Si daca te vor intreba robii Mei despre MINE…

rain-drops-on-leaf-1440x900

Si daca te vor intreba robii Mei despre MINE…

 

BISMILLAH

“Si daca te vor intreba robii Mei despre Mine, Eu sunt aproape. Raspund rugii celor care Ma cheama, atunci cand Ma cheama. Dar si ei sa-Mi raspunda (prin supunere fata de Mine) si sa creada in Mine. Poate ca ei vor fi bine calauziti.” 2:186

Allah este Al Mujeeb, Cel care raspunde, El este Al Musta’aan, Cel caruia I se cere ajutorul.El este Aproape si El este cu noi oriunde ne aflam. Oriunde sunt doi, El este al Treilea.

Allah ne spune ca El este aproape de noi si ne asculta doleantele. Nu este nevoie de niciun intermediar, pentru ca este vorba despre DU’A- legatura directa dintre noi si Allah Subhanahu wa Ta’ala.

Este vorba despre robul lui Allah care doreste sa vorbeasca cu Domnul Sau, un Domn Care nu are nevoie de nicio programare, Care iubeste sa I se ceara, Care-i iubeste pe cei care in permanenta fac  du’a, Care-i iubeste  pe cei care nu depind de nimeni altcineva in afara de El, Care iubeste sa le raspunda direct, fara niciun intermediar, celor care Il roaga cu sinceritate.

Du’a este cea care va poate schimba viata, va poate schimba destinul. Este intr-adevar arma credinciosului. Cereti protectia lui Allah in aceasta viata si in Ziua Judecatii. Nu este nimic asemanator cu du’a, pentru ca ea este esenta adorarii.

Datorita ei, niciodata nu vom esua, si fara ea, niciodata nu vom avea succes.

Du’a este relatia directa dintre tine si  Stapanul Tuturor Lumilor. Ce frumos, ce minunat, ce linistitor, sa poti sa-ti destainui gandurile si framantarile tale,  sa-I ceri tot ceea ce doresti, si sa-ti pui toata increderea si toata speranta in El, Stapanul sufletului tau, Cel care stie dinainte ce vrei sa-I spui, dar care totusi te asculta, Cel care nu oboseste si nu se plictiseste niciodata de cererile tale, Cel care se bucura ca Ii ceri si se maniaza daca nu o faci, Cel care daca: “s-ar aduna primul si ultimul dintre voi, totii oamenii si jinnii la un loc si ar cere de la Mine si Eu as darui fiecaruia ceea ce el a cerut, aceasta nu ar descreste cu nimic ceea ce Eu am, nici macar cat ar pierde oceanul  daca s-ar introduce si s-ar scoate un ac din el.” [sahih Muslim]

Noi ne intoarcem catre El, pentru ca stim ca doar El Singur poate sa ne rezolve problemele. Ne simtim usurati atunci cand Ii descriem dificultatile prin care trecem si ne umplem sufletul de speranta stiind ca El ne va raspunde.

Cel care face du’a isi afirma practic credinta in Tawhid-Unicitatea lui Allah- si reprima orice alte false credinte, si nu-si pune speranta si increderea decat in Allah, si nu cere de la nimeni altcineva in afara de El. Pentru ca cel care face du’a intelege exact care este relatia lui cu Creatorul Sau, si isi afirma neputinta in fata Lui, cunoscand ca nimic nu se intampla fara Voia Lui.

Ce poate semnifica Du’a, decat o expresie a umilintei si lipsei de ajutor in fata lui Allah. O expresie a slabiciunii si inferioritatii in fata Puterii Infinite a lui Allah. Acesta este motivul pentru care Du’a este considerata  esenta adorarii. Du’a este rezervata doar lui Allah Singur, si nu poate si nu trebuie niciodata sa fie adresata altcuiva in nicio situatie. Du’a este un mijloc de apropiere de Allah, o dedicatie catre El si o forma de a respinge tot ceea ce El nu iubeste sau nu aproba.

De asemenea, trebuie sa ne rugam lui Allah tot timpul, nu numai atunci cand suntem in dificultate, pentru ca Profetul-salAllahu aleihi wa sallam a spus:” Oricine doreste ca Allah sa-i raspunda la du’a in conditii nefavorabile si dificile, trebuie sa faca o multime de du’a in zilele usoare si confortabile”. Si a mai spus:”Cel care nu cere de la Allah, Allah devine furios pe el”.

Cel mai important lucru care face parte din frumusetea Islamului autentic, este aceasta relatie directa si accesul imediat la Creator, atunci cand doresti sa-I vorbesti. Este vorba doar despre tine si Allah!

Si cand vei realiza acest lucru si cat de usor si simplu este sa te apropii de Allah, indreapta-te imediat catre El, cu toata inima ta. Du’a este arma credinciosului, asa ca nu intarzia si nu amana sa o folosesti, pentru ca nu vei avea decat de pierdut.

Allah Subhanahu Wata’ala a spus:” Sunt asa cum slujitorul meu crede despre Mine, si sunt cu el ori de cate ori  Ma cheama (Ma invoca)”[Ahmad]

Si nu uita ca Allah, ne-a comandat: “ Chemati-Ma (adorati-Ma si cereti-Mi orice) si Eu va voi raspunde. Aceia care din prea  multa trufie refuza sa Ma adore (nu cred in Unicitatea Mea si nu Ma invoca)vor intra in Iad umiliti”40:60

Du’a este cea care poate cu adevarat sa ne schimbe viata, viitorul, destinul. Este cu adevarat cea mai buna arma, daca cei care o folosesc sunt cu adevarat sinceri.

Ya rabb! Iarta-ne noua pacatele si lipsurile si slabiciunile noastre, si apara-ne pe noi in aceasta viata si apara-ne pe noi in Viata de Apoi, si ajuta-ne sa izbandim in Ziua Judecatii! Ameen! Alhamdulillahi Rabbil’ Alamin!

Cu pace,

               Cezarina S.

ALLAH STIE CEL MAI BINE SI SUCCESUL VINE NUMAI DE LA ALLAH!

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Un gând despre “Si daca te vor intreba robii Mei despre MINE…

  1. Pingback: O ZI DE POST IN RAMADAN de la A-Z! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s