VESTI BUNE PENTRU PELERINI (fosti, actuali si viitori)

kabah

Vesti Bune Pentru Pelerini

(fosti, actuali si viitori)

Salam Aleikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuhu!

Unii dintre noi am avut privilegiul de a vizita Casa lui Allah si de a ne numara printre invitatii Sai, -[Alhamdulillah, cu multi ani in urma (2004) m-am numarat si eu printre ei]-, unii dintre noi vor ajunge anul acesta, iar altii doar viseaza la aceasta calatorie. Fie ca Allah sa implineasca dorinta tuturor celor care aspira la vizitarea celui mai Sfant loc de pe acest pamant!

Vreau astazi sa aduc in lumina un hadis extraordinar care vorbeste despre rasplata fiecarei etape a Hajj-ului.

Intr-o zi, Ibn Umar(RA) statea impreuna cu Profetul, salAllahu aleihi wa salam in moscheea din Mina, cand un om dintre Ansar si un om dintre Thaqeef au venit. Ei au salutat si au spus:”O, Mesager al lui Allah, am venit sa te intrebam”. Asa ca, Mesagerul lui Allah a spus:”Daca vreti, pot sa va spun de ce ati venit si ce vreti sa intrebati, si asa voi face, si daca vreti, renunt, iar voi puteti sa ma intrebati si va voi raspunde”.

Ei au spus:” Spune-ne, O, Mesager al lui Allah!”

Cel din Thaqeef i-a spus celui dintre Ansar:”Intreaba!”

Asa ca, Ansarul a spus:”Informeaza-ma, O, Mesager al lui Allah!”

Atunci, Mesagerul lui Allah-salAllahu aleihi wa salam a spus:”Voi ati venit la mine sa intrebati despre parasirea caselor voastre cu scopul de a merge la Bait-ul Haram si rasplata pentru acest lucru; despre implinirea a doua rakat dupa Tawaf si rasplata pentru asta; mersul intre As-Safa si Marwa si rasplata pentru asta; despre statul noaptea in Mina si rasplata pentru asta; despre aruncatul cu pietre la Jamarah si rasplata pentru asta; despre sacrificarea unui animal si rasplata pentru asta si despre Tawaf-ul Ifadah.”

Omul a zis:”Jur pe Cel care te-a trimis cu Adevarul! Despre asta am venit sa te intreb”.

Profetul (sall Allahu aleyhi wa sallam) a spus:”In ce priveste plecatul de acasa cu scopul de a merge la Bayt-ul Haram [sa stiti ca], camila voastra nu va pune piciorul si nu si-l va ridica fara ca Allah sa scrie o rasplata pentru voi datorita acestui lucru, si sa va stearga unul din pacatele voastre.

Cele doua rakat dupa Tawaf,*este echivalent cu eliberarea unui sclav dintre copii lui Ismail;

Mersul intre As-Safa si Al-Marwa*, este echivalent cu eliberarea a 70-saptezeci de sclavi;

Despre statul pana seara pe Arafat*atunci Allah coboara in cerul acestei lumi si se mandreste cu voi Ingerilor si spune:”Slujitorii Mei au venit la Mine prafuiti si neingrijiti din fiecare vale adanca, sperand la Indurarea Mea, asa ca, daca pacatele lor sunt egale cu cantitatea nisipului sau cu picaturile de ploaie sau daca sunt precum spuma marii, Eu ii voi ierta. Asa ca inaintati, slujitorii Mei! Avand  iertarea (Mea) si pentru ce sau cine ati mijlocit (pentru cei pentru care v-ati rugat)”.

Cat despre aruncarea pietrelor la Jamarat*, pentru fiecare piatra pe care o aruncati, va este sters un pacat mare dintre pacatele majore (grave).

Pentru sacrificarea unui animal, este salvata pentru voi la Domnul vostru rasplata (rasplata se afla la Domnul vostru).

Pentru raderea parului (de pe cap), este o rasplata pentru fiecare suvita de par pe care ati ras-o, si un pacat este sters (datorita fiecarei suvite de par pe care ati ras-o).

Iar pentru Tawaf-ul la Casa (inconjurul Kaabei de 7 ori) dupa toate acestea (adica dupa toate etapele mai sus mentionate), in timpul cand faceti Tawaf, fara sa mai aveti niciun pacat asupra voastra, un Inger vine si isi pune mana intre umerii vostri si spune:”Fa fapte bune (in ceea ce vei intampina) in viitor, pentru ca intr-adevar, pacatele tale trecute ti-au fost iertate!”.                                   

[At-Tabarani, al-Bazaar, clasat ca hasan de Al-Albanee in sahihul Tarheeb wa Tarheeb]

SubhanAllah! Minunat hadis care aduce vesti imbucuratoare pentru pelerini. Alhamdulillah, Allah nu lasa ca nicio fapta si niciun efort pe Calea Lui sa fie in zadar. Alhamdulillah, pentru ca Allah ne-a binecuvantat cu Islamul si a dat un rost vietii noastre pe acest pamant.

Amintiti-va si sa nu uitati niciodata acest hadis, atunci cand veti pleca din casele voastre in aceasta calatorie, pentru multi, unica in viata lor, ca veti primi rasplata de la Domnul vostru inca de la primul pas pe care il faceti. Si amintiti-va de fiecare rasplata pe care o veti avea pentru fiecare etapa a Hajj-ului. Amintiti-va de Indurarea si Compasiunea lui Allah, si implorati-L sa va ierte si sa va calauzeasca catre Jennah.

Pomeniti-L pe Allah mereu, fiti multumitori, laudati-L si glorificati-L, pentru ca nimeni in afara de El nu a facut posibil acest lucru pentru voi, si nimeni in afara de El nu poate sa va calauzeasca si sa va ierte, si nimeni in afara de El nu poate sa accepte faptele voastre.

Si apoi promiteti-I ca veti face tot ce va sta in putinta pentru a avea Taqwa (teama, constinta de Alah) si ca veti sta departe de tot ce este interzis, ca veti urma Sunnah, ca veti fi adevarati Musulmani in vorbe si in fapte!

Fie ca Allah sa dea posibilitatea fiecaruia dintre noi sa mearga in pelerinaj la Casa cea Sfanta, si fie ca Allah sa accepte pelerinajul tuturor celor care l-au facut deja, caci sunt doar trei lucruri care sterg toate pacatele, dupa cum  i-a spus Profetul nostru iubit, salAllahu aleihi wa salam lui ‘Amr:” O, ‘Amr! Nu stiai ca Islamul (acceptarea Islamului cu sinceritate) sterge toate pacatele anterioare, si Hijrah ( migrarea de dragul lui Allah) sterge toate pacatele si Hajj-ul (Mabrur-acceptat).”[Muslim]

Le urez tuturor celor care vor merge la Hajj anul acesta, Hajj Mabrur, caci “Rasplata pentru un Hajj Mabrur (acceptat) nu este alta decat Jennah! (Paradisul)”[Bukhari&Muslim]

 Vezi ce Trebuie sa Faci in Primele 10 Zile din Dhul-Hijjah:

Semnificatia-primelor-zece-zile-din-Dhul-hijjah

 

P.S.*Tawaf– inconjurul Kaabei de 7 ori

*Tawaf-ul Ifada– este Tawaf-ul care are loc in ziua a zecea, ziua de Eid, dupa sacrificarea animalelor, raderea parului si iesirea din Ihram

*2 Rakat dupa Tawaf dupa fiecare Tawaf se implinesc 2 rakat in care se recita la prima rakat- Surat al-Kaafirun (109) si la a doua, Surat Al-Ikhlas (112). Aceste 2 rakat se implinesc la Makam Ibrahim-Locul lui Ibrahim

*Sa‘i– mersul intre Safa si Marwa de 7 ori

*Statul la Mina, care da practic startul Hajj-ului, in ziua a opta

*Statul pe platoul Arafat in ziua a noua pana la apusul soarelui, dupa care se merge la Muzdalifa-unde se sta pe parcursul noptii

*Jamaraharuncarea cu pietre in locuri special amenajate in zilele 10,11,12 si 13. Se arunca in ziua a zecea, 7 pietre, iar in zilele de 11, 12 si daca se sta si in13, cate 7×3 (se arunca in 3 locuri)=21/zi. In total sunt 7+21×3= 70 de pietre. (Pietricele de marimea aproximativa a unui bob de naut). La aruncarea fiecarei pietricele se rosteste Allahu Akbar!

Pacea fie asupra voastra!

CezarinaS.

Let’s Work Toghether For Eternal Peace!

Islamul Pacea Eterna

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014.

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s