni s-a putut intampla, iar daca il vom pierde (Islamul Adevarat), este absolut cea mai mare pierdere.

“Spune:”Voiti sa invocam noi in locul lui Allah ceva care nici nu ne foloseste, nici nu ne strica?Si sa ne intoarcem pe calcaiele noastre, dupa ce Allah ne-a calauzit, asemenea aceluia pe care sheitanii l-au ademenit si rataceste pe pamant descumpanit(nemaistiind ce sa faca si incotro s-o mai apuce), cu toate ca el are prieteni care-l cheama la Drumul cel drept, [zicandu-i]:’Vino la noi!’?Spune: Numai Calauzirea lui Allah este Calauzire! Si ni s-a poruncit sa ne supunem Stapanului Lumilor!”Coran 6:71

Walahi! Nu este ceva mai Adevarat decat Cartea lui Allah, nu este ceva mai frumos, mai inaltator, mai nobil! Ya Rabb! Cat pierdem si cat de rau o sa ne para intr-o Zi in care nu va mai fi intoarcere! O sa regretam fiecare secunda pe care ne-am petrecut-o fara sa-L pomenim pe Allah.

Dar care va fi soarta celor care iau in deradere (in bataie de joc), tagaduiesc si se impotrivesc Versetelor lui Allah, cei care considera ca, Coranul si Sunnah nu mai corespund cu zilele noastre?  Oare cine le sopteste lor  sa rosteasca asemenea vorbe? Oare realizeaza ei, ca toate acestea reprezinta necredinta (Kufr) majora care-i condamna la pedeapsa vesnica in Focul Iadului! Allah sa ne fereasca!

Allah ne spune:

“Spune[O,Muhammad]: A venit Al-Haqq (Adevarul-Coranul) si Al-Batil (minciuna) nu mai poate sa inceapa, nici sa revina (vreodata)! “ (34:49)

SubhanAllah! Lumina lui Allah va dainui si va straluci vesnic, si nimeni nu va putea sa stinga Lumina lui Allah! Cei care incearca sa acopere Adevarul cu minciuna, este ca si cum ar vrea sa stinga Soarele (sufland in el).

” Voiesc ei sa stinga cu gurile lor lumina lui Allah (Monoteismul Islamic), insa Allah nu voieste decat sa desavarseasca lumina Sa, chiar daca necredinciosii urasc [aceasta]. El este Cel care l-a trimis pe Trimisul Sau  cu calauzirea si cu Religia Adevarului (Islamul) pentru ca ea sa fie biruitoare asupra oricarei alte religii, chiar daca politeistii urasc [aceasta].”9:32-33

Nu vreau sa inchei inainte de a aminti despre un hadis magnific. Toate stiinte shariat-ului fac referire la el si deriva din el, dat fiind ca el cuprinde stiinta Sunnei. Hadisul este mai lung, insa voi relata doar ceea ce este cel mai important in acest context.

Este vorba despre hadisul relatat de Umar-radiyyAllahu anhu, cand Ingerul Gibril, aleihi salam s-a aratat cu infatisarea unui barbat cu vesminte uimitor de albe si cu parul nespus de negru, si care a venit la Profet, sall Allahu aleihi wa salam si i-a spus:”Muhammad, vorbeste-mi despre Islam!”. Si i-a raspuns Trimisul lui Allah(sallAllahu aleihi wa salam):”Islamul este sa marturisesti ca nu exista alta divinitate in afara lui Allah si ca Muhammad este Trimisul lui Allah, sa faci Rugaciunea, sa dai dania, sa postesti in Ramadan si sa mergi la pelerinaj la Casa(Al-Kaaba), daca poti sa faci drumul pana la ea.” A zis(Gibril-as):’Ai spus adevarul’. Noi ne-am mirat de el ca-l intreaba si ca-i da dreptate. A spus:”Vorbeste-mi despre Iman”. I-a raspuns:’ Ea este sa crezi in Allah, in ingerii Lui, in Cartile Lui si in Trimisii Lui si in Ziua de Apoi si sa crezi in Destin, atat in cel bun, cat si in cel rau.’A zis:’Ai spus adevarul! Vorbeste-mi despre Ihsan.’ I-a raspuns:’Sa te supui lui Allah, ca si cum L-ai vedea, chiar daca nu-L vezi, caci El te vede”…..Apoi a zis:”Omar, stii cine este cel care a intrebat?’ Am zis:’ Allah si Trimisul Sau stiu mai bine.A zis:’Era Gibril, care a venit la voi ca sa va invete religia voastra”.[Muslim]

 

Ma declar vinovata de SUPUNERE fata de STAPANUL TUTUROR LUMILOR si fata de TRIMISUL SAU, sall Allahu aleihi wa salam si recunosc cu toata convingerea ca fac parte din AHLUL-SUNNAH (cei care se tin strans de Sunnah Profetului sall Allahu aleihi wa sallam, care invata din ea, actioneaza conform ei si care ii invata pe altii. Ei sunt adevaratii Invatati, elevii lor si cei care urmeaza invataturile lor).

Ceea ce inseamna ca, I’M JUST A MUSLIM!
ALHAMDULILLAHI RABBIL’ ALAMIN!

3:8-9 “Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic[Al-Wahhab].

 muslim smile

Cu PACE,

                Cezarina S.

 

 

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

 

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

Reclame

2 gânduri despre “I’M JUST A MUSLIM!

  1. Pingback: CINE SUNT CEI MAI SPECIALI OAMENI | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: IN ZIUA INVIERII UNELE FETE VOR FI INTUNECATE | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s