LAYLAT-ul QADR- UN DAR PRETIOS DE LA STAPANUL TUTUROR LUMILOR

Laylatul qadr 5

LAYLAT-ul QADR

UN DAR PRETIOS DE LA STAPANUL TUTUROR LUMILOR

BISMILLAH

Dragi frati si surori in Islam!

Temeti-va de Allah, pentru ca teama de Allah este cea care purifica faptele. Credinta este lumina inimii si cel mai esential lucru pentru fiinta umana. Si nu este nimic bun in nicio fiinta care nu are credinta. Coranul este calauzire, este lumina si ghid catre orice bine si este prevenitor pentru tot ce este rau. Oricine se tine strans de Coran, va fi calauzit, si oricine il abandoneaza,  va fi lipsit de orice bine.

Coranul este Revelatia lui Allah, ce a fost pogorat in luna Ramadan in minunata noapte de Laylat-ul Qadr.  Laylat-ul Qadr este cea mai buna noapte si este mai buna decat o mie de luni (echivalentul a 83 ani si 4 luni). Allah ne-a spus noua ca este mai buna decat o mie de luni, ceea ce intrece capacitatea noastra de intelegere de cat de mai buna este, deoarece ne este imposibil sa socotim rasplata ei. SubhanAllah, multi dintre noi nu ajung sa traiasca peste varsta de 83 de ani,  iar Allah Subhana Wataala, ne-a binecuvatat pe noi cu o singura noapte ale carei binecuvantari sunt mai valoroase decat intreaga noastra viata.LAYLATUL QADR 3

Laylatul Qadr este singura noapte in care Ingerul Gibril-aleihi sallam si toti ingerii coboara din ceruri pe pamant, cu binecuvantari din abundenta, la fel ca atunci cand Coranul este recitat si ei ii inconjoara in cercuri de Dzikr (pomenirea lui Allah) si isi coboara aripile in semn de respect pentru cei care studiaza (Coranul si stiinta religioasa). Ingerii trimit binecuvantari si fac du’a pentru fiecare credincios care este ocupat cu adorarea lui Allah Subhana Wataala si ii viziteaza pe ei in orice loc de pe pamant s-ar afla.

( NOTA: Ingerii nu intra in casele unde exista un caine sau un porc, unde sunt expuse imagini-chipuri (fotografii, tablouri, postere, statuete) care reprezinta oameni sau animale si nu se apropie de cei care sunt in impuritate majora (junub). Asa ca, aveti grija sa nu expuneti fotografii, pentru a nu fi lipsiti de aceasta binecuvantare).

Pentru mai multe detalii privind fotografiile, AICI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/09/13/ce-spune-islamul-despre-expunerea-fotografiilor/

Motivul pentru care ingerii coboara din abundenta pe pamant este acela ca, aceasta este noaptea in care Allah isi revarsa Indurarea Sa asupra oricaruia dintre noi care, cu sinceritate, cauta iertarea Lui si pentru ca aceasta este noaptea in care se hotaresc destinele noastre, asa cum Allah ne spune :

“Ha.Mim. Pe Cartea cea limpede (Allah jura pe Coranul cel cu versete si semne limpezi si care indruma catre Adevar). Noi am trimis-o intr-o noapte binecuvantata (Laylatul Qadr)- caci Noi am fost cu adevarat prevenitori- In care se hotaresc toate randuielile intelepte (se hotareste orice lucru: nasterea, moartea, provizii, calamnitati etc., pentru (tot) anul ce urmeaza, dupa cum a hotarat Allah-Tafsir Al-Hilali). ” Coran 44:1-4

Motivul pentru care aceasta Noapte binecuvantata ne-a fost daruita de Allah Preainaltul il aflam in urmatorul hadis:

“Mesagerul lui Allah-salAllahu aleihi wa sallam, s-a uitat in urma la generatiile anterioare si si-a dat seama ca Ummah sa a trait pentru o perioada de timp mult mai scurta in comparatie cu ei. El era ingrijorat pentru comunitatea sa  ca nu va putea sa obtina atat de multa rasplata ca si comunitatile anterioare. Atunci cand Allah Cel Glorios a vazut ingrijorarea din inima Profetului Sau iubit-salAllahu aleihi wa sallam, i-a daruit Laylatul Qadr, care este mult mai virtuoasa decat 0 mie de luni.”[Imam Malik, Muwwata].

Laylatul Qadr este un dar exclusiv pentru Ummah Trimisului lui Allah-salAllahu aleihi wa sallam, deoarece  este noaptea in care a fost coborat Coranul, si este marea binecuvantare a lui Allah asupra noastra si a generatiilor care vor urma.

Ibn Abbas si altii au spus: “ Allah a coborat Coranul tot, o singura data de la Tablele Pastrate<Al-Lawh Al-Mahfuz> la Casa Puterii<Baytul-‘Izzah> care se afla in cerul acestei lumi. Apoi a fost coborat in parti,  Mesagerului lui Allah –salAllahu aleihi wa sallam pe baza intamplarilor care au avut loc, pe o perioada de 23 de ani.”

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/07/07/cartea-destinului-al-lauh-al-mahfuz/

Cand este Laylat-ul Qadr?

Asa cum a relatat Abdullah intr-un hadis:”Profetul-salAllahu aleihi wa sallam a avut cunostinta despre data cand era aceasta Noapte, dar i-a fost luata de la el, din cauza unui incident in care au fost implicati niste barbati.

Abdullah  a spus: “Trimisul lui Allah a iesit sa informeze oamenii despre data in care este Noaptea de Al-Qadr, dar s-a intamplat sa fie o disputa intre doi barbati. Profetul-salAllahu aleihi wa sallam a spus: “Am venit sa va informez despre data in care este Noaptea de Al-Qadr, dar cutare si cutare s-au certat si stiinta ei a fost luata de la mine (am uitat) si poate ca a fost mai bine pentru voi. Acum, cautati-o in ultimele zece nopti ale lunii Ramadan.”[Bukhari]

Allah a vrut sa se intample asa, pentru ca, daca Profetul –salAllahu aleihi wa sallam ar fi dezvaluit oamenilor data exacta, atunci oamenii ar fi dat atentie doar unei singure nopti, neglijand restul noptilor binecuvantate din Ramadan!

Sunt diferite hadisuri care se regasesc in Tafsirul Surat Al-Qadr care mentioneaza diferite date pentru Laylat Al-Qadr si anume: ultimele zece nopti, ultimele zece nopti impare (21,23,25,27,29 sau chiar ultima noapte), noaptea de 21, 25, 27, sau 29.

In concluzie, as dori doar sa mentionez o relatare din At-Tirmidhi de la Abu Qilabah care a spus:”Laylat-ul Qadr se muta (de la an la an) de-a lungul ultimelor zece nopti.
Acest punct de vedere a fost de asemenea inregistrat si de Malik, Ath-Thawri, Ahmad bin Hanbal, Ishaq bin Rahuyah, Abu Thawr, Al-Muzani, Abu Bakr bin Khuzaymah si altii.

Mai multe detalii aici:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/07/08/tafsir-surah-al-qadr/

Si Allah stie cel mai bine!

Dintre semnele Laylat-ul Qadr

·      O noapte linistita.

Ibn Abbas (RA) a relatat ca Mesagerul lui Allah-salAllahu aleihi wa sallam a spus:” Laylatul Qadr este o noapte calma si placuta, nici calda nici rece, iar soarele va rasari in dimineata ei, slab si rosu.”[at-Tayaalisee, Ibn Khuzaimah]

·      Luna este vizibila clar.

 Abu Hurairah(RA) a relatat: “Discutam despre Laylatul Qadr in prezenta Mesagerului lui Allah, iar el-salAllahu aleihi wa sallam a zis:”Care dintre voi isi aminteste (noaptea) cand luna a rasarit si era ca o jumatate de farfurie?”[Muslim]

·      Soarele va rasari fara raze stralucitoare.

 Ubay(RA) a relatat ca Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:” In dimineata care urmeaza dupa Laylatul Qadr, soarele rasare fara nicio raza, ca si cum ar fi o farfurie de alama, pana cand se inalta pe cer.”[Muslim]

Nu incetati sa va Ii cereti sincer lui Allah, sa va binecuvanteze cu aceasta Noapte, rugati-va ca aceasta Noapte speciala si unica, sa va gaseasca printre cei care se vor afla in adorarea lui Allah!

Si Allah stie cel mai bine si succesul, calauzirea si victoria vin numai de la Allah!

Pentru ce trebuie sa facem in aceste 10 zile si nopti din luna Ramadan,

Click aici:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/07/27/ce-facem-in-ultimele-zece-zile-din-ramadan/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/07/29/cea-mai-buna-dua-pentru-laylatul-qadr-si-semnificatia-ei/

Surah Al-Qadr (araba-romana):

 

 

OSM-LailaturQadr-Tips-FreePrintable02

Fie ca Allah sa ne dea puterea si abilitatea de a cauta cu sinceritate Iertarea Lui in aceste pretioase zile si nopti si sa ne ajute sa fim printre cei care vor obtine rasplata din Laylatul Qadr, in anul acesta si in anii  in care vom mai trai pe acest pamant.

Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

 

Allah stie cel mai bine si succesul vine doar de la Allah!

 

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

6 gânduri despre “LAYLAT-ul QADR- UN DAR PRETIOS DE LA STAPANUL TUTUROR LUMILOR

  1. Pingback: CE FACEM IN ULTIMELE ZECE ZILE DIN RAMADAN | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: CAND CAUTAM LAYLAT-UL QADR? | Islamul Pacea Eterna

  3. Pingback: LAYLATUL QADR AR PUTEA FI CHIAR ACUM! | Islamul Pacea Eterna

  4. Pingback: DE CE ESTE UNICA LUNA RAMADAN? | Islamul Pacea Eterna

  5. Pingback: O ZI DE POST IN RAMADAN de la A-Z! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s