AR-RAHMAN / CEL MAI INDURATOR!

AR-RAHMAN

 Ar-Rahman/Cel mai Indurator!

BISMILLAH

Bismillah, waAlhamdulillah, waSalaatu waSalaamu ala Rasul Allah!

Simtea ca inima ei era sfasiata. S-a uitat in jurul ei si nu nu putea sa-l gaseasca. A inceput sa respire cu greutate. Ochii ei scrutau imprejurimile cu disperare si vedea numai soldati si captivi, cand deodata ca o strafulgerare i-a vazut corpul micut. S-a intors catre el si l-a ridicat, in timp ce plangea, si a inceput sa-l alapteze. S-a simtit in totalitate usurata! Copilasul ei era in siguranta acum….

Profetul, sallAllahu aleihi wa sallam a descris aceasta scena intr-un faimos hadis, pentru a ne descrie Indurarea lui Allah. Dupa ce le-a descris aceasta scena, Profetul sallAllahu aleihi wa sallam i-a intrebat pe companionii sai:”Credeti voi ca aceasta femeie si-ar arunca copilasul in foc?”. Ei au raspuns:” Nu, pe Allah, nu ar face asta.”

Profetul, sallAllahu aleihi wa salam a spus:”Allah Preainaltul este mult mai Indurator cu robii Sai, decat aceasta femeie cu copilul sau.”[Bukhari]

Acesta este un exemplu universal, pentru ca cei mai multi oameni sa inteleaga mila si compasiunea unei mame fata de copilul sau. Si nu orice mama, ci o mama aflata intr-o astfel de situatie disperata. Si totusi, Allah este mult mai Indurator cu creatia Sa, decat aceasta mama cu copilul sau.

“Bismi-llahi Ar-Rahman Ar-Rahim”– In numele lui Allah, Cel mai Milostiv, Cel mai Indurator-sunt primele cuvinte cu care incepem calatoria prin Cartea lui Allah.(Coran 1:1)

Incepem aceasta calatorie in a-L cunoaste pe Creatorul  nostru, prin intermediul Indurarii Sale. Aceasta este modul prin care Allah ni se prezinta noua. Allah nu se prezinta cu Numele Sale care indica Majestatea Sa sau Puterea Sa.

Asa ca, in aceasta calatorie pentru intelegerea Numelor lui Allah, incepem prin a face cunostinta cu Indurarea Sa.

Rahman si Rahim provin, ambele, din aceeasi radacina: “ra-ha-meem”, care inseamna “ar-riqqa wal ta’atuf”, o combinatie de gingasie, delicatete si compasiune.

Ar-Rahman este Cel in totalitate Indurator, atat fata de cei care merita cat si de cei care nu merita. Indurarea lui Allah este perfecta si atotcuprinzatoare.

El este Cel care a creat cerurile si pamantul si ceea ce este intre ele in sase zile, iar apoi s-a stabilit (Istawa) deasupra Tronului (intr-o maniera care se potriveste Majestatii Sale), Cel Milostiv…” Coran 25:59

Noi toti suntem beneficiari ai Indurarii lui Allah in absolut fiecare zi, in absolut fiecare secunda a vietii noastre. Plantele, animalele, oamenii, barbati, femei, tineri, batrani, musulmani sau ne-musulmani. Aceasta Indurare este sub forma tuturor binecuvantarilor din viata noastra.

Prin Indurarea Sa, El a facut noaptea si ziua, ca sa va odihniti si ca sa cautati mila Lui. Poate ca voi veti fi multumitori.” 28:73

Acestea sunt lucruri pe care foarte multi dintre noi nu le constientizam, insa de care beneficiem in permanenta. O briza racoroasa dupa o zi torida, sau o zi mai calda dupa o zi geroasa, ploaie dupa uscaciune, copacii care purifica aerul pentru noi, si toate binecuvantarile ce nu pot fi numarate sau enumerate, toate, sunt parte din Indurarea lui Allah.

“ Voi nu aveti binefacere decat de la Allah (prin Indurarea si Gratia Lui).” 16:53

Ar-Rahman este in mod special adresata credinciosilor.

El este Cel ce va binecuvanteaza, ca si Ingerii Sai, pentru ca sa va scoata pe voi din intunecimi la lumina. Si El este cu dreptcredinciosii Indurator.” 33:43

Pentru a intelege aceasta uimitoare Indurare, Profetul-sallAllahu aleihi wa sallam ne-a informat ca:

Allah a impartit Indurarea in 100 de parti, si El a pastrat cu El  99 de parti si a coborat pe pamant o parte. Datorita acestei parti creaturile sunt induratoare unele cu altele, atat de mult incat un animal isi ridica copita ca sa nu-si raneasca puiul.” [Bukhari]

Cand mama voastra isi arata afectiunea fata de voi, sau cand sotia te acopera cu o patura gandindu-se ca tie frig, aminteste-ti ca asta este doar o particica din acea singura parte a Indurarii pe care Allah a coborat-o pe pamant.

Apoi incercati sa va imaginati  Indurarea lui Allah pe care a pastrat-o pentru Ziua Judecatii!!

SubhanAllah! SubhanAllah!Allahu Akbar!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

O, slave of Allah!

Why do you despair when you know Your Lord is The Most Merciful?

Why do you panic when you know Allah is your Protector?

Why do you complain to the people, when Your Lord is All-Hearing and All-Seeing and is Able to do all things?

O, slave of Ar-Rahman, have patience!

I Love Allah!

 Cu Pace,

              Cezarina S.

Let’s Work together For Eternal Peace!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s