CINE IUBESTE INTALNIREA CU ALLAH?

love1

Cine iubeste Intalnirea cu Allah?

BISMILLAH

Intr-o relatare autentica{Bukhari}, Profetul salAllahu aleihi wa salam a iesit in intunericul noptii, si-a ridicat mainile catre cer si a spus:”O,Allah, Ummah mea, ummah mea! O, Allah, ummah mea, ummah mea!”

Nu a putut sa spuna mai mult de atat. Din cauza emotiilor nu a putut spune mai mult de atat!

A trecut noaptea, si a mai ramas ultima treime a noptii pana la timpul de Fajr, si in acel moment, Jibril aleihi salam a coborat si a spus:Ya Muhammad! Allah m-a trimis si mi-a spus:’Ya, Muhammad! Domnul tau nu te va dezamagi in ce priveste Ummah ta, Domnul tau nu te va dezamagi in ce priveste Ummah ta.”

Intrebarea este: Il vom dezamagi noi pe Profetul nostru, salAlahu aleihi wa salam?

Allah i-a promis Profetului nostru, salAllahu aleihi wa salam, ca El nu il va dezamagi in legatura cu Ummah sa.

Vom face noi astfel incat sa nu indeplinim promisiunea lui Allah si sa-l dezamagim pe Profetul nostru, salAllahu aleihi wa salam?

Pentru cei care se uita la situatia Musulmanilor din jurul nostru si spun:’ Nu mai exista speranta pentru aceasta Ummah. Aceasta Ummah este distrusa, nu mai este speranta pentru ea. Cei care se uita la situatia Islamului, a tarilor si a Musulmanilor si vad cum sunt inghititi de alte popoare.

Pe Allah! Va spun-fiecare persoana care a avut vreun impact in aceasta viata, nu a fost un mare om inainte sa devina mare, nu a fost nici cel mai talentat, nici cel mai educat..

Pe Allah! Ei au avut un singur lucru si doar un singur lucruO dorinta arzatoare de a obtine ceva.

Fii tu unul dintre cei care va implini viziunea (profetia), fii tu unul dintre acei oameni care vor demonstra dragostea pentru Allah prin implinirea viziunii Trimisului lui Allah, salAllahu aleihi wa salam pe acest pamant.

Fiecare dintre noi va spune:’Il iubesc pe Allah, sau doresc sa-L iubesc pe Allah.’

Si totusi, anumite lucruri ii vor impiedica pe ei sa-si demonstreze iubirea lor pentru Allah.

Primul lucru care-i impiedica pe ei este negativismul. Spun ei:’ Nu pot fi chiar atat de mare, nu pot demonstra dragostea mea pentru Allah, am facut prea multe pacate, nu sunt special. Nu am cunostinte despre Islam, stiu prea putin, nu provin dintr-o familie buna, nu sunt un bun vorbitor, cum sa fac toate astea? Cum sa-mi imbunatatesc faptele mele, cum sa-mi sporesc faptele ca sa-mi demonstrez iubirea pentru Allah, nu sunt cu nimic special.’

Pe Allah! Esti special! Tu esti special!

Profetul, salAllahu aleihi wa salam a spus:Cand un rob sta in Rugaciunea(Salat) lui si spune:’ Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin’, Allah ii raspunde si spune:’ Slujitorul meu M-a laudat’..

Asa ca, de cate ori vorbesti cu Allah, Allah iti raspunde.

Tu nu esti doar o persoana dintre alte 6 miliarde, tu esti Persoana din cele 6 miliarde in acel moment, pentru ca Allah, Rabbul ‘izzati wal Jallal, cu toate ca are grija de toate lucrurile creatiei sale, are timp si pentru tine.

O, frati si surori in Islam! Allah Subhanahu wa Ta’ala iti acorda atentie tie. Asa ca, nu fii dintre acei oameni negativisti in privinta iubirii lor pentru Allah, fii dintre cei pozitivi. De cate ori simti ca esti negativ, de cate ori simti ca nu poti demonstra iubirea ta pentru Allah, de cate ori te gandesti sa faci ceva sa-I arati lui Allah(spune):Ya Rabb! Tu esti mai important pentru mine decat aceasta lume, Ya Allah!

De cate ori simti astfel, aminteste-ti ca Profetul, salAllahu aleihi wa salam a fost o persoana foarte pozitiva.

Gandeste pozitiv despre tine, gandeste ca tu poti face o schimbare, gandeste ca poti avea un impact si ca poti schimba ceva pentru aceasta Ummah.

Dragi frati si surori in Islam! Cat de mult ne iubeste Allah azza wa jall pe noi? Chiar si daca Ii suntem nesupusi, El tot ne hraneste, ne imbraca, ne lasa sa respiram, El continua sa ne dea, sa aiba grija de noi, sa ne sustina, chiar in timp ce noi Ii suntem nesupusi. Chiar si cand comitem pacate, Allah ne lasa sa respiram, sa ne hranim! Ya Salaam! Cat de Maret, cat de Nobil si cat de Milostiv este Allah Subhanahu wa Ta’ala!

Adevarat asa este, pentru ca unul dintre cele mai frumoase Nume ale lui Allah care ne-au fost revelate, din cele 99 de Nume pe care daca le memoram vom ajunge in Jennah, unul dintre aceste Nume este Al-Wadud. Si ce semnifica Al-Wadud? Cel care iubeste, cel care este indurator cu creatia Sa, Cel care iubeste sa iubeasca creatia Sa. Cel care-si iubeste creatia atat de mult, incat dragostea pe care El a trimis-o pe acest pamant este doar o parte din 99 de parti pe care El le-a pastrat pentru credinciosi pentru Ziua Judecatii.

Asa ca, dragi frati si surori in Islam! Ce ati facut voi pentru a-I demonstra lui Allah cand va v-a intreba in Ziua Judecatii:Ya ‘abdi, Ya ‘abdi! O, slujitorul meu!Cum mi-ai demonstrat ca Ma iubesti, ca sa te iubesc si eu in aceasta Zi? Slujitorul Meu! Ce ai facut ca sa-Mi demonstrezi ca Ma iubesti?’

Frati si surori in Islam! Pe Allah! Nu este nicio singura persoana, nici cel care vorbeste, nici cel caruia i se vorbeste (i.e.sekhul care tine cuvantarea si audienta), fara ca el sa gaseasca un nivel de ipocrizie in inima sa la aceasta intrebare, pe Allah!

Profetul, salAllahu aleihi wa salam a spus intr-un hadis autentic:”Oricine iubeste sa-L intalneasca pe Allah, Allah iubeste sa-l intalneasca. Si oricine uraste sa-L intalneasca pe Allah, Allah uraste sa-l intalneasca”.

Asa ca, intrebati-va: Sunteti dintre acei oameni?

Multumiri speciale Sheikh Tawfiq Chowdhury (aceasta este traducerea cuvantarii din videoclipul atasat).

In spiritul acestui subiect, Iubirea pentru Allah Subhanahu Wa Ta’ala si Trimisul Sau, salAllahu aleihi wa salam, mai vreau sa completez cu un verset in care Allah ne spune ce trebuie sa insemne iubirea adevarata fata de El si Trimisul Sau, salAllahu aleihi wa salam-

9:24<Spune:”Daca parintii vostri, fiii vostri, fratii vostri, sotiile voastre, clanul vostru, bunurile pe care le-ati dobandit, negotul de a carui lancezire va temeti si locuintele de care sunteti multumiti va sunt voua mai scumpe decat Allah, decat Trimisul Sau si decat lupta pe calea Lui, atunci asteptati sa vina Allah cu porunca Sa!(implinirea amenintarii Sale)>

Iar intr-o relatare autentica, Profetul, salAllahu aleihi wa salam ne spune:”Sunt trei calitati pe care oricine le are, va gusta dulceata credintei(Iman-ului): Sa-L iubeasca pe Allah si pe Mesagerul Sau mai mult decat orice altceva; sa iubeasca un slujitor (al lui Allah) doar pentru Allah(de dragul lui Allah); si sa urasca sa se intorca la necredinta asa cum uraste sa fie aruncat in Foc (Iad).”[Bukhari &Muslim]

Si inca o data, este cazul sa ne intrebam: Il iubim noi pe Allah, asa cum ne iubeste El pe noi? Iubim noi intalnirea cu Stapanul Tuturor Lumilor? Constientizam noi Maretia lui Allah? Realizam noi cat de mult a iubit Profetul nostru, salAllahu alehi wa salam aceasta Ummah? Suntem noi demni de aceasta dragoste?

O, Allah, ajuta-ne sa ne trezim din somnul in care ne-am cufundat! O, Allah, fa ca inimile nostre sa bata pentru Tine-Stapanul inimilor nostre, si pentru Trimisul Tau, sal Allahu aleihi wa salam! O, Allah, ajuta-ne sa fim dintre cei care iubesc intalnirea cu Tine!

La hawla wa la quata ila billah!

Ameen!Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Video:

Cu Pace,

          Cezarina S.

Let’s Work together For Eternal Peace!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014.

Islamul Pacea Eterna

Reclame

2 gânduri despre “CINE IUBESTE INTALNIREA CU ALLAH?

  1. Pingback: TU STII CU CE POTI CUMPARA VIATA ETERNA? | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s