ISLAMUL ESTE RELIGIA CE TREBUIE URMATA SI NU CEA CARE II URMEAZA PE ALTII

keep-calm-because-we-are-muslims

ISLAMUL este RELIGIA ce TREBUIE urmata,

si NU cea care ii urmeaza pe altii

BISMILLAH 

Salamu aleikum dragi frati si surori in Islam!

A considera ca, a te implica, a participa sau a te bucura de sarbatorile care au loc fie la  sfarsitul anului-Craciun si Anul Nou-, Paste, precum si de alte sarbatori ale ne-musulmanilor, este un lucru usor sau inofensiv, sau care nu-ti va clatina sau influenta credinta, nu este altceva decat o deziluzie.

Sarbatorile de sfarsit de an, dar si alte sarbatori ale ne-musulmanilor, reprezinta victoria practicilor pagane (care au stat la originea acestor sarbatori), asupra in primul rand a Crestinilor care le-au implementat in credinta lor, si apoi a Musulmanilor care i-au imitat. Ele au luat o amploare generala si globala, si au devenit un eveniment mondial. Iar toate aceste manifestari care au loc cu aceste ocazii, sunt acte de nesupunere fata de Creator, si sunt impotriva a ceea ce Allah a revelat Profetilor Sai, si mai ales impotriva ultimei Revelatii a lui Allah, care reprezinta Cuvantul lui Allah, ca forma, sens si structura, nealterat de interventia umana, la fel de viu si autententic, valabil in toate timpurile si pentru toti oamenii.

Astfel, cei care pretind ca prin urmarea si imitarea acestor practici, nu fac nimic rau, considerand aceste fapte drept inofensive, nu realizeaza ca de fapt tagaduiesc Cuvintele si Poruncile lui Allah!

Nu vei afla niciun neam [de oameni] care cred in Allah si in Ziua de Apoi si care sa arate afectiune pentru cei care se impotrivesc lui Allah si Trimisului Sau, chiar daca ar fi parintii lor, fiii lor, fratii lor sau neamul lor. In inimile acestora El a prescris credinta si i-a intarit pe ei cu duh de la Sine. Si El ii va ajuta sa intre in gradini pe sub care curg paraie si vesnic vor avea salas in ele. Allah este multumit de ei si ei sunt multumiti de El. Acestia sunt ceata (grupul) lui Allah, iar ceata lui Allah sunt aceia care vor fi izbanditori (cei care vor avea parte de fericire atat in aceasta lume cai si in Lumea de Apoi).” Coran 58:22

Un Verset extrordinar pentru cine doreste sa ia aminte!

Intr-un alt  articol  am vorbit despre onoarea de a fi Musulmani,

(AICI: https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/12/19/avem-onoarea-de-a-fi-musulmani/)

si de aceasta mare binecuvantare pe care Allah a revarsat-o asupra acestei Ummah, si de care unii dintre noi nu sunt cu adevarat constienti, iar aceasta este o forma de nerecunostinta fata de Stapanul lor.

Trimisul lui Allah, sall Allahu aleihi wasallam a spus:

Cel care ii imita pe altii, va fi dintre ei (in Ziua Judecatii)”[Abu Dawood]

Si intr-o alta relatare:”Cel care-i imita  pe oameni, altii decat noi (in credinta), nu este dintre noi! Nu-i imitati pe Evrei si pe Crestini!”[Tirmidhi]

„Cu siguranta ii veti urma pe cei care au venit inainte de voi (putin cate putin, pas dupa pas) astfel incat, daca ei ar intra intr-o gaura de soparla, veti merge dupa ei”. Sahaba (companionii) au spus:”O, Mesager al lui Allah,(te referi) la Evrei si Crestini?”. El (saws) a raspuns:”La cine altii?”.[Bukhari]

Islamul trebuie sa fie prioritar fata de orice altceva si doar Multumirea lui Allah trebuie sa conteze pentru noi, caci ea reprezinta fericirea deplina. Este ceva ce nu poate fi comparat cu NIMIC altceva! Cand te complaci in lucruri care nu-I sunt pe plac lui Allah, iti arati nerecunostinta fata de Marinimia lui Allah.

Cum putem pretinde ca Il iubim pe Allah si pe Mesagerul Sau, sall Allahu aleihi wa salam, daca ne complacem in acte de nesupunere?

Islamul este singura religie ale carei principii sunt credinta in Unicitatea lui Allah, in TOATE Cartile, in TOTI Mesagerii lui Allah, in Ingeri, in Al-Qadr si in Ziua Judecatii, si singura care ii respecta pe toti Trimisii lui Allah fara sa faca deosebire intre ei. Acest lucru NU se regaseste in NICIO alta religie.

Islamul este Religia Desavarsita a lui Allah pentru umanitate!

Astfel, Islamul a completat si a intregit Mesajul lui Allah catre toti oamenii si a trasat drumul pe care trebuie sa-l urmam.

Islamul a abrogat toate legile anterioare, atunci cand Allah a trimis intregii omenirii pe ultimul dintre Profetii Sai, sall Allahu aleihi wasallam si ultima Sa Calauzire care este Coranul, care a fost este si va fi valabil in toate timpurile si pentru toti oamenii.

Din acest motiv, Islamul si Musulmanii sunt cei care trebuie sa fie urmati, si NU cei care sa-i urmeze pe altii!!!

Anas bin Maalik (radiyAllahu anhu) a spus:”Cand Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a sosit in Medina in timp ce oamenii celebrau doua sarbatori specifice, el sall Allahu aleihi wa sallam a intrebat:’Ce sunt (ce semnifica) aceste doua zile?’. Unii dintre oameni au raspuns:’Ele sunt zile pe care obisnuiam sa le celebram in timpul perioadei dinainte de Islam’. Atunci, Mesagerul lui Allah a raspuns:’Allah le-a inlocuit pentru voi cu doua zile care sunt mai bune, ziua de Eid Al-Fitr si Eid Al-Adha”.[Abu Dawood]

Temeti-va de Allah in comportamentul si in actiunile voastre. Ramaneti fermi in supunere fata de Allah si retineti-va de la nesupunerea fata de El. Incurajati-va familia, copii, sa adere la principiile Islamului si oferiti-le sprijinul vostru.

A te bucura si a participa la sarbatorile ne-musulmanilor, este de fapt o celebrare si onorare a acestora, si care poate avea ca un efect devastator asupra credintei si principiilor unui Musulman.

A spune ca nu te afecteaza pe tine sau ca nu va avea impact asupra copiilor tai, nu este decat o scuza fara suport. Realitatea ne dovedeste ca toate acestea au avut un impact general, si s-a ajuns la un nivel in care nu mai deosebim binele de rau, si supunerea de nesupunere. Am ajuns sa vedem brazi de Craciun in fata moscheilor, Musulmani care isi fac urari de Craciun si de Paste, care isi decoreaza casa si chiar vopsesc oua, samd. Acest lucru demonstreaza clar, ca aceste acte aparent inofensive s-au generalizat si au luat o amploare globala.

Allah ne avertizeaza intr-un Verset asupra caruia vreau sa reflectati cu atentie:

Niciodata nu vor fi Evreii si nici Crestinii multumiti de tine[O, Muhammad-saws] pana nu vei urma religia lor. Spune:”Calauzirea lui Allah (Islamul) este (singura) Calauzire Adevarata! Daca vei urma dorintelor lor, dupa Stiinta (Coranul) pe care ai primit-o, nu vei avea nici ocrotitor (Wali-ocrotitor, protector), nici ajutor(care sa te apere de pedeapsa lui Allah).” 2:120

Explicatia acestui Verset, AICI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/12/24/sarbatoarea-craciunului-si-musulmanii/

Allah ne spune clar in acest Verset ca, daca vom urma alta Calauzire, si ii vom urma pe altii, nu vom mai avea niciun protector care sa ne apere de pedeapsa lui Allah! Si cum sa ne intoarcem noi catre Allah sa-I cerem ajutorul, cand noi urmam pe altii in afara de El? Cea mai mare bariera care impiedica ca Du’a (Ruga, chemarea, invocarea lui Allah) sa gaseasca raspuns, este implicarea in pacate.

Temeti-va de Allah si fiti multumitori fata de El pentru ca v-a calauzit catre Islam.

Allah v-a ales sa faceti parte din cea mai buna Ummah (comunitate) din cate au fost vreodata si v-a facut sa aderati la Islam si sa fiti urmasi ai Profetului, sall Allahu aleihi wasallam.  

“ Voi [adevaratii credinciosi in Monoteismul Islamic si adevaratii urmasi ai Sunnei Profetului Muhammad,saws] sunteti cea mai buna comunitate care s-a ivit vreodata pentru oameni. Voi porunciti Al-Ma’ruf* si opriti Al-Munkar* si credeti in Allah.” 3:110

*Al-Ma’ruf= monoteismul Islamic si tot ceea ce Islamul a poruncit

*Al-Munkar=politeismul si necredinta si tot ceea ce Islamul a interzis

Fiti demni de aceasta onoare, fiti mandri de religia voastra, care este bazata pe Adevar, pe credinta curata si supunere fata de Unicul si Fara de Seaman Creator, pe o legislatie justa si pe bune maniere.

 Allah se adreseaza intregii umanitati spunad:

Urmati ceea ce vi s-a trimis de la Domnul vostru(Coranul si Sunnah) si nu urmati alti Auliya(aliati, protectori) in afara de El! 7:3

Si NU fiti dintre cei carora Allah li se adreseaza:

Nu fiti ca aceia care L-au uitat pe Allah (ignorand poruncile Lui) si pe care El i-a facut sa uite de ei insisi (i-a facut sa uite sa mai faca fapte bune)! Acestia sunt Fasiqun (nelegiuti, nesupusi lui Allah)! 59:19

As putea sa va dau mai multe exemple, insa am ales sa citez doar unul singur:

Imam adh-Dhahabee (Allah sa aiba mila de el) a spus:”Oricine merge la locurile  unde au loc sarbatorile lor sau participa la sarbatorile lor, atunci acea persoana este pacatoasa si respingatoare. Aceasta pentru ca acea persoana participa voluntar la activitati pacatoase si nu se afla in situatia in care sa fie iertat”.

Profetul sallAllahu aleihi wa salam a spus:”Cand cineva dintre voi vede un pacat, atunci sa-l opreasca cu mana lui (daca are autoritatea sa faca asta), altfel sa-l opreasca cu vorba lui (daca poate), si daca nu poate, atunci cel putin in inima sa, si aceasta este cea mai joasa forma a Iman-ului (este obligatoriu pentru oricine sa urasca ceea ce Allah a interzis!).”[Muslim]

Asa ca, cat de mare (este pacatul) de a participa la sarbatorile Evreilor si Crestinilor? Sa faci ceea ce ei fac? Sa cumperi aceleasi produse pe care ei le cumpara pentru a celebra sarbatorile lor? Aceasta inseamna de fapt sa dai viata falsei adorari, inovarii de noi sarbatori in Religia noastra, si asistarea si imitarea Al-Mushrikin in sarbatorile lor.

Dar cineva ar putea spune:”Dar eu nu intentionez sa ii imit pe ei in aceste celebrari„.

A fi partas la celebrarile lor si imitarea lor este Haram. Dovada pentru aceasta este atunci cand Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleihi wa salam a spus, dupa ce le-a interzis Musulmanilor sa faca Rugaciunea la timpul cand Soarele rasare sau apune (timpul in care este interzis sa implinim Rugaciunea este aprox. 20 de minute dupa ce Soarele a rasarit, si aprox. 20 de minute inainte sa apuna):

Adevarat, rasaritul lui este intre coarnele Sheitanului si timpul cand Kuffar se prosterneaza in acest timp din cauza asta.„[Muslim]

Desi cel care face Rugaciunea in acest timp nu are aceeasi intentie ca a lor, totusi ii este interzis sa faca Rugaciunea pentru ca el va fi considerat la fel ca ei, si va fi considerat ca a cooperat cu ei, si de aceea este Haram. [Tashbeeh al-Khamees bi ahl al-Khamees (pg. 10-12)]

Dragi Frati si Surori in Islam!

Sa fim dintre cei care fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a  prospera in aceasta viata si in Viata de Apoi. Sa fim statornici in supunerea fata de Alah si Trimisul Sau, sall Allahu aleihi wa sallam, si sa luptam pentru ca Islamul si Adevarul sa triumfe prin aderarea la Coran si Sunnah, si sa-i invitam pe toti la acest Adevar!

Acesta este datoria fiecarui Musulman si tocmai ignorarea acestei obligatii este cauza slabiciunii acestei Ummah.

O, voi cei care credeti! Intrati in Islam pe deplin (supunandu-va tuturor poruncilor Islamului) si nu urmati pasii lui Seitan, caci el va este dusman invederat”. 2:208

Allah ne-a poruncit sa-L iubim pe El si pe Trimisul Sau mai mult decat orice pe aceasta lume, mai mult decat pe noi insine:

Coran 9:24- Spune: “Dacã pãrintii vostri, fiii vostri, fratii vostri, sotiile voastre,clanul vostru, bunurile pe care le-ati dobândit, negotul de a cãrui lâncezire vã temeti si locuintele de care sunteti multumiti vã sunt vouã mai scumpe decât Allah, decât Trimisul Sãu si decât lupta pe calea Lui, atunci asteptati-vã sã vinã Allah cu porunca Sa!” Iar Allah nu cãlãuzeste neamul de nelegiuiti (Al-Fasiqun-nesupusi lui Allah)!

Si pentru a intelege si mai bine acest aspect, TE ROG sa citesti urmatorul articol:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/05/08/sa-iubesti-si-sa-urasti-de-dragul-lui-allah/

Si cei care iubesc,

nu sunt altceva decat,

SLUJITORII CELUI IUBIT!

 

CezarinaS.

Together For Eternal Peace!

Fiti alaturi de Islamul Pacea Eterna si pe Pagina si Grupul cu acelasi nume de pe Facebook!!!

Acum, aplicatia Islamul Pacea Eterna, poate fi instalata pe telefonul sau tableta ta!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.islamul.pacea.eterna

JazakAllahu Khairan!

salaam

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2015-2016. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s