Let’s Work together For Eternal Peace alaturi de ISLAMUL PACEA ETERNA!

ISLAMUL PACEA ETERNA

Let’s Work together For Eternal Peace

alaturi de

ISLAMUL PACEA ETERNA!

BISMILLAH

As-salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Intr-un alt articol am explicat de ce am ales sa intitulez acest blog,

ISLAMUL PACEA ETERNA, si explicam de ce Islamul este PACE. Si Islamul nu este PACE doar in vorbe, ci este PACE in fapte si toate aceste lucruri reies din comportamentul Trimisului lui Allah –salAllahu aleihi wa sallam, fata de musulmani si fata de ne-musulmani, si a calafilor ce l-au urmat si al companionilor, Allah sa fie multumit de ei! Un alt motiv ar fi acela ca, intotdeauna am militat pentru PACE si am incercat si voi incerca atat cat imi sta in putinta sa schimb imaginea negativa pe care o are Islamul in zilele noastre, si consider ca doar PACEA este cea care poate salva omenirea de la auto-distrugere. De asemenea realitatea ne arata ca doar pe timp de PACE, oamenii pot sa prospere, sa inainteze si sa se dezvolte, in timp ce conflictele nu aduc decat ruina, distrugere, suferinta, umilinta si tot ce este mai rau.

Versetul pe care l-am ales ca slogan pentru acest blog si care este unul dintre Versetele mele preferate, despre  care  imi place sa spun ca este Versetul “meu”, deorece consider ca ma reprezinta, care a insemnat si inseamna foarte mult pentru mine:

“Si cine spune vorbe mai frumoase decat cel care[spune: Domnul meu este Allah-crezand in Unicitatea Sa si apoi ramane ferm-actioneaza conform Poruncilor Sale si] cheama(oamenii) la Allah (la monoteismul Islamic) si face fapte bune si spune: “Eu sunt dintre musulmani.” 41:33

Tafsir-ul(explicatia) acestui verset, inspirat din Tafsir Ibn Kathir este:

Si cine este mai bun in vorba decat cel care cheama la Allah”, inseamna cel care ii cheama pe oameni la credinta in Allah si in monoteismul Islamic,

si face fapte bune si zice:”Eu sunt dintre musulmani”, inseamna ca el insusi urmeaza ceea ce spune, iar acest lucru este benefic atat pentru el cat si pentru ceilalti. El este dintre cei care poruncesc binele si urmeaza binele si  este dintre cei care interzic raul si sta departe de rau(de pacate), si ii cheama pe oameni la Creatorul lor, Allah Subhanahu Wa Taa’la.

Acesta este intelesul general pentru toti cei care cheama oamenii la tot ce este bun si el insusi se calauzeste dupa ceea ce spune. Profetul Muhammad-salAllahu aleihi wa sallam este cel mai bun exemplu in aceasta privinta.

Cea mai corecta opinie este aceea ca intelesul general al acestui Verset este, dupa cum Abdur-Razzaq a spus, relatand de la Ma’mar, de la Al-Hasan Al-Basri care a recitat acest Verset si a spus:

“Acesta (cel care actioneaza conform Versetului) este cel iubit de Allah, este cel mai apropiat prieten al lui Allah, el este cel ales de Allah, el este cel mai iubit dintre toti oamenii de pe pamant pentru Allah. El a raspuns chemarii lui Allah si i-a chemat pe oameni la ceea ce el a raspuns, si ca urmare, el face fapte bune si spune:” Eu sunt dinte Musulmani”. Acesta este reprezentantul lui Allah pe pamant-Khalifah.”

Ce este un Khalifah? El este cel care care poarta sarcina de repezentant al lui Allah pe pamant, si este o onoare speciala pentru noi de a fi alesi Khalifah ai lui Allah. Care este rolul unui Khalifah? Acela de a se stradui pentru bine si de a evita tot ce este rau, de a lupta cu propriile dorinte pentru a face ceea ce il multumeste pe Allah, sa porunceasca binele si sa interzica raul, asa cum Allah descrie in Coran:

Voi[adevaratii credinciosi in Monoteismul Islamic si cei care urmeaza sunnah Profetului(saws)] sunteti cea mai buna comunitate care s-a ivit(vreodata) dintre oameni. Voi purunciti Al-Ma’ruf-ceea ce este drept[Monoteismul Islamic si tot ceea ce Islamul a ordonat] si opriti Al-Munkar-ceea ce este nedrept[politeismul, necredinta si tot ceea ce Islamul a interzis] si credeti in Allah.’’ 3:110

Ma rog lui Allah Subhanahu Wa Taa’la sa fim dintre cei alesi ca reprenentati(Khalifah) pe acest pamant si dintre cei care se straduiesc pe calea Lui, dintre cei care poruncesc binele si il si urmeaza si dintre cei care interzic raul si stau departe de el.

Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin.

 Cu pace,

                CezarinaS.

Ii rog pe toti cei care subscriu acestui mesaj si care doresc sa faca parte dintre reprezentantii(Khalifah) lui Allah pe acest pamant,

sa fie alaturi de ISLAMUL PACEA ETERNA  fie pe Blog,

 inregistrandu-se prin mail,

 fie alaturandu-se Grupului ISLAMUL PACEA ETERNA si Paginii cu acelasi nume de pe Facebook(LIKE)!!!

Allah sa va rasplateasca!

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Afla de ce este Islamul Pacea Eterna:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/02/de-ce-este-islamul-pacea-eterna/

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s