HADIS: Urmarea Sunnei Profetului, sallAllahu aleihi wa sallam

virtuesofsahaba

HADIS: Urmarea Sunnei Profetului, sallAllahu aleihi wa sallam

BISMILLAH            

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin

‘Irbad ibn Sariya ( radyiallahu anhu) a relatat:” Intr-o zi, Trimisul lui Allah sall Allahu aleihi wa salam, conducea Rugaciunea in adunare. Apoi si-a intors fata catre noi si ne-a tinut o predica foarte elocventa care a facut ochii sa verse lacrimi si a inmuiat inimile. Unul dintre noi a spus: “O, Profet al lui Allah, aceasta a sunat ca o cuvantare de ramas bun. Sfatuieste-ne! “ Atunci, el (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:

Va indemn sa aveti frica de Allah, sa ascultati si sa va supuneti, chiar si daca un sclav Abysinian ar guverna peste voi. Din pricina ca aceia dintre voi care vor trai dupa mine vor vedea multa neintelegere, va trebui sa va tineti strans de Sunnah mea si de Sunnah Califilor cei Drept Calauziti. Alipiti-va de ele si tineti-va strans cu dintii de ele si feriti-va de lucrurile noi in religie (de inovatii/Bida’h), pentru ca, fiecare lucru nou inventat este o inovatie, si toate inovatiile  inseamna ratacire.”

[Abu Dawood (nr. 4607) si at-Tirmidthee (nr. 2676). Autentificat de Shaykh al-Albaanee in Irwaa’ul-Ghaleel (nr. 2455)]

Acest hadis subliniaza pietatea ( Teama de Allah- taqwa) si supunerea fata de conducator, urmand calauzirea Profetului Muhammad sallAllahu aleihi wa sallam si a primilor patru nobili Califi. De asemenea avertizeaza asupra inovatiilor (bidha’h) in religie si le interzice cu strictete.

Acest hadis ne mai arata predictia Profetului sall Allahu aleihi wa sallam cu privire la comunitatea musulmana, care va deveni victima a neintelegerilor si a tulburarilor si a prescris si mijlocul cu care sa le combatem, si anume, niciodata sa nu deviem de la calea pe care ne-a aratat-o el, sallAllahu aleihi wa sallam si succesorii sai drepcredinciosi. Toate problemele musulmanilor vor lua sfarsit, daca vor accepta ca acesta este singurul criteriu pentru a deosebi adevarul de inselaciune.

De asemenea, in predica sa de adio, Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam ne-a transmis acelasi lucru:” Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si traditia mea (sunnah). Daca va veti tine strans de ele (daca le veti respecta), nu veti rataci niciodata„.

<”…Si ce se afla dincolo de ADEVAR decat numai RATACIREA?”

                                                                                                 Coran 10:32

emblema

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s