avem ONOAREA de a fi MUSULMANI

ONOARE MUSULMANI

avem ONOAREA de a fi MUSULMANI

BISMILLAH Toata Lauda I se cuvine lui ALLAH, Domnul Tuturor Lumilor!

Salamu aleikum dragi frati si surori in Islam!

Avem Onoarea de a fi Musulmani!

 

Oricine cauta Multumirea lui Allah prin ceea ce ii nemultumeste pe oameni, Allah va fi multumit de el, si ii va face pe oameni sa fie multumiti de el; si oricine cauta sa-i multumesca pe oameni prin ceea ce Il nemultumeste pe Allah, atunci Allah va fi nemultumit de el si ii va face pe oameni sa fie nemultumiti de el”.[Tirmidhi]

Am dorit sa incep articolul cu acest hadis care consider ca se potriveste perfect cu continutul, pe care mi-as dori sa-l cititi cu atentie si sa reflectati asupra lui.

Un dreptcredincios nu va cunoaste fericirea pana nu va reusi sa obtina Multumirea lui Allah, si se va stradui in toate aspectele vietii sale sa faca tot ceea ce-i sta in putere pentru a-si atinge acest obiectiv. Si isi doreste acest lucru cu toata ardoarea deoarece constientizeaza ca de Multumirea lui Allah  depinde acceptarea faptelor sale si implicit succesul in Viata Eterna.

Allah le-a promis dreptcredinciosilor si drepcredincioaselor Gradini pe sub care curg paraie, in care vor avea salas vesnic si camine bune in gradinile Edenului. Insa cea mai mare fericire este Multumirea lui Allah; aceasta este o izbanda nemarginita (succesul suprem, pentru ca placerile Paradisului sunt neinsemnate in comparatie cu Multumirea Divina deplina).” Coran 9:72

Nu vei afla niciun neam [de oameni] care cred in Allah si in Ziua de Apoi si care sa arate afectiune pentru cei care se impotrivesc lui Allah si Trimisului Sau, chiar daca ar fi parintii lor, fiii lor, fratii lor sau neamul lor. In inimile acestora El a prescris credinta si i-a intarit pe ei cu duh de la Sine. Si El ii va ajuta sa intre in gradini pe sub care curg paraie si vesnic vor avea salas in ele. Allah este multumit de ei si ei sunt multumiti de El. Acestia sunt ceata (grupul) lui Allah, iar ceata lui Allah sunt aceia care vor fi izbanditori (cei care vor avea parte de fericire atat in aceasta lume cai si in Lumea de Apoi).” Coran 58:22

Trebuie sa fim mandri ca avem onoarea de face parte dintre cei alesi de Allah, dintre cei care au primit Adevarul si dintre cei care il urmeaza pe Profetul cel nobil, Muhammad sall Allahu aleihi wa sallam, cel care a venit ca o indurare pentru toate lumile, cel care ne-a chemat la ceea ce ne-a dat viata, care ne-a scos din intuneric la lumina.

Tocmai de aceea, atunci cand am primit Islamul din toata inima noastra si ne-am curatat-o si ne-am purificat-o de orice alte credinte false, si am ales sa mergem pe drumul supunerii curate fata de Allah Unicul, si ma refer la supunere prin vorba si fapta, inseamna ca am decis ca viata noastra sa nu mai fie o simpla viata, ci viata care ne va conduce sufletul catre Pacea Eterna.

Iar din momentul in care am pornit pe acest drum, dupa ce am dobandit cunostiintele necesare, avem datoria sa raspandim Islamul tuturor oamenilor.

Allah ne-a transmis clar ca:

“[Unica] religie acceptata de Allah este Islamul”.3:19

Si ne mai spune, nu numai ca Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam este incheietorul Profetilor(33:40), dar si ca:

Noi nu te-am trimis decat ca vestitor si prevenitor pentru toata lumea, insa cei mai multi oameni nu stiu.” 34:28

Astfel, Islamul este Religia Adevarata si Universala, este Lumina pentru intrega omenire.

Este Sunnah pentru noi, Musulmanii sa invitam oamenii la Islam, si trebuie sa incepem cu cei din familia noastra, rude si prieteni apropiati, asa cum a procedat si Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam si asa cum l-a indemnat si Allah:

Si sa-i previ tu pe oamenii care-ti sunt cei mai apropiati.”26:214

Insa activitatea de Dawah (invitarea oamenilor la Islam) trebuie sa se bazeze pe cunostinte autentice despre Islam, bazate pe Coran si pe Sunnah, si ea trebuie sa se adreseze atat Musulmanilor, cat si ne-musulmanilor.

Vreau in acest articol sa ma refer tot la interactiunea cu ne-musulmanii, deoarece am observat ca circula opinii diferite fata de modul cum ar trebui sa ne comportam, in mod special atunci cand vine vorba despre perioadele in care au loc sarbatorile lor religioase in mod special de Craciun si Paste, mai ales ca cele mai mari diferente intre Islam si Crestinism se refera la aceste doua evenimente.

In articolul precedent care a avut ca tema interactiunea cu ne-musulmanii, am vorbit despre faptul ca Islamul este o religie care indeamna la moderatie in toate aspectele vietii, iar acest lucru se aplica si in cazul relatiilor cu ne-musulmanii.

Intrebarea la care voi incerca sa raspund astazi este, daca ne este permis sa participam la evenimentele specifice acestor sarbatori, fie alaturi de rudele apropiate, fie de prieteni sau cunostiinte.

A crede, din punct de vedere Islamic, si asa cum Allah a legiferat din toate timpurile, este credinta in Unicitatea lui Allah, in mod specific- “Laa ilaha il-Allah Muhammad ar-Rasul Allah”, ceea ce inseamna ca toate actele noastre de adorare trebuie sa fie facute doar de dragul lui Allah  si adresate numai Lui si sa fie facute in conformitate cu Coranul si Sunnah. De asemenea este obligatoriu sa credem in: Unicitatea lui Allah, in Cartile Sale, in Ingerii Sai, in Trimisii Sai, in Ziua Judecatii si in Al-Qadr (predestinarea Divina).

Intr-adevar Musulmanii cred si il respecta pe Isus, aleihi sallam ca de altfel pe toti Profetii lui Allah, fara a face deosebire intre ei(vezi 2:136), si de asemenea mai cred in mesajul cu care a venit, respectiv Tora si Evanghelia (in forma lor autentica).

Insa trebuie amintit ca desi Isus (AS), a chemat la adorarea lui Allah Singur, mesajul cu care a venit initial a fost denaturat, si majoritatea practicilor religioase la care asistam astazi, inclusiv crezul, nu mai au nicio legatura cu invatatura pe care Isus a transmis-o poporului lui Israel, ci sunt chiar in opozitie.

Unele dintre aceste practici se refera si la Craciun, ca fiind data nasterii lui Isus, aleihi sallam, impodobirea bradului, schimbul de cadouri, taierea porcului, distractia, bauturile alcoolice si amuzamentul, care nu numai ca nu au nicio dovada in traditia si invataturile lui Isus (AS), sau in ceea ce a poruncit Allah (Dumnezeu), ba din contra, sunt chiar impotriva acestor invataturi si fac parte din lucrurile ce Il nemultumesc pe Allah si din ceea ce El dezaproba.

De asemenea, asa cum am precizat si in articolul pe aceasta tema, pe langa diferenta in ce priveste conceptul de Dumnezeu si al statutului lui Isus, una dintre diferentele importante este si cea care are legatura cu rastignirea lui Isus-aleihi salam si invierea. Acesta este un subiect extrem de controversat, pana si in diferitele secte crestine. Tocmai pentru ca nu exista un raspuns clar si convenit de toata lumea asupra evenimentului, noi ca Musulmani avem datoria sa credem in Cuvantul lui Allah si in ceea ce spune Coranul despre acest lucru.

Adevarul este Adevarul lui Allah si cea mai buna dovada este aceea ca, la revenirea lui Isus, aleihi sallam inainte de Ziua Judecatii, acesta va sfarama crucea si va omori porcul, semn clar al faptului ca nu va aproba ceea ce urmasii sai au facut dupa el.

Profetul, sall Alahu aleihi wa sallam intr-un hadis relatat de Abu Huraira a spus:

„Profetii sunt frati, mamele lor sunt diferite, insa religia lor este una singura. Iar eu sunt cel mai apropiat dintre oameni de Isus, fiul Mariei, caci intre mine si el nu a fost niciun alt profet. Si el (Isus) va pogori, iar cand il veti vedea, o sa-l cunoasteti: el (Isus) este un barbat de inaltime mijlocie, alb-roscat, cu doua straie pe el; capul lui parca picura, cu toate ca nu l-a udat. Si va sfarama (rupe, sparge) el crucea, si va omori porcul, si va pune birul si-i va chema pe oameni la Islam. Iar Allah va nimici in vremea lui toate religiile, afara de Islam, iar Mesia, il va nimici pe AntiCrist si va ramane pe pamant 40 de ani, iar dupa aceea va muri si se vor ruga (Rugaciunea funerara) Musulmanii pentru el.”

Si poate si mai convingator este versetul in care Allah ne spune:

“Nu va fi niciunul dintre oamenii Cartii (evrei si crestini) care sa nu creada in el (Isus, fiul Mariei ca Mesager al lui Allah), inaintea mortii sale (este interpretat fie inaintea mortii lui Isus dupa coborarea din ceruri, fie la timpul mortii crestinilor si evreilor, care vor realiza ca Isus a fost doar un Mesager al lui Allah). Iar in Ziua de Apoi, el (Isus) va fi martor impotriva lor.”4:159

Islamul este foarte clar in ce priveste modul cum trebuie sa-L adoram pe Allah, si orice fapta de adorare care nu face parte din Islam (nu a fost poruncita de Allah sau de Trimisul Sau, sall Allahu aleihi wa sallam) va fi respinsa si nu va fi acceptata si mai mult ne avertizeaza ca orice inventie este ratacire si orice ratacire este in focul Iadului.

De asemenea, Numai Allah a fost si este Cel care are dreptul de a decide modul in care sa fie adorat. In chestiunile care tin de adorare, interventia umana NU are ce cauta. Iata ce spune si Biblia despre acest lucru:

Deuteronom 4:2

Să nu adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc eu şi să nu desfinţaţi nimic dintre ele. Dimpotrivă să păziţi legile Domnului, Dumnezeul vostru, aşa cum vi le dau eu.

Asadar, toate aceste practici pe care le-am amintit sunt si impotriva poruncilor lui Allah (Dumnezeu), dar si impotriva invataturilor cu care a venit Isus(as) si nu se regasesc nicaieri in Biblie, decat ca forma de interzicere(ex. consumul de carne de porc, taierea si impodobirea bradului, etc.) ceea ce inseamna ca, nu ne este permis sa ne implicam in astfel de lucruri care Il nemultumesc pe Allah.

Multi poate nu inteleg, de ce Musulmanii nu pot participa la astfel de invitatii de Craciun, de ce nu le pot ura “Craciun fericit sau Sarbatori fericite, Paste fericit,etc”, rudelor sau colegilor de scoala sau de servici, vecini,  sau cunostinte.

Voi incerca sa explic pe intelesul tuturor.

In primul rand trebuie sa clarificam ca, politetea, bunele maniere, amabilitatea,  sunt trasaturi ale dreptcredinciosilor si acest lucru trebuie sa ne caracterizeze in relatiile inter-umane, si sunt numeroase hadisurile care arata cat va cantari in balanta bunul comportament in Ziua Judecatii.

Trebuie sa mai intelegem si faptul ca, a fi Musulman nu este nicio vina, nicio boala, nici ceva de care trebuie sa ne ascundem, ci din contra, este cel mai bun lucru care ni s-a  putut intampla, si cel mai pretios dar pe care l-am primit de la Allah, iar a pierde Islamul, este absolut cel mai grav lucru care ni s-ar putea intampla.

Abu Talib, unchiul Profetului sallAllahu aleihi wa salam, l-a protejat pe Profet sallAllahu aleihi wa salam intr-o vreme cand oamenii ii vroiau numai raul. Profetul sallAllahu aleihi wa salam a dorit numai bine pentru unchiul sau care l-a crescut si aparat, si nu este nimic mai bun decat Islamul. In ciuda tuturor acestor factori, Allah Subhanahu Wa Ta’ala nu l-a binecuvantat pe Abu Talib cu Islamul, acesta murind necredincios.

Dar ce am facut noi pentru a-l proteja pe Profet sallAllahu aleihi wa salam si Sunnah lui? Si cu toate acestea, Allah ne-a binecuvantat pe noi cu Islamul, iar unii dintre noi fie nu constientizeaza aceasta binecuvantare, fie sunt nerecunoscatori!

Trebuie sa le explicam si celorlalti, si in special celor mai apropiati de noi, ca noi ne-am schimbat si ca viata noastra este una de supunere fata de Creatorul cerurilor si al pamantului, si ca noi nu putem face compromisuri in aceasta privinta.

A ne complace sau a ne implica in lucruri care contravin poruncilor lui Allah, pe motiv ca o facem din obligatie sau din politete, nu este calea corecta pe care trebuie sa o urmam.

A participa la astfel de invitatii sau intruniri ce au loc cu ocazia sarbatorilor religioase crestine, a urma obiceiurile care au loc in aceasta perioada, este o dovada a acceptarii lor.

Chiar daca tu nu aprobi acest lucru in inima ta, gandeste-te ca ceilalti o vad ca o acceptare, ca o confirmare din partea ta. A te implica practic in ceva care nu are nicio dovada si nu face parte nici macar din invataturile crestine, ci chiar sunt impotriva, inseamna a perpetua cu buna stiinta minciuna si falsul, de dragul traditiilor si obiceiurilor.

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/12/20/craciunul-in-onoarea-lui-isus-aleihi-salam/

Nu uita ca Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a spus ca“cel care se aseamana cu un neam face parte dintre el”.  Tocmai de aceea nu trebuie sa “ne intregram” intr-atat incat sa ne pierdem identitatea de Musulmani.

De exemplu dragostea, respectul si atentia noastra fata de parintii nostri crestini trebuie sa o manifestam in permanenta, nu numai cu ocazia sarbatorilor.  La randul lor, si ei trebuie sa ne respecte si sa ne inteleaga decizia. Insa aceste lucruri nu au cum sa se intample daca nu exista comunicare, daca noi nu le explicam ce este si ce reprezinta Islamul pentru noi, si daca nu le facem cunoscut Adevarul.

Iar acest lucru este valabil nu numai pentru cei foarte apropiati de noi, dar si pentru restul celor cu care interactionam. Ei nu au cum sa te cunoasca pe tine ca Musulman sau Islamul, daca te ascunzi, daca te eschivezi, daca faci totul doar ca sa le faci pe plac sau ca sa dea bine, sau pentru ca asa face toata lumea.

De te-ai supune celor mai multi de pe pamant(dintre oameni), ei te-ar abate de la calea lui Allah..” 6:116

Tot ceea ce faci si tot ceea ce spui, trebuie sa fie pentru a castiga Multumirea lui Allah, caci nu este nimic, dar nimic, mai important decat asta. Si tocmai de aceea am inceput acest articol cu acel hadis (mai citeste-l o data). Noi nu facem nimic de dragul oamenilor si nici din obligatie, atragand prin aceasta nemultumirea lui Allah.

Daca pretindem ca ii iubim, ca tinem la ei, cea mai mare favoare pe care putem sa le-o facem este aceea de a-i invita catre Adevar.

<…Si ce se afla dincolo de ADEVAR decat numai RATACIREA”.  Coran 10:32

Cu siguranta, nu depinde de noi, ci de Voia lui Allah, daca ei vor accepta sau nu Adevarul, insa cel putin noi ne-am facut datoria.

Este necesar sa ne comportam in acord cu Coranul si Sunnah si trebuie sa ne dorim sa ajungem la un rang cat mai inalt.

Trebuie sa incercam nu numai sa fim foarte buni Musulmani (care implinesc cerintele Islamului), nu doar Mu’minoon (dreptcredinciosi care cred in cele sase principii ale Islamului), ci de asemenea Mu’hsinoon (cu constiinta de Allah in tot ceea ce facem) sau Muttaqun (cei cu teama de Allah, care fac ceea ce a poruncit Allah si se abtin de la ceea ce a interzis Allah).

Sa nu uitam ca in general ne-musulmanii judeca Islamul dupa comportamentul si manierele Musulmanilor. Si din nefericire sunt destui cei care nu urmeaza Coranul si Sunnah si prin comportamentul lor aduc prejudicii Islamului, si de cele mai multe ori, cauza este lipsa constiintei de Allah si ignoranta.

Sa nu uitam ca noi trebuie sa fim cei care poruncesc binele si interzic raul.

Dreptcredinciosii si dreptcredincioasele sunt Auliya’ (aliati- se ajuta, se sustin, se protejeaza) unii pe altii. Ei poruncesc ceea ce este cuvenit-Al-Ma’ruf[ monoteismul Islamic si tot ceea ce Islamul a poruncit] si opresc de la ceea ce este neingaduit-Al-Munkar [ politeismul si necredinta si tot ceea ce Islamul a interzis],implinesc As-Salat(Rugaciunea) si dau Zakat(Dania) si se supun lui Allah si Trimisului Sau. Cu acestia Allah va fi indurator, caci Allah este ‘Aziz[Puternic], Hakim[Intelept].”9:71

Pentru cei care afirma ca sarbatoarea Craciunului nu mai este una religioasa, ci doar una simbolica sau comerciala, si ca toata lumea este de acord cu faptul ca Isus, aleihi sallam nu s-a nascut in 25 Decembrie, si ca atare nu vad nimic rau in a sarbatori cu aceasta ocazie, trebuie sa amintesc ca Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a avertizat ca va veni timpul cand oamenii vor schimba denumirile unor lucrururi interzise, pentru a le face permise.

Pana sa se declare oficial, ca ziua de Craciun nu este ziua “nasterii Domnului”, ceea ce nu s-a intamplat si nu cred ca se va intampla prea curand, Craciunul reprezinta oficial sarbatoarea “nasterii Domnului”, chiar daca multi dintre crestini nu o vad decat ca pe o ocazie de a petrece, a manca, a bea si a se distra. Ce trist!

Si desi, asa cum am spus, cu totii suntem de acord ca Isus, aleihi sallam nu s-a nascut pe 25 Decembrie, nimeni nu cunoaste data nasterii si nici macar anul nasterii, intrebarea pe care trebuie sa o punem, este aceea daca trebuie sa celebram nasterea lui Isus, pe motiv ca este o nastere miraculoasa?

Allah Preainaltul si Atotputernicul, Creatorul tuturor lucrurilor vazute si nevazute, Sustinatorul creatiilor Sale, Cel de care toti avem nevoie si Cel care nu are nevoie de nimic, Cel care ne-a creat cu scopul de a-L adora numai pe El Singur, Cel in Fata caruia se prosterneaza toti cei din ceruri si de pe pamant, Allah Unicul ne spune ca Isus este asemenea lui Adam:

Inaintea lui Allah, Isus este asemenea lui Adam, pe care El l-a facut din lut si apoi i-a zis lui:”Fii!” si el a fost.” 3:59

Allah l-a creat pe Adam din lut si i-a dat suflet si i-a zis lui:”Fii!” si el a fost. Allah l-a creat pe Adam fara tata si fara mama. El este considerat “parintele omenirii” din care se trag toti oamenii. Nu a fost crearea lui Adam una miraculoasa?

Ce sa mai spunem despre Eva, pe care Allah a creat-o din coasta lui Adam. Astfel Eva a luat nastere din tata fara mama. Nu a fost crearea ei miraculoasa?

Similar, Allah ne spune in Coran in detaliu despre nasterea lui Isus(AS), din fecioara Maria, cea curata, fara sa aiba un tata, tot gratie cuvantului:”Fii!”.

Ingerii au zis : O, Maria! Allah iti vesteste un CUVANT din partea LUI: numele lui va fi AL- MASIH ISA ( MESIA ISUS), fiul Mariei, maret in aceasta lume ca si in Lumea de Apoi si unul dintre cei mai apropiati (de Allah).” 3:45

Allah este Atotputernic si El creaza ceea ce voieste! Allahu Akbar!!

Credeti ca daca era necesar sa comemoram sau sa celebram nasterea lui Isus(AS) sau a oricui altcuiva, Allah nu ne poruncea acest lucru? Daca era atat de important, oare Profetul Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam nu ne poruncea acest lucru? A amintit vreodata Isus(AS) sau a sarbatorit el sau companionii sai ziua sa de nastere?

Nici vorba! Din contra, nici Isus si nici Muhammad si niciun alt Profet, pacea lui Allah fie asupra lor, nu au chemat la adorarea sau glorificarea sau comemorarea lor, ci ei s-au considerat robii si Trimisii lui Allah.

Profetul sall Allahu aleihi wa sallam a spus:

Nu exagerati in privinta mea asa cum au facut Crestinii cu fiul Mariei. Sunt doar un rob, asa ca spuneti:’robul lui Allah si Trimisul lui Allah”.[sahih Bukhari]

Iar Allah ne spune:

O, voi oameni ai Scripturii! Nu exagerati in privinta religiei voastre(in privinta naturii divine a lui Isus) si nu spuneti despre Allah decat Adevarul! Mesia Isus, fiul Mariei, este Trimisul lui Allah, cuvantul Sau( gratie cuvantului Sau:Fii!) pe care El l-a transmis Mariei si un duh de la El (asemenea celorlalte suflete create). Credeti asadar in Allah si in Trimisii Sai. Si nu spuneti”Trei’. Opriti-va de la aceasta si va fi mai bine pentru voi. Allah nu este decat un Dumnezeu Unic, Slava Lui! Sa aiba El un copil? Ale Lui[Allah] sunt cele din ceruri si de pre pamant si Allah este cel mai bun Ocrotitor[Wakil].” 4:171

Este adevarat ca foarte multi oameni, Musulmani sau ne-musulmani, nu dau prea multa importanta cunoasterii religiei lor, sau sunt total nepasatori fata de religia lor, urmand lucruri pentru care nu au nicio dovada. Este nevoie de multa munca si implicare, dar acest lucru nu trebuie sa ne faca sa ne dam batuti.

Concluzia este aceea ca, este necesar sa ne revizuim prioritatile si sa alegem ceea ce este un bine in aceasta viata si care are buna rasplata in Viata de Apoi, si sa stam departe de ceea ce ne poate aduce un beneficiu lumesc, dar care poate avea consecinte neplacute in Viata de Apoi.

As fi putut sa va prezint o Fatwa (verdict) de cateva randuri pentru acest subiect, insa am ales sa fac un articol care sa fie, in shaa Allah pe intelesul multora dintre voi. Am adus dovezi, asa cum v-am obisnit, insa dovezile sunt mult mai multe si imposibil de cuprins intr-un singur articol.

Musulmanii adevarati nu sarbatoresc Craciunul (sau alte sarbatori) si nu asista sau nu se implica in activitatile specifice, tocmai din respectul profund pe care acestia il poarta lui Isus, aleihi salam, cunoscand ca tot ceea ce tine de Craciun nu isi are originea in ceea ce Isus a propovaduit poporului sau. Noi il iubim, credem in mesajul cu care a fost investit de Allah si il respectam pe Isus si pe toti ceilalti Profeti, pacea lui Allah fie asupra lor, insa sa nu uitam ca perceptia noastra despre Isus este diferita de a crestinilor.

Am decis ceva pentru viata noastra, am facut un legamant cu Allah si Trimisul Sau, sall Allahu aleihi wa sallam si trebuie sa respectam acest legamant, daca vrem sa fim dintre cei care vom izbandi.

Am insistat la inceput pe cat de onorati trebuie sa fim ca facem parte din cea mai onorata Ummah din Ziua Judecatii. Acest lucru trebuie sa reiasa din felul cum aratam si cum ne comportam. Cele mai multe cazuri de convertiri la Islam, s-au datorat comportamentului exemplar al unor Musulmani. Este de datoria noastra sa aratam Adevarul si sa transmitem mesajul lui Allah tuturor oamenilor, incepand cu cei mai apropiati dintre noi. Este posibil sa avem parte de intelegere, dar este posibil sa ne lovim si de un zid. Este ceva care nu sta in puterea noastra.

Allah Preainaltul spune:

O, voi cei care credeti! Temeti-va de Allah si fiti cu cei iubitori de Adevar!” 9:119

O, voi cei care credeti! Fiti cu frica de Allah si spuneti vorbe adevarate.” 33:70

Si sa aveti mereu in minte urmatoarele:

Ai vostri Wali (Protectori, Aliati) sunt numai Allah, Trimisul Sau si cei care cred, cei care plinesc Rugaciunea [As-Salat], aduc Dania [Az-Zakat], si ei sunt Raki’un (cei care se inclina sau se supun lui Allah in Rugaciune). Iar cei care ii iau drept aliati pe Allah, Mesagerul Sau si cei care cred [vor izbandi, caci aceasta este] tabara lui Allah care va fi biruitoare!” 5:55-56

Allah ne spune:
O, voi cei care credeti! Intrati in Islam pe deplin (supunandu-va tuturor regulilor si poruncilor Islamului) si nu urmati pasii lui Sheytan, caci el va este dusman invederat!” 2:208

Ibn Katheer a spus:”Allah a poruncit slujitorilor Sai credinciosi sa adere la toate regulile si legile Islamului, sa urmeze toate poruncile si sa se abtina de la toate interzicerile.” [Tafseer Ibn Katheer, 1/566]

„..Si daca tu [O, Muhammad saws] vei urma dorintelor lor (evreilor&crestinilor), dupa Stiinta(Coranul) pe care ai primit-o, nu vei avea nici Wali (ocrotitor, protector), nici ajutor (care sa te apere de pedeapsa lui Allah).” 2:120


Allah stie cel mai bine si succesul vine numai de la Allah!

Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra Profetului Muhammad, a familiei sale, a companionilor sai si a celor care il urmeaza pe calea cea dreapta!

Cu PACE,

              Cezarina S.

ONOARE MUSULMANI

 

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Fiti alaturi de ISLAMUL PACEA ETERNA si pe Pagina si Grupul cu acelasi nume de pe Facebook!

ISUS-aleihi sallam-SLUJITORUL si TRIMISUL lui ALLAH:

 https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/12/13/isus-aleihi-sallam-slujitorul-si-trimisul-lui-allah/

 

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

 

Anunțuri

Un gând despre “avem ONOAREA de a fi MUSULMANI

  1. Pingback: ISLAMUL ESTE RELIGIA CE TREBUIE URMATA SI NU CEA CARE II URMEAZA PE ALTII | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s