CEI CARE URMEAZA RATACIREA

12106913_1021663224551856_5068155268179874843_n

Cei care urmeaza Ratacirea

BISMILLAH 

              Alhamdulilahi Rabbil Alamin!

Allah Subhanahu wa Ta’ala, l-a trimis pe Profetul Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam ca ultimul Profet pe acest pamant. Niciun alt Profet nu este prevazut sa mai vina dupa Profetul Muhammad, sallAllahu aleihi wa sallam conform Coranului si Sunah.

Revelatia-Wahi– trimisa de Allah prin intermediul Profetului Muhammad, sallAllahu aleihi wa sallam a luat sfarsit odata cu moartea sa. Totusi, Profetul Muhammad, sallAllahu aleihi wa sallam a mentionat ca ‘Isa bin Maryam- Isus, aleihi sallam, va reveni pe pamant inainte de Ziua Judecatii si va conduce lumea ca Musulman, insa nu va aduce nicio alta Carte si nicio alta revelatie ci va confirma ultimul mesaj, ultima revelatie-Islamul.

Allah a vestit sfarsitul profetiilor si a revelatiilor odata cu profetia lui Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam spunand:

Muhammed nu este tata niciunuia dintre barbatii vostri, ci el este Trimisul lui Allah si incheietorul profetilor si Allah este Atoatestiutor.” 33:40

Profetul Muhammad, sallAllahu aleihi wa sallam a fost trimis intregii umanitati :

Si Noi nu te-am trimis decat ca vestitor si prevenitor pentru toata lumea, insa cei mai multi dintre oameni nu stiu.” Coran 34:28

Trimisul lui Allah, sallAllahu aleihi wa sallam este ultimul dintre Trimisi, iar mesajul cu care a venit este ultimul, este un mesaj integral care se adreseaza intregii umanitati, valabil pentru toti oamenii, in toate timpurile, pana in Ziua Judecatii. Islamul este expresia cuprinzatoare a Religiei Divine, care a fost pogorata  Profetului Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam pentru a invita intreaga omenire la ea. Allah ne spune:

“..In ziua aceasta  AM  DESAVARSIT religia voastra si AM  IMPLINIT  harul Meu asupra voastra si AM  INCUVIINTAT  ISLAMUL ca religie pentru voi…” Coran 5:3

Desavarsit, inseamna perfect, fara cusur, fara lipsuri, ceea ce inseamna ca din acel moment Nimic nu mai poate fi schimbat, Nimic nu mai poate fi adaugat. Acest fragment al versetului (5:3), a fost revelat in timpul predicii pe care Profetul, sallAllahu aleihi wa sallam o tinea pe ‘Arafah, in timpul pelerinajului de adio.

Cand a auzit acest Verset, Umar, radyyAllahu anhu a plans. A fost intrebat:’Ce te face sa plangi?’. El a raspuns:’ Nimic nu urmeaza perfectiunii, ci numai imperfectiunea….”[Rahmat-al-lil’alamin, 1/265]

Devierea de la Mesaj

“Spune[O,Muhammad saws]: A venit Al-haqq (Adevarul-Coranul) si Al-Batil (minciuna) nu mai poate sa inceapa, nici sa revina (vreodata)! “

Spune:’Eu daca ratacesc, ratacesc spre pierderea mea, iar daca sunt calauzit, aceasta este prin ceea ce Allah imi reveleaza mie, fiindca El este cel care aude si este Apropiat.” 34:49-50

Aceste Versete dovedesc clar ca, Mesagerului lui Allah, sall Allahu aleihi wa sallam a venit cu calauzirea numai prin intermediul Wahi-revelatiei.

Allah ne mai spune;

O, Carte care ti-a fost revelata ca sa nu fie in inima ta nicio neliniste din pricina ei- pentru ca tu sa previi prin ea, si un indemn pentru dreptcredinciosi. Urmati ceea ce vi s-a trimis de la Domnul vostru (Coranul si Sunnah) si nu urmati alti aliati in afara de el! Dar voi, numai putin va aduceti aminte.” 7:2-3

In acest Verset, Allah ne porunceste sa urmam ceea ce El a revelat Mesagerului Sau, sall Allahu aleihi wa sallam si ne-a interzis sa-i urmam pe altii. Astfel, poti urma fie Revelatia, fie pe altii, ca aliati. Allah nu ne da mai mult decat aceste doua alternative. Cu alte cuvinte, cel care nu urmeaza Wahi, cu adevarat urmeaza inselaciunea si pe altii in locul lui Allah.

In ziua aceea isi va musca nelegiuitul mainile (din cauza disperarii) si va zice:’ Ce bine ar fi fost daca as fi urmat calea cu Trimisul. Vai mie! Ce bine ar fi fost daca nu l-as fi luat pe cutare ca prieten. El m-a adus pe mine in ratacire de la indemnare (a lui Allah) dupa ce ea a venit la mine. Sheitan este hain cu omul, dupa ce l-a ispitit.” 25:27-29

Oricine urmeaza pe alticineva in locul Mesagerului lui Allah, sall Allahu aleihi wa sallam, abandonand calauzirea sa de dragul opiniilor altcuiva, cu siguranta se incadreaza in acest tipar. Tocmai de aceea, Allah se refera in acest verset la cutare si cutare prieten, care este un termen generic care se aplica oricarei persoane care este luata drept confident in locul lui Allah.

Cei care urmeaza si cel care este urmat

Allah a mentionat starea celor care-i urmeaza pe altii si a celor ce sunt urmati in mai multe locuri din Cartea Sa:

In Ziua in care fețele lor vor fi intoarse de pe o parte pe alta in foc vor zice:’ Vai, noua! De I-am fi dat noi ascultare lui Allah si de i-am fi dat noi ascultare Trimisului. Si vor zice:’Doamne, noi le-am dat ascultare stapanilor nostri si mai marilor nostri, insa ei ne-au ratacit pe noi de la drum!” 33:66-68

Acesti oameni si-ar fi dorit sa I se fi supus lui Allah si Mesagerului Sau, sallAllahu aleihi wa sallam. Ei vor marturisi ca i-au urmat si s-au supus liderilor lor si nu s-au supus Mesagerului, sallAllahu aleihi wa sallam, cunoscand ca nu au nicio scuza pentru asta. Realizarea acestui lucru ii va face pe ei sa ceara dublarea pedepsei si blestemul asupra acestor lideri. Aceasta este o lectie importanta si o avertizare pentru cei cu ratiune. Cu adevarat, numai Allah este cel care ne poate calauzi catre Adevar.

Parteneri in Ratacire

Si cine este mai nelegiut decat acela care nascoceste minciuni, punandu-le pe seama lui Allah, sau ia semnele Lui drept minciuni? Acestia vor avea partea lor care le-a fost prescrisa, pana ce vor veni la ei trimisii Nostri pentru a le lua sufletele. Vor zice ei:”Unde este ceea ce voi ati chemat in afara de Allah? Si vor raspunde ei:’Ei ne-au parasit pe noi!’ Si ei marturisesc astfel impotriva sufetelor lor, ca ei sunt necredinciosi.

El(Allah) va grai:’Intrati in foc printre djinii si oamenii din comunitatile care au fost inainte de voi! Si de fiecare data cand va intra o comunitate, o va blestema pe sora ei. Apoi cand toate vor ajunge acolo, ultima dintre ele va zice despre prima:’Doamne, acestia ne-au dus pe noi in ratacire, deci da-le lor chinul inmultit in Foc!’. El va zice atunci:’Pentru fiecare va fi indoita (pedeapsa), insa voi nu stiti!.

Atunci cea dintai va zice celei de pe urma:’Dar voi nu aveti niciun merit in plus fata de noi! Asadar, gustati chinul pentru ceea ce v-ati agonisit!” [7:37-39]

Trebuie sa reflectam la aceste Versete si la lectiile care reies din ele. Primul Verset ii mentioneaza pe cei care inventeaza erorile, implementeaza nedreptatea si cheama oamenii la ele prin distorsionarea adevarului si initierea falsului, si pe cei care resping si neaga adevarul. Fiecare facator de rau (nelegiut) apartine uneiea dintre aceste doua categorii. Daca ii si cheama pe oameni la aceste nelegiuri si falsuri, ei merita pedeapsa dubla.

Urmasii care nu sunt de incredere

In paragraful mai sus mentionat se vorbea despre cei care impartasesc ratacirea cu cei pe care ii urmeaza. O alta situatie este a celor care se intorc ( se indeparteaza) de cei care pretind ca-i urmeaza, mergand pe alta cale decat a lor, pretinzand insa ca sunt adevarati urmasi ai lor. Allah ii mentioneaza pe ei in urmatoarele versete:

Atunci cand cei care sunt urmati se vor lepada de aceia care-i urmeaza si vor vedea osanda si se vor rupe legaturile intre ei. Atunci , cei care i-au urmat vor zice:’O, de-ar fi pentru noi intoarcere [la viata], pentru ca sa ne lepadam de ei, asa cum ei s-au lepadat de noi!’ Astfel le va arata Allah faptele lor si suspine vor fi pentru ei, dar ei nu vor mai putea iesi afara din Foc.” [2:166-167]

Singura legatura care nu se rupe

In Ziua Invierii, toate legaturile si aliantele care nu au fost pentru Allah se vor rupe, ramanand doar o singura legatura: cea care il conecteaza pe rob la Domnul Sau.

Aceasta legatura se poate mentine prin:

-migrarea continua catre Allah si Mesagerul Sau, sall Allahu aleihi wa sallam

-purificarea continua a intentiei si a actelor de adorare a lui Allah

-aderarea permanenta la Sunnah Mesagerului lui Allah, sallAllahu aleihi wa sallam, urmand spusele si practicile sale si dezaproband tot ceea ce este in dezacord cu calauzirea pe care a adus-o el, sall Allahu aleihi wa sallam.

Aceasta este singura legatura care nu se va rupe. Este adevarata relatie dintre un rob si Domnul Sau, o relatie de pura adorare, ca un adevarat slujitor al lui Allah cu inima, vorba si membrele sale. Relatia cu Allah este singura care poate aduce beneficii unei persoane.

Concluzie

Allah va taia orice conexiune si legatura dintre oamenii din aceasta viata in Ziua Judecatii. Singura care va ramane va fi cea intre o persoana si Domnul Sau, care va putea fi indeplinita doar prin adevarata aderare la mesajul Sau.

Allah spune:

Si vom veni la faptele pe care ei le-au facut(in timpul vietii lor si pe care le-au considerat nobile) si le vom preschimba pe ele in tarana risipita.” [25:23]

Toate faptele din aceasta viata care sunt in contradictie cu drumul si calauzirea Mesagerului lui Alah, sall Allahu aleihi wa sallam si din care s-a dorit altceva decat multumirea lui Allah, vor fi transformate de Allah in Ziua Judecatii in tarana risipita.

Aceasta este cea mai mare pierdere si nefericire pentru cel care va vedea ca tot ceea ce a facut a fost complet nefolositor, intr-o zi in care vom avea nevoie disperata de orice bine.

Din tot ce am prezentat in acest articol reiese cat de grav este sa urmezi ratacirea si sa te indepartezi de la calauzirea lui Allah si a Mesagerului Sau, sall Allahu aleihi wa sallam. Consecintele vor fi dezastruoase si nu va mai fi cale de intoarcere.

Sunt inca multe lucruri de dezbatut pe acest subiect, acest prim articol este doar o avertizare.

Trimisul lui Allah, sall Allahu aleihi wa salam a spus:

<”Cea mai buna cuvantare este Cartea lui Allah si cel mai bun exemplu este acela al lui Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam; cea mai urata fapta este inventarea de noi elemente in credinta si orice schimbare (Bida’h) inseamna inselaciune”>[Bukhari& Muslim]

<..”Si feriti-va de nascociri, caci orice nascocire este o inventie si orice inventie este ratacire, iar orice ratacire este in focul iadului.”[Abu Dawood; Tirmidhi]

Toata Lauda I se cuvine lui Allah, Rabbil ‘Alamin!

Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra Mesagerului Sau, a familiei sale , a companionilor sai si a urmasilor sai drepcredinciosi!

 

Cu Pace,

             Cezarina S.

Let’s Work together For Eternal Peace!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014.

 

3 gânduri despre “CEI CARE URMEAZA RATACIREA

  1. Pingback: UNELE SEMNE ALE VENIRII ZILEI DE APOI! | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: IN ZIUA INVIERII UNELE FETE VOR FI INTUNECATE | Islamul Pacea Eterna

  3. Pingback: CINE A DAT NUME SURELOR DIN CORAN? | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu