CAT VALOREAZA CEI CARE RASPANDESC ISLAMUL

mision dawah

CAT VALOREAZA CEI CARE RASPANDESC ISLAMUL

 BISMILLAH

Salamu aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Alhamdulillhi Rabbil ‘Alamin! Lauda lui Allah Stapanul Tuturor Lumilor!

Pacea si binecuvantarea lui Allah sa se reverse asupra ultimului Trimis, Muhammad salAllahu aleihi wa salam, asupra familiei sale, a companionilor si a urmasilor sai drept calauziti!

Odata, intr-o casa din Medina, statea Umar bin Khatab radiyy Allahu anhu, impreuna cu un grup de companioni. Le-a spus lor:” Puneti-va o dorinta! Care este cea mai mare dorinta a voastra in aceasta lume?”

Unul dintre ei a raspuns:” As vrea sa am atat de mult aur incat sa umplu aceasta casa  si sa  il pot cheltui pe tot pe calea lui Allah”.

Umar(RA) nu a dat prea multa atentie acestui raspuns si a intrebat din nou:” Puneti-va o dorinta! Care este cea mai draga dorinta a voastra in aceasta lume?”

Un alt companion a raspuns:” As dori ca aceasta casa sa fie plina cu bijuterii si perle , incat sa le pot cheltui pe toate pe calea lui Allah”.

Din nou, Umar(RA) nu a dat prea multa atentie acestui raspuns si a intrebat pentru a treia oara:” Puneti-va o dorinta! Care este cea mai mare dorinta a voastra?”

Nedumeriti si frustrati, companionii sai au intrebat:” Nu intelegem ce vrei sa spui, O, Emir al credinciosilor!”

La care Umar(RA) a raspuns:” Imi doresc ca acesta casa sa fi fost plina de oameni ca Abu Ubaydah ibn Al  Jarraah, Mu’adh ibn Jabal si Saalim, care au lucrat pentru Abu Hudayfah (numele unor companioni care au murit in serviciul Islamului), pentru a-i folosi pe ei sa raspandeasca Cuvantul lui Allah.”

Umar(RA) a inteles valoarea celor care au o astfel de misiune si un astfel de scop. Barbati si femei care poarta steagul Islamului, transmitatori ai mesajului, neclintiti in daruirea si angajamentul lor de a propovadui Islamul. Pentru ca nicio cantitate de aur sau argint nu poate inlocui astfel de oameni, care sunt ca cei pe care Allah ii descrie:” Intre dreptcredinciosi sunt oameni care au fost sinceri in legamantul pe care l-au facut fata de Allah (de a fi statornici, de a lupta pentru inaltarea Cuvantului lui Allah, de a savarsi fapte bune si a evita faptele rele)…” 33:23

Profetul, sal Allahu aleihi wa salam spunea:” Allah, ingerii Sai, locuitorii din ceruri si de pe pamant si chiar furnica in gaura ei si pestele (in apa) cheama binecuvantari asupra celui care impartaseste oamenilor din stiinta (cunoasterea) sa.” [Tirmidhi]

Allah daruieste Mila Sa celui care ii invata pe ceilalti stiinta Islamului; ingerii se roaga lui Allah pentru iertarea pacatelor lui(ei). Acest hadis subliniaza consideratia pe care o are Allah, ingerii Sai si alte creaturi ale Sale, pentru invatatii religiosi care impartasesc din stiinta lor, celorlalti.

Profetul, salAllahu aleihi wa salam a spus” Transmiteti de la mine, macar si un verset.”

[Bukhari]

Probabil ca un singur discurs sau cateva articole nu vor fi suficiente pentru a indrepta pe cineva catre adevar. Sa nu uitam ca multi dintre Profeti vor veni in Ziua Judecatii fara vreun adept care sa-i fi urmat, insa toate minunile se intampla cu Voia lui Allah, iar Allah cu Puterea Sa poate oricand sa deschida inima si celui mai inversunat dusman al Islamului.

Sa ne amintim  cand Profetul, salAllahu aleihi wa salam dupa ce  indurase umilinte si violente de nedescris a fost intrebat de Ingerul Muntilor:’ O, Muhammad  spune-mi ce vrei sa fac. Daca vrei, pot sa ii zdrobesc intre doi munti’. Profetul, salAllahu aleihi wa salam a spus:” Tot ceea ce sper este ca Allah sa faca dintre urmasii lor, oameni care Il vor adora pe Allah Singur si care sa  nu-I asocieze niciun partener.”[Bukhari]

Fie ca Allah sa ne dea abilitatea, cunostintele, resursele, vointa, capacitatea, modalitatile, ambitia, determinarea de a ne afla dintre cei care lupta pentru ca Adevarul sa triumfe si pentru ca Islamul  si Cuvantul lui Allah sa fie biruitor!

Insa in tot ceea ce facem, trebuie sa urmam exemplu extraordinar al Profetului, salAllahu aleihi wa salam, Islamul adevarat, pentru ca el , salAllahu aleihi wa salam este cel mai bun model pentru a fi urmat si pentru ca el, salAllahu aleihi wa salam a fost cel care a fost trimis pentru toata omenirea si ca o indurare pentru toate lumile.

Si Noi nu te-am trimis decat ca o indurare pentru ‘Alamin(oameni, jini si tot ce exista).” 21:107 

Cu PACE,

                 Cezarina S.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

DIN ACEEASI CATEGORIE:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/21/virtutea-chemarii-la-islam-dawah/

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s