CARE ESTE RASPLATA FEMEILOR IN JENNAH?

Care este RASPLATA FEMEILOR in  JENNAH?

BISMILLAH

Salamu aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Ce rasplata vor avea femeile in Jennah(Paradis)? O intrebare pe care si-au pus-o poate multe dintre noi.

Multe femei gandesc ca doar barbatii se vor bucura de placeri-referindu-se la Hoor Ayn(Hurii), si ca ele vor fi doar cele mai frumoase in Jennah. Pentru unele femei ar putea parea ca rasplata se cuvine numai barbatilor mai ales ca, spun ele ,s-au sacrificat in aceasta viata pentru sotii si copii lor, s-au acoperit( au purtat valul), au infruntat greutati, etc.

Haideti sa descoperim impreuna raspunsul la aceasta intrebare.

Allah Cel mai Milostiv si Cel mai Indurator ne-a promis celor care vom intra in Jennah ca ne va darui ORICE ne dorim. TOT ceea ce el/ea trebuie sa faca, este sa ceara si Domnul lor le va darui IMEDIAT ceea ce ei au cerut. Orice vor dori, orice vor cere, vor avea in Gradinile Eterne ale fericirii!

Allah ne spune:

“50:35-In el(Paradis) vor avea tot ceea ce vor voi. Si la Noi este si mai mult(decat si-ar putea inchipui).”

Si de asemenea:

“52:21-Aceia care cred si ai caror descendenti ii urmeaza in credinta, pe aceia ii vom face sa fie laolalta cu descendentii lor(in Gradinile Paradisului) si nu le vom micsora intru nimic faptele lor.”

13:23-24-“De Gradinile Edenului, in care vor intra laolalta cu [totii], aceia care au fost evlaviosi, dintre parinti, sotii si copii lor, iar ingerii vor intra prin toate portile zicand: Pace voua! Pentru ca ati fost statornici! Si ce buna este rasplata Casei [Vesnice].”

43:70-72-“ Intrati in Rai, voi si sotiile voastre, si va veti bucura voi! Se va trece printre ei cu tipsii de aur si cupe; in el(in Rai) vor avea tot ceea ce poftesc sufletele si place ochilor.”Si in veci veti ramane voi in el, Caci acela este Raiul ca vi s-a dat ca mostenire pentru ceea ce ati implinit(faptele bune).”

15:47-“ Si Noi vom scoate pizma din piepturile lor si ca fratii vor sedea pe paturi, unii in fata altora(intrucat vor fi egali intre ei).”

Daca sotul si sotia au fost dintre cei piosi in aceasta viata si sunt recompensati cu Paradisul prin Indurarea Domnului Lor in Viata de Apoi, Allah Subhanahu wa Ta’ala le va spori dragostea dintre ei, si fiecare dintre ei nu va dori ca partener etern decat pe sotia sau sau sotul pios din aceasta viata.

Pentru fiecare fiinta umana ce va avea norocul si sansa, fie barbat sau femeie, sa intre in Paradis, ALLAH le-a promis ca El le va da TOT ce le va dori inima…Allah a promis barbatilor Paradisului in plus, femei dintre femeile Paradisului(Hurii).. Dar sotia lui din aceasta lume care va intra alaturi de el in Paradis, va fi REGINA peste Hurii..si cea mai frumoasa dintre toate!

Femeile care vor intra in Paradis, ca si barbatii de altfel, vor avea ORICE isi doresc.. Tot ce vor trebui sa faca este sa-si doreasca in inima lor si sa-I ceara lui Allah, iar Allah prin nemasurata Lui bunavointa le va darui lor INSTANTANEU! SubhanAllah!

Astfel va fi ospitalitatea pentru norocosii care vor intra in Regatul Domnului lor cel Indurator! Ei vor trai in el vesnic, ca oaspeti onorati ai Domnului Suprem al Universului. Ei vor putea sa ceara si sa ceara si sa ceara…iar Domnul lor cel Generos le va darui lor inmultit. Intr-o relatare a Profetului, sall Allahu aleihi wa sallam se spune ca va veni o vreme cand ei nu vor mai stii ce sa ceara, iar Allah prin Gratia Sa le va multiplica tot ceea ce au si le va revarsa asupra lor. Iar aceasta bucurie si fericire nu va avea sfarsit! SubhanAllah!

Mesagerul lui Allah, sall Allahu aleihi wa sallam a spus ca Allah Preainaltul a spus intr-un Hadis Qudsi(sacru) in legatura cu Infinita Sa comoara si bogatie:

O, slujitorii Mei, daca s-ar aduna primul si ultimul dintre voi, toti oamenii si jinii la un loc si ar cere de la Mine si Eu as darui fiecaruia ceea ce el a cerut, aceasta nu ar descreste cu nimic ceea ce Eu am, nici macar cat ar pierde oceanul daca s-ar introduce si s-ar scoate un ac din el.” [sahih Muslim]

Celor rasplatiti cu Paradisul, Allah Subhanahu wa Ta’ala le va darui lor o viata vesnica de placeri, gradini, palate, servitori, mancare si fructe din abundenta, soti si sotii iubitoare, etc, si peste toate acestea ei vor obtine Multumirea Domnului si Creatorului Lor!

25:15-16-“Spune:’Oare aceasta(chinurile Infernului) este mai bine sau Gradina vesniciei care le-a fost fagaduita celor cu frica? Aceasta le va fi rasplata si loc de sosire[necurmat]. Ei vor avea in ea, tot ceea ce-si doresc si vesnic vor salasui acolo. Aceasta este o promisiune care este ceruta(demna de a fi ceruta) Domnului tau.”

In ce priveste rasplata femeilor si barbatilor pe care o vor primi de la Domnul lor Cel Generos, ea va fi aceeasi. Insa datorita faptului ca femeile si barbatii au fost creati sa aiba diferite preferinte, diferite placeri si neplaceri, Allah ii va recompensa pe fiecare dintre ei in acord cu natura lor(fitra’h), si oricare dintre ei vor cere in acord cu dorintele lor specifice, iar Allah le va asigura lor orice vor dori, instantaneu.

Allah Subhanahu Wa Ta’ala, Cel care a adus orice lucru la viata, i-a creat si natura lui. Astfel, barbatul a fost creat poligam prin natura lui, si astfel, una dintre rasplatile pe care Atoatestiutorul si Inteleptul a promis-o barbatilor, este compania sotiilor virtuoase, frumoase si ascultatoare in locuinta Vesnica din Viata de Apoi.

Natura cu care Allah a inzestrat femeile nu este aceeasi cu cea a barbatilor. Femeile, spre deosebire de barbati, nu au fost create poligame. Lucrurile pe care o femeie le doreste cel mai mult de la sotul ei sunt dragostea, afectiunea si grija fata de ea, respectarea si onorarea ei, si sa fie tratata ca o regina. Si de asemenea, orice femeie isi doreste sa fie cea mai frumoasa dintre toate!

Astfel, Allah va face ca sotiile cele dreptcredincioase din aceasta lume sa fie cele mai frumoase dintre toate sotiile Raiului.Si ele vor fi ca niste Regine si vor trai alaturi de sotii lor, in prosperitate, pace, armonie, fericire si bucurii pentru totdeauna! Si ele vor avea tot ceea ce-si doresc asa cum le-a promis Domnul lor in Coranul cel Glorios.

Allah spune in Coranul cel Nobil,

32:17-“ Dar niciun suflet nu stie ce-i este ascuns( ce-i este pregatit) ca bucurie, drept rasplata pentru ceea ce au savarsit(faptele bune din aceasta lume).”

Abu Huraira(RA) a relatat ca Mesagerul lui Allah, sall Allahu aleihi wa sallam a spus:” Allah Preainaltul si Gloriosul a spus:”Am pregatit pentru slujitorii Mei cei piosi(barbati si femei), ceea ce ochiul nu a vazut, ceea ce urechea nu a auzit, si ceea ce nicio fiinta umana nu-si poate imagina.”[Sahih Bukhari,4467]

Dragi frati si surori in Islam!

Fara indoiala ca Stapanul Tuturor Lumilor, isi va tine promisiunea fata de cei care au fost cu frica si au facut bine in aceasta viata. Insa drumul pe care il avem de parcurs pana sa ajungem prin Indurarea lui Allah in Raiul cel promis, nu este unul tocmai usor, ci este unul presarat cu dificultati, obstacole, sacrificii, insa toate sunt implinite de cel care iubeste de dragul Celui iubit(de dragul lui Allah).

Abu Huraira a relatat ca Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a spus:   ”Cand Allah a creat Raiul si Iadul, l-a trimis pe Gibril in Paradis spunandu-i:’Du-te si uita-te la el si la lucrurile pe care le-am pregatit pentru locuitorii sai.’. Asa ca el s-a dus si s-a uitat la el si la si la ceea ce Allah a pregatit inauntru pentru locuitorii sai. Apoi s-a intors si a spus:’ Slava Tie, oricine va auzi de el va tanji sa intre in el’. Apoi Allah a poruncit sa fie inconjurat de greutati si i-a spus lui Gibril;”Intoarce-te si uita-te la ce am pregatit inauntru pentru locuitorii sai’. Si astfel s-a intors si a vazut ca era inconjurat de greutati. S-a intors si a spus:’Slava Tie, cred ca nimeni nu o sa intre in el’.Apoi l-a trimis la Focul Iadului, spunand:’Du-te si uita-te la el si la ce am pregatit inauntru pentru locuitorii sai’. Astfel ca el s-a uitat si a vazut ca erau straturi, unul deasupra celuilalt. Apoi s-a intors si a spus:’ Slava Tie, oricine va auzi de el nu va incerca niciodata sa intre acolo’. Atunci El a poruncit sa fie inconjurat de pasiuni si dorinte si a spus:’Du-te si vezi ce am pregatit inauntru pentru locuitorii sai’. Astfel ca s-a dus si s-a uitat la el, apoi s-a intors si a spus:’Slava Tie, ma tem ca nimeni nu va putea sa scape de el.” [Muslim, Abu Dawood, Imam Ahmad]

Allah ne indeamna sa avem frica , sa ne cerem iertare si sa ne intrecem in fapte bune:

Si grabiti-va (Saari’oo)spre iertarea Domnului vostru si spre Raiul cel intins cat cerurile si pamantul, pregatit pentru Al-Muttaqun( cei evlaviosi, cu frica de Allah)” 3:133

Saari’oo” este o forma imperativa, care inseamna “grabeste-te, fii rapid, fii prompt, accelereaza, fugi,etc”. Daca adoptam aceasta atitudine de “saari’oo”, nu vom amana, nu vom delasa, nu vom lasa in urma, si nu ne vom gandi de doua ori inainte de a-I cere iertare lui Allah.

Un alt verset minunat care se refera la istighfar este:

Grabiti-va intrecandu-va catre Iertarea Domnului vostru si catre o Gradina intr-atat de larga precum largimea cerului si a pamantului, care a fost pregatita pentru aceia care au crezut in Allah si trimisii Sai! Aceasta(Iertarea si Paradisul) este mare mila lui Allah, pe care El o daruieste cui voieste, caci Allah este Datator de mare indurare.” 57:21

Noi ca Musulmani, ca adevarati supusi ai lui Allah, trebuie sa concuram unii cu ceilalti catre iertarea lui Allah. Cel mai bun mod este acela de a renunta sau a reduce din faptele pacatoase si de a ne spori faptele bune(al Hasanat). Pana la urma, noi toti am fost creati pentru a vedea care dintre noi exceleaza in fapte bune. Setea de a fi bun tot timpul se intampla atunci cand Il pomenim pe Allah mai mult si cerem iertarea Lui foarte des.

Apoi, rugati-va Lui sa va primeasca in Paradisul Sau, caci:

Oricine cere de la Allah de trei ori Paradisul, Paradisul va spune: “O, Allah! Primeste-l pe el in Paradis! Si oricine cere de la Allah de trei ori protectie impotriva Iadului, Iadul va spune: “O, Allah! Protejeaza-l pe el de Iad!”[Sahih At-Tirmidhi]

CERE-I LUI ALAH PARADISUL

Si aceasta trebuie sa va fie cea mai arzatoare dorinta!   

 

Toata lauda I se cuvine numai lui Allah, si pacea si binecuvantarea lui Allah, fie asupra Profetului Muhammad, a familiei sale, a companionilor sai si a celor dreptcalauziti!

 

Cu Pace,

             Cezarina S.

 

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

In aceeasi categorie-FEMEILE PARADISULUI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/06/25/femeile-paradisului/

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

2 gânduri despre “CARE ESTE RASPLATA FEMEILOR IN JENNAH?

  1. care e dua de la hadis ? “Oricine cere de la Allah de trei ori Paradisul, Paradisul va spune: “O, Allah! Primeste-l pe el in Paradis! Si oricine cere de la Allah de trei ori protectie impotriva Iadului, Iadul va spune: “O, Allah! Protejeaza-l pe el de Iad!”[Sahih At-Tirmidhi]. As vrea sa o stiu!

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s