IMPORTANTA ZILEI DE ARAFAAH!!!

FASTING ON THE DAY OF ARAFAH

Importanta Zilei de Arafaah

BISMILLAH

Lauda lui Allah, Stapanul Tuturor Lumilor!

Salamu aleikum wa rahmatullahi wa barakatu!

 

Ziua de Arafat, ziua a 9-a a lunii Dhul Hijjah, este Ziua in care Allah Preainaltul a desavarsit religia Sa si a completat favorurile Sale.

In Al-Saheehayn s-a relatat de la Umar ibn Khattaab(RA) care a spus ca un barbat evreu i-a spus:’ O, emir al credinciosilor, este un Verset in Cartea voastra pe care il reciti; daca ne-ar fi venit noua evreilor, am fi considerat acea zi ca un ‘Eid (zi de sarbatoare)’. Umar a intrebat:’Care Verset?’ El a spus:’In ziua aceasta am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi.”[5:3] Umar (RA) a spus:’Noi stim in ce zi si in ce loc a fost revelat Profetului-salAllahu aleihi wa salam. A fost cand statea pe ‘Arafaah intr-o zi de Vineri.” O relatare asemanatoare a fost mentionata si de Tirmidhi cu autoritatea lui Ibn ‘Abbas.

Este o zi de sarbatoare pentru cei care se afla pe platoul Arafat

Profetul, salAllahu aleihi wa salam a spus:” Yaum ‘Arafaah (Ziua de Arafat), Yaum al-Nahr (Ziua Sacrificiului) si Ayyaam al-Tashreeq (cele 3 zile care urmeaza dupa Ziua Sacrficiului) sunt Eid (zile de sarbatoare) pentru noi, oamenii Islamului. Ele sunt zile pentru mancare si bautura”. [relatat de autori ai al-Sunan]

S-a mai relatat ca Umar ibn Khattab a spus:” Versetul ‘ In ziua aceasta am desavarsit… ‘ a fost revelat intr-o Vineri in Ziua de Arafaah, ambele,- lauda lui Allah- sunt Eid pentru noi’.

Este Ziua pe care Allah a jurat

Allah Preainaltul nu jura decat pe ceva care merita: “Pe martor (ziua de Vineri) si pe (cel) care a fost martor (Ziua de Arafat)” Surat al-Buruj: 3

S-a relatat de la Abu Huraira(RA) ca Profetul-salAllahu aleihi wa salam a spus:” Ziua promisa este Ziua Invierii, ziua care este martor este Ziua de Arafaah si ziua martor este Ziua de Vineri.”[ Tirmidhi, clasat ca saheeh de al-Albani]

Postul in aceasta zi este o ispasire a pacatelor (minore) pentru doi ani*

S-a relatat de la Abu Qutaadah(RA) ca Mesagerul lui Allah, salAllahu aleihi wa salam a fost intrebat despre postul in Ziua de Arafah. El a spus:” Este ispasire de pacate pentru anul trecut si pentru anul care vine.” [Muslim]

Postul in aceasta zi este mustahab pentru cei care nu se afla la Hajj. Cei care se afla la Hajj nu trebuie sa posteasca in aceasta zi, deoarece Profetul, salAllahu aleihi wa salam nu a postit in aceasta zi cand se afla pe Arafat, si s-a relatat chiar ca a interzis postul in Ziua de ‘Arafaah pentru cei care se afla la HAJJ.

Este ziua in care Allah a facut legamant cu urmasii lui Adam

S-a relatat ca Ibn ‘Abbas(RA) a spus:”Mesagerul lui Allah, salAllahu aleihi wa salam a spus:’ Allah a facut legamant din coastele lui Adam in Na’maan (Arafat). El a scos din coastele lui toti urmasii si i-a imprastiat inaintea Lui si li s-a adresat lor, spunandu-le:”Nu sunt Eu Domnul vostru?’, au raspuns ei:’ Ba da, facem marturie!’, pentru ca voi sa nu spuneti in Ziua Invierii:’ Noi am fost fara grija de aceasta. Sau sa nu spuneti :’Parintii nostri au fost politeisti mai inainte, iar noi suntem urmasi dupa ei” Coran7:172-173

(Allah a facut legamant cu urmasii lui Adam, ca ei sa-L socoeasca a fi Unic si sa se supuna randuielilor Sale. Allah a introdus acest lucru in natura lor si ei au facut marturie in acest sens si i-au fagaduit Domnului Lor. Aceasta pentru ca ei sa nu spuna in Ziua Invierii ca nu au avut cunostinta despre aceasta sau ca au ratacit asa cum au ratacit si parintii lor. Allah a facut legamant cu fiecare dintre ei)

Este Ziua in care sunt iertate pacatele, eliberare de Focul Iadului

In sahih Muslim s-a relatat de la Aisha(RA) ca Profetul, salAllahu aleihi wa salam a spus:”Nu este zi in care Allah sa elibereze mai multi oameni de Foc decat in Ziua de Arafaah. El se apropie si Isi arata mandria ingerilor, spunand:”Ce cauta (ce vor) acesti oameni?’.

Ibn Umar(RA) a relatat ca Profetul, salAllahu aleihi wa salam a spus:

Allah isi exprima mandria Sa ingerilor Sai la timpul de Ishaa in Ziua de Arafaah, fata de oamenii de pe Arafaah. El spune:’ Priviti la slujitorii Mei care au venit neingrijiti si prafuiti.”[Ahmad, clasat sahih de Al-Albani]

Este o mare rasplata pentru cei care se abtin de la pacate

In musnadul lui Imam Ahmad, de la Ibn Abbas care a spus ca Profetul(saws) a spus:” Ziua de Arafaah este o zi in care cel care isi controleaza auzul, vazul si limba, va fi iertat.”

Cea mai buna Du’a pentru Ziua de Arafaah

Cea mai buna Du’a este Du’a in Ziua de Arafaah”.[Relata de Talha ibn Ubayd, clasat ca hasan de Al-Albani in Saheeh al Jami]

Ceea ce inseamna ca este vorba despre Dzikr care are cea mai mare binecuvantare si rasplata in aceasta zi, si care este cea mai indreptatita la raspuns.

‘Abd-Allah ibn al-Aas(RA) a relatat ca Profetul, salAllahu aleihi wa salam a spus:”Cea mai buna Du’a este in Ziua de Arafaah, si cea mai buna pe care eu si Profetii dinaintea mea o spun este:Laa ilaaha ill-Allah wahdahu la shareeka lah, lahu’l-mulk wa lahu’l-hamd wa huwa ‘ala kulli shay’in qadeer”( Nu exista alta divinitate in afara de Allah singur, fara partener sau asociat; a Lui este Stapanirea si Lui I se cuvine lauda, si El este cu putere peste toate)

arafah

Allah stie cel mai bine si succesul vine numai de la Allah!

Fie ca Allah sa ne binecuvanteze si sa ne ajute sa obtinem toate avantajele din aceasta zi si din toate zilele si din toate faptele bune facute de dragul Lui si pe Calea Lui.

Toata lauda si recunostinta I se cuvin numai lui Allah, Domnul Tuturor Lumilor! Pacea si binecuvantarea lui Allah sa se reverse asupra Trimisului Sau, salAllahu aleihi wa salam, a familiei sale si a companionilor si a urmasilor sai cei drept calauziti, pana in Ziua Invierii!

Important, vezi ce trebuie sa faci in Ziua de Arafah:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2016/09/10/programul-tau-pentru-ziua-de-arafaah/

Important, vezi ce poti face pentru a obtine rasplata dubla:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/09/27/combinarea-intentiilor-pentru-post/

Important, vezi ce pacate ti se iarta prin post:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/11/03/ce-pacate-ni-se-iarta-prin-post/

 

Let’s Work Together For Eternal Peace!

COPYRIGHT : ISLAMUL PACEA ETERNA

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA SAIJARI, 2013-2017.

URMARIȚI ISLAMUL PACEA ETERNA:

PE PAGINA DE FACEBOOK (LIKE PAGE):

https://www.facebook.com/IslamulPaceaEterna/?ref=aymt_homepage_panel

PE GRUP:

https://www.facebook.com/groups/501221379946302/

INSTALEAZA APLICATIA PENTRU ANDROID SI IOS:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/nou-aplicatia-islamul-pacea-eterna/

ABONEAZA-TE PRIN E-MAIL:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/

 

 

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Un gând despre “IMPORTANTA ZILEI DE ARAFAAH!!!

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s