ALLAH SI INGERII SAI TRIMIT BINECUVANTARI ASUPRA PROFETULUI- SAL ALLAHU ALEIHI WA SALLAM

MUHSMMAD SALALLAHUALEIHU WASALLAM

Allah si Ingerii Sai Trimit Binecuvantari asupra PROFETULUI

 sal Allahu aleihi wa sallam (1)

BISMILLAH

                                                           

Allah trimite binecuvantarile Sale (Salat-binecuvantare, onoare, indurare) pentru Profet (Muhammad-salAllahu aleihi wa salam) si de asemenea si ingerii Sai (ii cer lui Allah sa-l binecuvanteze si sa-l ierte). O, voi cei care credeti! Trimiteti Salat asupra lui (cereti-I lui Allah sa-l binecuvanteze pe Profet, sallAllahu aleihi wa sallam), si salutati-l pe el asa cum se cuvine (in modul Islamic: As-salamu aleikum)”. Coran 33:56

Allah Subhanahu wa Ta’ala i-a acordat ultimului Sau Trimis, Profetului nostru, sallAllahu aleihi wa sallam, numele de Muhammad, care inseamna “Cel laudat”.

Cel care este laudat de catre Allah Subhanahu wa Ta’ala, nu poate fi decat “cel laudat’, sau dupa alta interpretare, ‘cel mai laudat’. In Coranul cel Nobil, Allah a revelat de asemenea numele ‘Ahmad’, pentru Trimisul Sau cel binecuvantat, care inseamna ‘ cel demn de lauda’.

Shaikh-ul Allamah Tahir ul ‘Qadri explica:’Cel pe care insusi Allah l-a laudat, este cel mai laudat, si acesta este Muhammad-sallAllahu aleihi wa sallam.’

Allah Sunhanahu wa Ta’ala ne-a revelat in Coran, Cuvantul Sau cel Glorios, care a fost, este si va ramane cel mai magnific miracol, ce nu poate fi alterat sau modificat nici macar cu o litera, cine este Rasulullah, sallAllahu aleihi wa sallam.

Allah ne-a revelat ca Mesagerul Sau, sallAllahu aleihi wa sallam este indurare pentru ‘Alamin(oameni, jjini si tot ce exista), el este o favoare ca nicio alta, este demn de toata rasplata, este de o morala si un caracter sublim, este cel care cheama la Calea cea dreapta si este aducator de vesti bune.

Allah ne-a informat cum trebuie sa ne comportam in prezenta iubitului Sau Mesager, cum sa ne adresam lui, cum sa ne coboram glasul, iar peste toate acestea, Allah trimite binecuvantari si il saluta pe Rasullllah, sallAllahu aleihi wa sallam.

Allah il lauda pe el, sallAllahu aleihi wa sallam inaintea Ingerilor Sai in adunari solemne(ale Ingerilor), datorita iubirii Sale pentru el. Iar Ingerii cei apropiati, de asemenea il lauda pe el, se roaga (Du’a) pentru el si cer iertare pentru el, sallAllahu aleihi wa sallam.

Una dintre cele mai mari binecuvantari pe care Allah Ta’aala a daruit-o umanitatii este trimiterea Profetului, sallAllahu aleihi wa sallam ca model de urmat si Coranul, ca fiind Cartea noastra calauzitoare.

Cu exceptia lui Muhammad, sallAllahu aleihi wa sallam, fiecare Profet si Mesager trimis de catre Allah, a fost trimis la un anumit popor si pentru o perioada de timp limitata.

Allah Ta’aala l-a ales pe Muhammad, sallAllahu aleihi wa sallam ca Mesager pentru toate lumile si i-a ridicat rangul si l-a pomenit intregii omeniri. “..si Noi am inaltat pomenirea ta..” Coran 94:4

A trimite Salawat asupra Profetului, sallAllahu aleihi wa sallam, este modul nostru de a ne arata dragostea fata de el, respectul fata de el si supunerea fata de el, sallAllahu aleihi wa sallam.

Trebuie sa implementam acest obicei in viata noastra, deoarece este o chestiune de asa o importanta, incat Allah a declarat in Cartea Sa, ca El insusi si ingerii Sai trimit Salawat asupra Profetului, salAllahu aleihi wa salam si ne-a instruit sa facem la fel.

S-a relatat de catre ‘Abd-Allah, ca Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleihi wa sallam a spus:” Allah are Ingeri care calatoresc pe pamant, transmitandu-mi salaam (salutari) de la ummah mea.”[Sahih sunan al-Nasaa’i]

Intr-o alta relatare, ‘Abd-Allah a spus:”Cand ne rugam cu Profetul, sallAllahu aleihi wa sallam, obisnuiam sa spunem:’Pacea fie asupra lui Allah de la robii Sai si pacea fie asupra lui cutare si cutare’. Profetul, sallAllahu aleihi wa sallam a spus:’ Nu mai spuneti:’Pacea (salaam) asupra lui Allah’, pentru ca Allah Insusi este As-Salaam. Mai bine spuneti:’ At-tahiyyaatu Lillaahi wa’s-salawaatu wa’t-tayyibaatu. As- salaamu ‘alayka ayyuha’n-Nabiyyu wa rahmatu ‘llahi wa barakatuhu. As-salaamu ‘alayna wa ‘ala ibaad-illaahis-saaliheen [Toata lauda, si rugaciunile noastre (adorarea noastra) si toate lucrurile bune (tot binele pe care-l facem, manierele si caracterul bun) sunt pentru Allah. Pacea fie asupra ta, O, Profetule si indurarea lui Allah si binecuvantarea Lui. Pacea fie asupra noastra si a slujitorilor cei drepti ai lui Allah]. Si a continuat sa spuna:Ash-hadu an laa ilaaha ill-Allah wa ash-hadu anna Muhammadan ‘abduhu wa rasuluhu’[Marturisesc ca nu exista alta divinitate in afara de Allah (si ca nimeni nu are drept la adorare in afara de Allah) si marturisesc ca Muhammad este robul si Trimisul Sau]. Apoi alegeti orice Du’a doriti, si recitati-o.”[Bukhari]

Abu Huraira(RA) a spus ca Profetul, sallAllahu aleihi wa sallam a spus:” Nu este cineva care sa trimita salutari (salawat) asupra mea, fara ca Allah sa-mi inapoieze sufletul ca sa pot sa-i raspund la salaam.”[Sahih sunan Abu Dawood]

Relatat de la ‘Abd-Allah ibn Abi Talha de la tatal sau ca Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleihi wa sallam a venit intr-o zi cu semne evidente de fericire pe fata si a spus:

„Jibril, aleihi salam, a venit la mine si mi-a spus:’ O, Muhammad, nu ai fi multumit daca Domnul tau Azza Wageal spune:”Nu va fi niciunul din Ummah ta care sa trimita Salah (Allahumma salli..) asupra ta fara ca Eu sa trimit zece Salah asupra lui. Si nu va fi niciunul din Ummah ta care sa trimita Salaam (salutari) asupra ta fara ca eu sa trimit zece Salaam asupra lui.”[Sahih sunan al-Nisaa’i]

A trimite salawat asupra Profetului, sallAllahu aleihi wa sallam, este unul dintre drepturile pe care Profetul, sallAllahu aleihi wa sallam le are asupra Ummei sale. Musulmanilor li se cere sa faca acest lucru fie folosind cuvinte generice, fie cu fraze specifice care reies din relatari printre care, a trimite salam asupra lui in Tashahhud, sau cand intram sau parasim moscheea. Un privilegiu unic este acela ca toate salawat-urile pe care le trimite ummah sa, ii sunt transmise Profetului, sallAllahu aleihi wa sallam, asa ca, oricine poate sa obtina virtutea trimiterii de salam asupra Profetului, salAllahu aleihi wa salam caci ele vor ajunge la el chiar si daca noi n-am avut oportunitatea sa-l intalnim in timpul vietii sale, sau daca nu vom avea ocazia sa mergem la mormantul sau.

In ce priveste ruga (Du’a-ul) pentru binecuvantari asupra Profetului, sallAllahu aleihi wa sallam, este tot un lucru prescris in Islam.

Una dintre relatarile care dovedesc acest lucru, este o relatare sahih, de la Abu Mas’ud care a spus:”Mesagerul lui Allah a venit la noi in timp ce statea  cu Sa’d ibn ‘Ubaadah si Basheer ibn Sa’d i-a spus:’Allah ne-a poruncit sa trimitem binecuvantari  asupra ta, O, Mesager al lui Allah! Cum ar trebui sa trimitem binecuvantari asupra ta? Mesagerul lui Allah, sal Allahu aleihi wa salam, a ramas tacut pana cand ne-am fi dorit sa nu-l fi intrebat. Apoi a spus: ”Spuneti:’Allahumma salli ‘ala Muhammad wa ‘ala aali Muhammad, kamaa salayta ‘ala aali Ibraaheem. Wa baarik ‘ala Muhammad wa ‘ali aali Muhammad, kama baarakta ‘ala aali Ibrahim fi’l-‘aalameen innaka hameedun majeed.(O, Allah trimite binecuvantari asupra lui Muhammad si asupra familiei lui Muhammad, asa cum Tu ai trimis binecuvantari aspra familiei lui Ibrahim, si binecuvanteaza-l pe Muhammad si pe familia lui Muhammad, asa cum Tu ai binecuvantat familia lui Ibrahim. Cu adevarat Tu esti Cel mai Demn de Lauda, Plin de Glorie). Si salam este asa cum il stiti.”[Muslim]

Relatat de ‘Abdur-Rahman bin Abi Lahab: Ka’b bin Ujrah m-a intalnit si mi-a spus:”Sa nu-ti dau un cadou pe care l-am luat de la Profet (sallAllahu aleihi wa sallam)? Abdur-Rahman a spus:”Da, da-mi-l”. Am spus:”L-am intrebat pe Mesagerul  lui Allah (sallAllahu aleihi wa sallam):”O, Mesager al lui Allah! Cum ar trebui cineva (sa-I ceara lui Allah) sa trimita As-Salat asupra ta si asupra Ahl-bait (membrii familiei Profetului saws), pentru ca Allah ne-a invatat cum sa te salutam? El a spus:”Spuneti: ’Allahumma salli ‘ala Muhammad wa ‘ala aali Muhammad, kamaa salayta ‘ala aali Ibraaheem. Wa baarik ‘ala Muhammad wa ‘ali aali Muhammad, kama baarakta ‘ala aali Ibrahim fi’l-‘aalameen innaka hameedun majeed.(O, Allah trimite binecuvantari asupra lui Muhammad si asupra familiei lui Muhammad, asa cum Tu ai trimis binecuvantari aspra familiei lui Ibrahim, si binecuvanteaza-l pe Muhammad si pe familia lui Muhammad, asa cum Tu ai binecuvantat familia lui Ibrahim. Cu adevarat Tu esti Cel mai Demn de Lauda, Plin de Glorie). [saheeh al-Bukhari vol 4 , nr 589]

Pentru a trimite Salaam asupra Profetului, salAllahu aleihi wa salam putem sa folosim expresiile: As-salaamu ‘alayka ayyuhan-Nabiyyu wa rahmatu llahi wa barakatuhu ( pacea fie asupra ta, O, Profetule si indurarea lui Allah si binecuvantarile Lui).

Sau poate lua forma de Du’a, spunand: Sall Allahu ‘alayhi wa sallam ( fie ca Allah sa trimita pace si binecuvantari asupra lui).

Allah este As-Salaam, iar Salaam de la El, este suficient pentru orice slujitor al lui Allah ca sa nu mai aiba nevoie de salaam de la nimeni altcineva; si orice salaam de la Allah va fi suficient pentru ca sa-i satisfaca toate dorintele.

Asa ca, cel care trimite salawat asupra Profetului, se roaga pentru el, sall Allahu aleihi wa sallam, cerand sa fie protejat de orice rau sau greseala. Iar cand ne rugam pentru binecuvantari asupra Profetului, salAllahu aleihi wa salam, ii cerem lui Allah sa reverse binele asupra lui, sa-l faca sa dureze, sa sporeasca si sa se multiplice, pentru ca barakah inseamna stabilitate si fermitate, crestere si sporire.

Si Allah stie cel mai bine!

Daca vreti sa fiti dintre cei apropiati de Profetul Muhammad, sallAllahu aleihi wa sallam in Ziua Invierii, trimiteti  salawat si binecuvantari asupra lui de cate ori puteti si ori de cate ori ii este mentionat numele pentru ca, intr-o relatare a lui ‘Abd-Allah ibn Mas’ud, Trimisul lui Allah, sallAllahu aleihi wa sallam a spus:” Cei mai apropiati de mine in Ziua Invierii vor fi cei care trimit cele mai multe binecuvantari asupra mea”.[clasat ca hasan de Al-Albani ]

Va urma, inshAllah! Nu ratati articolul urmator pe aceeasi tema!!!

Toata Lauda I se cuvine lui Allah, Rabbil ‘Alamin! Si Pacea si Binecuvantarea lui Allah fie asupra ultimului Sau Trimis- Muhammad sallAllahu aleihi wa sallam, a familiei sale si a companionilor sai.

Cu Pace,

             Cezarina S.

Let’s Work together For Eternal  Peace!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

 

Reclame

4 gânduri despre “ALLAH SI INGERII SAI TRIMIT BINECUVANTARI ASUPRA PROFETULUI- SAL ALLAHU ALEIHI WA SALLAM

  1. Pingback: BENEFICIILE SI VIRTUTIILE SALAWAT | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: CEA MAI BUNA ZI IN CARE RASARE SOARELE ESTE ZIUA DE VINERI | Islamul Pacea Eterna

  3. Pingback: MAWLID-ZIUA NASTERII PROFETULUI | Islamul Pacea Eterna

  4. Pingback: PENTRU CA ALLAH SA NE IUBEASCA… | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s