VIRTUTEA CHEMARII LA ISLAM- DAWAH

ALLAH

VIRTUTEA CHEMARII LA ISLAM- DAWAH

BISMILLAH

 

As-salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Intr-un articol anterior am explicat de ce am ales sa intitulez acest blog, ISLAMUL PACEA ETERNA, si explicam de ce Islamul este PACE. Si Islamul nu este PACE doar in vorbe, ci este PACE in fapte si toate aceste lucruri reies din comportamentul Trimisului lui Allah –salAllahu aleihi wa sallam, fata de musulmani si fata de ne-musulmani, si a Califilor ce l-au urmat si al companionilor, Allah sa fie multumit de ei! Un alt motiv ar fi acela ca, intotdeauna am militat pentru PACE, si consider ca doar PACEA este cea care poate salva omenirea de la auto-distrugere. De asemenea realitatea ne arata ca doar pe timp de PACE, oamenii pot sa prospere, sa inainteze si sa se dezvolte, in timp ce conflictele nu aduc decat ruina, distrugere, suferinta, umilinta si tot ce este mai rau.

Aici, articole din categoria Islam & Peace:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/islam-peace/

Revenind la subiect, doream sa supun atentiei Versetul pe care l-am ales ca slogan pentru acest blog si care este unul dintre Versetele mele preferate, chiar imi place sa spun ca este Versetul care ma reprezinta, si care are istoria lui si care a insemnat si inseamna foarte mult pentru mine.

“Si cine spune vorbe mai frumoase decat acela care cheama la Allah, savarseste fapta buna si zice:”Eu sunt dintre musulmani?” [41:33]

Traducerea sensurilor acestui Verset este:

“Si cine spune vorbe mai frumoase decat cel care [spune: Domnul meu este Allah-crezand in Unicitatea Sa si apoi ramane ferm-actioneaza conform poruncilor Sale si] cheama (oamenii) la Allah (la Monoteismul Islamic) si face fapte bune si spune: “Eu sunt dintre musulmani.” [Coran 41:33]

Tafsir-ul (explicatia) acestui verset, preluat din Tafsir-ul lui Ibn Kathir este:

Si cine este mai bun in vorba decat cel care cheama la Allah”, inseamna cel care ii cheama pe oameni la credinta in Allah si in monoteismul Islamic,

si face fapte bune si zice:”Eu sunt dintre musulmani”, inseamna ca el insusi urmeaza ceea ce spune, iar acest lucru este benefic atat pentru el cat si pentru ceilalti. El este dintre cei care poruncesc binele si il urmeaza si este dintre cei care interzic raul si sta departe de rau (de pacate), si ii cheama pe oameni la Creatorul lor, Allah Subhanahu Wa Taa’la.

Acesta este intelesul general pentru toti cei care cheama oamenii la tot ce este bun si el insusi se calauzeste dupa ceea ce spune. Profetul Muhammad-salAllahu aleihi wa sallam este cel mai bun exemplu in aceasta privinta.

Cea mai corecta opinie este aceea ca intelesul general al acestui Verset este, dupa cum Abdur-Razzaq a spus, relatand de la Ma’mar, de la Al-Hasan Al-Basri care a recitat acest Verset si a spus:

“Acesta (cel care actioneaza conform Versetului) este cel iubit de Allah, este cel mai apropiat prieten al lui Allah, el este cel ales de Allah, el este cel mai iubit dintre toti oamenii de pe pamant pentru Allah. El a raspuns chemarii lui Allah si i-a chemat pe oameni la ceea ce el a raspuns, si ca urmare, el face fapte bune si spune:” Eu sunt dinte Musulmani”. Acesta este reprezentantul lui Allah pe pamant-Khalifah.”

Ce este un Khalifah? El este cel care care poarta sarcina de repezentant al lui Allah pe pamant, si este o onoare speciala pentru noi sa fim alesi Khalifah ai lui Allah. Care este rolul unui Khalifah? Acela de a se stradui pentru ca binele sa triumfe si de a se indeparta de tot ce este rau, de a lupta cu propriile dorinte pentru a face ceea ce il multumeste pe Allah, sa porunceasca binele si sa interzica raul, asa cum Allah descrie in Coran:

Voi [adevaratii credinciosi in Monoteismul Islamic si cei care urmeaza sunnah Profetului (sall Allahu aleyhi wa sallam)] sunteti cea mai buna comunitate care s-a ivit (vreodata) dintre oameni. Voi porunciti Al-Ma’ruf-ceea ce este drept [Monoteismul Islamic si tot ceea ce Islamul a poruncit] si opriti Al-Munkar-ceea ce este nedrept [politeismul, necredinta si tot ceea ce Islamul a interzis] si credeti in Allah.’’ Coran 3:110

Ma rog lui Allah Subhanahu Wa Taa’la sa fim dintre cei alesi ca reprenentati (Khalifah) pe acest pamant si dintre cei care se straduiesc pe calea Lui, dintre cei care poruncesc binele si il urmeaza si dintre cei care interzic raul si stau departe de el. Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin.

DAWAH

 

Cu pace,

                Cezarina S.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

2 gânduri despre “VIRTUTEA CHEMARII LA ISLAM- DAWAH

  1. Pingback: CAT VALOREAZA CEI CARE RASPANDESC ISLAMUL | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: CINE SUNT CEI MAI SPECIALI OAMENI | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s