EVENIMENTE CARE VOR AFECTA UMMAH

mosque

EVENIMENTE CARE VOR AFECTA UMMAH

BISMILLAH

Profetul salAllahu aleihi wa sallam ne-a informat asupra evenimentelor care for afecta aceasta comunitate, unele dintre aceste relatari vorbesc despre bine, indicand că, viitorul, puterea si onoarea vor apartine Musulmanilor. In alte relatari, ne avertizeaza asupra lucrurilor rele, care ne vor indeparta de Allah Preainaltul si ne vor face sa devenim slabi in fata altor natiuni.

Intr-o relatare a lui Thawban(RA) acesta a transmis ca Mesagerul lui Allah, salAllahu aleihi wa sallam a spus:” Se apropie timpul cand popoarele se vor chema unele pe altele impotriva voastra , asa cum mesenii se invita unii pe altii la bucate.” S-a spus:” Se vor intampla toate acestea pentru ca vom fi putini la numar in acele zile?” Profetul,saws a raspuns:

Mai degraba veti fi multi in acele zile, dar veti fi ca spuma, ca spuma pe un râu. Si Allah va indeparta frica de voi din inimile dusmanilor vostri si va pune wahn(slabiciune) in inimile voastre.” Cineva a spus:” O, Mesager al lui Allah! Ce este wahn?” El a raspuns:”Iubirea pentru lumea asta si ura pentru moarte.”

Un adevar extraordinar si un avertisment cutremurator.Acest hadis explica slabiciunea care va cadea asupra acestei comunitati in toate colturile lumii, ca rezultat al iubirii pentru aceasta viata, a preocuparii pentru ea si in acelasi timp ca rezultat al indepartarii de Viata de Apoi si de preocuparea pentru ea, si ura impotriva mortii. Ura pentru moarte este semnul iubirii pentru aceasta lume, pentru ca iubirea pentru acesta lume conduce la ura pentru moarte, iar moartea inseamna de fapt intalnirea cu Allah Subhanahu Wa Taa’la.

Oricine iubeste intalnirea cu Allah, Allah iubeste intalnirea cu el; si oricine uraste intalnirea cu Allah, Allah uraste intalnirea cu el.”[Bukhari&Muslim]

Cei care nu nadajduiesc in intalnirea cu Noi si sunt multumiti de viata lumeasca si se simt in siguranta in ea, precum si aceia care sunt nepasatori fata de semnele Noastre(versete, dovezi, semne), acestia vor avea ca salas Focul, pentru ceea ce au agonisit(faptele lor).” In schimb ce, pentru: “Cei care cred(in Unicitatea lui Allah impreuna cu cele sase principii ale credintei) si savarsesc fapte bune, Domnul lor ii va calauzi prin credinta lor. Pe sub ei vor curge rauri in Gradinile Placerii(Paradis).” Coran 10: 7-9

Puterea Musulmanilor, nu sta in numarul lor mare, nici in arme sau avere, ci in credinta lor si aderarea la ea. De aceea astazi, desi suntem multi, suntem ca o spuma carata de valuri, iar bogatiile noastre nu sunt pentru noi. De ce?Desi suntem mai mult de un miliard si jumatate si avem cea mai rapida crestere? Pentru ca nu mai posedam din religia noastra decat numele, si suntem precum spuma pe valuri.

Dragostea pentru aceasta viata si ura pentru moarte conduc catre multumirea cu situatia umila in care ne aflam si ne departeaza de lupta pentru cauza lui Allah, in toate formele ei. Iar cea mai importanta lupta, este cea cu sufletul nostru, lupta impotriva  subjugarii fata de bani, lupta pentru ca Mesajul lui Allah sa triumfe, lupta pentru a instaura binele(Al-Mar’uf) si lupta pentru a indeparta raul(Al-Munkar). Si aceasta este cu regret, situatia Ummei din zilele noastre.

Pentru a pune capat acestei situatii, trebuie sa luam aminte si sa actionam conform Calauzirii care ne-a venit, si sa ne tinem strans uniti de Cartea lui Allah si de Sunnah, pentru a reusi sa invingem si sa avem succes in aceasta viata si in urmatoarea. Daca vom actiona in conformitate cu acestea, ne vom recapata onoarea si demnitatea, pentru ca Profetul, salAllahu aleihi wa sallam ne-a asigurat ca viitorul va fi al Islamului, iar Allah ne spune:” Voiesc ei sa stinga cu gurile lor lumina lui Allah (Monoteismul Islamic), insa Allah nu voieste decat sa desavarseasca lumina Sa, chiar daca necredinciosii urasc [aceasta]. El este Cel care l-a trimis pe Trimisul Sau  cu calauzirea si cu Religia Adevarului(Islamul) pentru ca ea sa fie biruitoare asupra oricarei alte religii, chiar daca politeistii urasc [aceasta].” 9:32-33

Totusi sa nu uitam ca;”..Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor…”13:11

Allah stie cel mai bine si ajutorul si succesul vin numai de la Allah! Toata Lauda I se cuvin numai lui Allah, Domnul Tuturor Lumilor(oameni,jjini si tot ce exista)! Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra Trimisului Sau si a familiei sale si a companionilor sai, si a urmasilor sai dreptcalauziti pana in Ziua Judecatii!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/09/02/poruncirea-binelui-al-maruf-si-interzicera-raului-al-munkar/

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Islamul Pacea Eterna

 

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s