POVESTEA RUGACIUNII

My-Prayer- RUGACIUNEA

POVESTEA RUGACIUNII

BISMILLAH

Spune:”INTR-ADEVAR,  RUGACIUNEA  MEA, ACTELE  MELE DE ADORARE, VIATA  MEA SI MOARTEA  MEA Ii APARTIN  LUI  ALLAH, STAPANUL  LUMILOR” 2:162

A fost odata…

Profetul Ibrahim-aleihi sallam-, care impreuna cu fiul sau Ismail au construit Kaaba, prima casa de adorare de pe acest pamant si cea care avea sa devina cel mai sfant loc. Au construit acest sanctuar piatra cu piatra, si au realizat ca acest loc va deveni cel mai sfant loc pentru credinciosi ,si atunci au facut o du’a in mijlocul desertului. Care a fost aceasta du’a?

14:40< Doamne, fa ca eu sa implinesc Rugaciunea[AS-SALAT] cu sarguinta ca si o parte din urmasii mei! Si primeste ruga mea, Doamne!>

RABBI AGE’ALNI MUQIMAS-SALATI WA MIN DZURRYYATI RABBANA! WA TAQABBAL DUA’I.

El s-a rugat sa fie dintre cei care implinesc rugaciunea si de asemenea si copii sai.  De asemenea aceasta du’a este foarte bine sa o rostim atat pentru noi, cat si pentru copii nostri  pentru a fi dintre cei care implinesc Rugaciunea.

Dar nu numai Profetul Ibrahim-aleihi sallam-,ci toti profetii lui Allah, toti, au invatat si au constientizat  importanta rugaciunii in viata lor.

Allah Subhana Wataala, I-a vorbit direct Profetului Moise-Musa-aleihi sallam- si tocmai de aceea el a fost numit KALEEMULLAH. Ce credeti ca i-a transmis Allah SWT lui Musa? Care credeti ca a fost prima porunca?

20:14< Eu sunt Allah si nu exista alta divinitate in afara de Mine! Asadar, venereaza-Ma (numai pe Mine) si implineste Rugaciunea[As-Salat] pentru pomenirea Mea.>

Prima intalnire, primul mesaj, prima porunca: Venereaza-Ma si implineste As-Salat!

Si apoi, Profetul Isus-‘Isa- aleihi sallam.  Mama lui Maria- Maryam bint ‘Imran, cunoscuta ca fiind una dintre cele mai evlavioase femei din Ierusalim, cea care si-a petrecut copilaria si tineretea in adorarea lui Allah, a venit intr-o zi tinand in mainile sale un prunc nou-nascut. Toti au fost consternati de uimire si au intrebat-o: Cum ai putut sa faci una ca asta? Tu, care nu ai facut niciun rau si nici parintii tai?

Dar Allah Azza wageal  i-a spus sa zica ca tine post si nu poate sa vorbeasca cu niciun om(in acele vremuri, postul insemna retinere de la vorba). Atunci Maryam, a facut semn catre pruncul din bratele sale. Iar Allah SWT cu Voia caruia se intampla miracole pe care nimeni nu le-a vazut vreodata, a facut ca acest prunc nou-nascut sa vorbeasca.  Ce credeti  ca a spus pruncul Isus- aleihi sallam?

19:30-31<” Eu (Isus) sunt robul lui Allah! El mi-a daruit Scriptura (Ingeel-Evanghelia) si m-a facut profet! Si El m-a binecuvantat, oriunde as fi, si mi-a poruncit Rugaciunea [As-Salat] si Dania[Az-Zakat], cat voi trai.>

Pruncul Isus ne-a vorbit noua, iar Allah i-a inspirat lui si i-a poruncit: Rugaciunea  si dania [As-salat wa Zakat] cat va trai.

Continuam aceasta poveste si ajungem la Profetul Muhammad- salAllahu aleihi ea sallam, cel mai superb om care a calcat vreodata pe acest pamant. Ce ne-a transmis el, salAllahu aleihi wa sallam?

Toate poruncile Islamului le intalnim in Coran sau in declaratiile Profetului sallAllahu aleihi wa sallam (hadis-uri). Toate aceste porunci i-au fost revelate de catre Allah prin intermediul ingerului Gibril-alehi sallam. Astfel, ingerul Gibril a coborat la Profet salAllahu aleihi wa sallam, cu porunca de a recita Coranul, de a posti in luna Ramadan, de a merge in pelerinaj  la Kaaba, sa stam departe de pacate, etc. Ingerul Gibril- aleihi sallam- a venit cu aceste Versete, iar aceste Versete le recitam si astazi.

Exista insa o singura porunca, un stalp al Islamului, pe care Allah Sunhanahu Wataala, in loc sa-l trimita pe Inger la Profet, l-a chemat pe Profet salAllahu aleihi wa sallam, la El. Cat de importanta era aceasta porunca, cat de important era mesajul ei, incat niciun inger nu a fost coborat, ci insusi Profetul salAllahu aleihi wa sallam a fost ridicat la cer?

Rasul Allah salAllahu aleihi wa sallam, a fost adus la Allah Sunhanahu Watala, care i-a vorbit direct, fara niciun intermediar, fara niciun inger la mijloc, in binecuvantata noapte AL ISRA-AL MIRAJ, in care Profetul salAllahu aleihi wa sallam, a urcat pana la  al 7-lea cer alaturi de ingerul Jibril alehi sallam. Din acest punct insa, nici macar ingerul Jibril nu a mai avut permisiunea sa inainteze. Profetul Muhammad- salAllahu aleihi wa sallam a fost ridicat la Sidratul-Muntaha, care este granita finala deasupra celor sapte ceruri peste care nu mai poate trece nimeni. Nimeni nu poate sa-si inchipuie acest minunat loc. Despre  acest Paradis,  Profetul salAllahu aleihi wa sallam a descris ceea ce nimeni nu a mai vazut sau auzit sau a gandit vreodata.

Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam, a fost intr-un loc unde NICIO FIINTA CREATA nu a mai fost vreodata. Nicio fiinta, nici macar ingerul Jibril aleihi sallam. SubhanAllah! SubhanAllah!

Luati cateva momente de pauza si reflectati! Incercati (daca puteti) sa va imaginati!

De foarte multe ori imi dau seama ca suntem inconstienti si incapabili sa realizam  ce binecuvantare s-a revarsat asupra noastra – onoarea si sansa de a fi Musulmani. SubhanAllah wa Alhamdulillah wa Allahu Akbar!

Desi Allah i-a vorbit direct lui Moise-aleihi sallam pe muntele Sinai, in  cel priveste pe Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam, acest lucru s-a intamplat in ceruri, la un nivel atat de inalt la care nicio alta creatie nu a  ajuns vreodata!

Dar ce i-a transmis Allah SUBHANAHU Wa Ta’ala? Care era acest mesaj? Ce era atat de important?

I S-A TRANSMIS  SA-SI  INSTRUIASCA  UMMAH SA FACA RUGACIUNEA [AS-SALAT] DE 50 DE ORI PE ZI!!!

Aceasta a fost mesajul, acesta a fost motivul pentru care Rasul Allah salAllahu aleihi wa sallam a fost ridicat la ceruri pentru a avea o intrevedere privata cu Allah Subhanahu wa Ta’ala! Niciun inger nu a fost coborat, niciun verset nu a fost revelat, ci Allah i-a transmis in mod direct sa-si instruiasca Ummah sa implineasca Rugaciunea (As-salat) de 50 de ori pe zi!

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/12/25/l-a-vazut-profetul-muhammad-sall-allahu-aleihi-wasallam-pe-allah/

Apoi, Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam, ca un rob supus, a luat aceasta porunca, iar la intoarcere l-a intalnit pe Profetul Moise aleihi sallam, in al 6-lea cer care l-a intrebat:’Ce ti-a poruncit Allah pentru Ummah ta?’ Atunci el, salAllahu aleihi wa sallam, a raspuns:’Sa se implineasca Rugaciunea de 50 ori pe zi’. Atunci Moise, i-a spus: ‘Am avut mai multa experienta cu oamenii si mai mult, am avut de-a face cu Bani Israil. Ummah ta nu va putea niciodata sa faca Rugaciunea de 50 ori pe zi. Du-te la Allah si roaga-L sa mai reduca din ele’.  Si astfel a inceput o serie de “du-te/ vino”, iar de la 50 s-au redus  la 45, apoi 40, samd, pana cand au ramas doar 5 rugaciuni. Allah SWT a spus la final:’Sunt 5, dar vor fi ca 50’. Adica, veti face 5 rugaciuni pe zi, iar rasplata va fi cat pentru 50 de rugaciuni!!!

Creatorul cerurilor si al miliardelor de galaxii si al pamantului, i-a daruit nobilului Sau Profet salAllahu aleihi wa sallam, o mare binecuvantare pentru Ummah sa pana in Ziua Judecatii. Aceasta binecuvantare permite fiecarui credincios sa fie conectat la Domnul Sau, sa-L invoce pe El, sa se planga de necazurile lui Stapanului Sau in orice moment, sa se destainuie Lui, iar acest minunat dar, este SALAH. Ea reprezinta ascensiunea sufletului fiecarui musulman, este portia lui de liniste, de impacare, de stare de bine, de eliberare. Este cel mai bun tratament pentru suflet.

Se naste acum o alta intrebare:Care a fost motivul pentru care Allah Subhanahu Wataala i-a porucit Profetului  salAllahu aleihi wa sallam, sa-si instruiasca comunitatea sa implineasca Rugaciunea de 50 de ori pe zi, stiind ca vor ramane doar 5? Allah stia acest lucru, face parte din Stiinta Sa. Dar care a fost intelepciunea?

Unii dintre invatati au spus ca motivul este  acela de a ilustra ca nu exista un alt scop in viata noastra in afara de Salat. Este ca si cum Allah ne-ar spune:“V-am creat, ca sa faceti Rugaciunea.”

Doar daca ne imaginam, cum ar fi fost sa implinim Rugaciunea de 50 de ori pe zi. Ar fi insemnat sa o facem la aproximativ fiecare 15, 20 de minute. Toata viata noastra nu ar fi fost altceva decat Rugaciunea, si nu ar fi fost decat explicatia versetului:“Nu i-am creat pe djini si pe oameni decat ca sa Ma adore.”. Ar fi fost exemplificarea acestui verset in fapte. Acesta este motivul pentru care au fost creati fii lui Adam, acela de a-L adora pe Allah, iar cel mai bun si cel mai iubit fel de adorare, este SALAT.

Aceasta este una dintre intelepciunile pentru care Allah a legiferat cincizeci de Rugaciuni si apoi a lasat doar cinci. Amintiti-va si sa NU uitati niciodata acest lucru!!

Frati si surori in Islam! Sa nu neglijati si sa nu subestimati  niciodata Rugaciunea!

Cat de multe sunt versetele, cat de multe sunt hadis-urile care ne poruncesc noua Rugaciunea. Dar Allah SWT nu ne-a spus noua doar  :”SALLU”!, adica “Faceti Rugaciunea”! Ne-a spus mai mult: WA AQEEMUS-SALLAH; IQAMATIS-SALLAH- aceasta este ceea ce ne-a transmis noua, nu doar “SALLU”, care inseamna doar “Faceti Rugaciunea”. IQAMATUS-SALAH  este un concept mult mai inalt decat SALLU, inseamna sa implinesti Rugaciunea asa cum trebuie, la timpul ei, sa indeplinesti conditiile, sa ai khushoo, care din punct de vedere lingvistic este sentimentul de intensa adorare, respect, veneratie, umilinta, supunere; si ideal ar fi sa reusesti pentru cateva minute cat dureaza o Rugaciune, sa te rupi de aceasta lume si sa-ti lasi gandurile si grijile lumesti in spate. Stiu ca acest lucru este un ideal, insa sa nu disperam, initial este necesar sa ne dorim acest lucru, apoi sa incercam sa obtinem aceasta concentrare si nu in ultimul rand sa-I cerem ajutorul lui Allah ( du’a). Sfatul meu pentru cei care mi-l cer in general este: du’a. Du’a pentru orice! Si legat de du’a, increderea totala in Allah-TAWAKUL ALLAH. .

 23:1-2< Fara indoiala ca izbandesc si sunt fericiti (atat in aceasta lume cat si in Lumea de Apoi) dreptcredinciosii, care sunt smeriti (care au khushoo-care sunt umili, concentrati asupra rugaciunii) in Rugaciunea lor.>

Mai grav este faptul ca ne facem timp pentru orice, insa cand este vorba despre Rugaciune nu avem timp, nu avem unde etc. Nu ne facem timp pentru ADEVARATUL SCOP AL CREARII NOASTRE.

Si extrem de grav, unii dintre noi, nici macar nu se gandesc ca trece timpul Rugaciunii si ei nu au facut-o. Nici macar nu se gandesc, nu le pasa, nu au nicio remuscare. Mai mult, cineva face Rugaciunea in fata lor si ei stau si se privesc.

O, voi oameni, TREZITI-VA, pana nu este prea tarziu! Deschideti-va inima in fata lui Allah, pana nu se vor inchide ochii vostri pentru totdeauna.!

Am explicat intr-un alt articol despre ceea ce reprezinta  SHAHADA. DETALII AICI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/07/16/ce-trebuie-sa-stii-despre-shahada-marturisirea-de-credinta/

Primul lucru dupa LA ILAHA ILA ALLAH si cea mai importanta obligatie a unui Musulman este Rugaciunea, ea este primul lucru pentru care vom da socoteala in Ziua Judecatii. Daca ea a fost buna, atunci si restul faptelor vor fi bune. Salah este cheia Paradisului, ea este sursa ta de izbanda. Pe vremea Profetului salAllahu aleihi wa sallam, pana si ipocritii faceau Rugaciunea.

Cand ne referim la un contract in care avem de indeplinit anumite obligatii iar noi nu respectam aceste obligatii, ce se intampla? Acel contract se desface, se anuleaza si mai mult poti fi pasibil de penalitati. Asta pentru ca nu am respectat conditiile.

Profetul salAllahu aleihi wa sallam, spunea:” Intelegerea pe care o am cu musulmanii este Rugaciunea. Oricine renunta la ea comite kufr.”

Cu alte cuvinte, Profetul salAllahu aleihi wa sallam, ne spune ca daca vrem sa avem relatii cu el, daca credem in el, conditia pe care o pune asupra noastra este salah. Oricine nu o indeplineste, sa nu se mai numeasca musulman. El comite kufr si paraseste randurile Islamului.

“Intre om si necredinta este doar abandonarea Rugaciunii”

“Cine vrea sa-L intalneasca pe Allah, musulman sa respecte aceste Rugaciuni oriunde s-ar chema pentru ele”

“Ceea ce ne deosebeste pe noi de necredinciosi si ipocriti este angajamentul nostru la Rugaciune. Cel care o lasa devine necredincios (kaffir).”[Tirmidhi]

„Ce v-a adus pe voi la Focul iadului? Iar ei vor raspunde: ‘Noi nu am fost dintre aceia care au implinit Rugaciunea”.  Surah Al-Muddatir 74: 42-43

In lumina celor cateva exemple (doar), pe care le-am dat aici, trebuie sa spun ca, atat Companionii Profetului (sahaba)  cat si  imamii hadisurilor si imamii legii canonice islamice, considera ca cel care renunta la Rugaciune cu buna stiinta, intentionat este kaffir (necredincios). Pentru ca stindardul, semnul unui musulman este Rugaciunea.

Citeste:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/02/14/ne-implinirea-rugaciunii-la-timpul-ei/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/03/11/recuperarea-rugaciunilor/

Un Musulman care pacatuieste, ramane totusi un Musulman. Dar daca renunta la Rugaciune, devine kaafir si nu se mai numeste Musulman.

Rugaciunea este dovada practica a supunerii fata de Allah, este exprimarea credintei in fapte si este cea mai scumpa fapta de adorare in fata lui Allah. Credinta fara fapte nu are nicio valoare!

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/10/16/care-este-definitia-credintei-in-islam/

Ibn Mas’ud, radiyyAllahu anhu, a relatat: “L-am intrebat pe Trimisul lui Allah, salAllahu aleihi wa sallam:’Care este fapta cea mai scumpa Atotputernicului Allah?’ El a zis: As-Salah(Rugaciunea) la timpul stabilit.”…[Bukhari&Muslim]

Mai am cateva exemple graitoare, care scot in evidenta importanta supunerii fata de Allah, si implicit, importanta implinirii Rugaciunii.

Lui Iblis (Shaytan), i-a cerut Allah sa faca o singura sajda. O singura prosternare. Iar shaytan a refuzat din cauza arogantei. El nu s-a supus acestei porunci si stim cu totii ce a urmat. Shaytan crede in Allah, crede in Ziua Judecatii, crede in Rai si in Iad, le-a vazut cu ochii lui. Mai mult chiar s-a rugat la Allah: “ Ya, Rabb, lasa-ma sa traiesc pana in Ziua Judecatii”, iar Allah i-a implinit dorinta.

Si va intreb, in aceste conditii, este Shaytan un musulman? Evident, ca nu! Dar de ce? L-a negat el pe Allah? Nu. L-a respins pe Profet? Nu. Nu a recunoscut Coranul? Nu. Iblees stia toate aceste lucruri, dar…

A REFUZAT SA-L ADORE PE ALLAH. A REFUZAT SA SE SUPUNA LUI ALLAH.

O singura sajda! O singura prosternare i s-a cerut si nu s-a supus.

Atunci cum ramane cu cel care aude: HAYA ALA SALAH, HAYA ALA FALAH?

Cel care stie ca trebuie sa faca minim 17 rakat pe zi, mai mult de 30 de sajda zilnic si el refuza. Care credeti ca este statutul lui?

Cand Profetul salAllahu aleihi wa sallam, le-a povestit companionilor sai despre venirea lui Ad-Dajjal si despre nenorocirile care vor veni odata cu el, le-a spus ca el va trai 40 de zile, o zi cat un an, o zi cat o luna, o zi cat o sapatamana si restul ca zilele obisnuite. Stiti care a fost prima intrebare pe care au pus-o companionii- Allah sa fie multumit de ei toti? Erau ingrijorati de cum vor face Rugaciunea, cand ziua va fi cat un an? Asta ne dovedeste ca cel mai important lucru din viata lor era Rugaciunea, si nu concepeau vreodata sa renunte la ea.

Umar ibn al-Khattab, radya Allahu anhu, cand a fost injunghiat in timpul rugaciunii, si-a pierdut cunostiinta, iar cand si-a recapatat-o, pe moarte fiind, care credeti ca au fost primele vorbe pe care le-a rostit? A intrebat: “ Au facut oamenii Rugaciunea? I s-a raspuns ca, “Da”. L-a care Umar radiyyAllahu anhu, a spus:” Nu este Islam pentru cel care renunta la Rugaciune.”

Si continuam aceasta poveste a Rugaciunii cu un eveniment din viata Profetului salAllahu aleihi wa sallam, in casa lui, in ultimele momente ale vietii sale, in bratele sotiei sale Aisha radya Allahu anha, cunoscand ca nu mai are de trait decat foarte putin, cunoscand ca ultimele sale cuvinte vor fi inregistrate ca ultimul testament, ultimul  mesaj. Care credeti ca a fost acest ultim sfat catre Ummah sa, ce a spus el- sallalahu aleihi wa salam cu ultima rasuflare?

AS-SALAH!AS-SALAH! Wat taqullaha feema malakat aymanukum!

Ultimele cuvinte pe care le-a rostit, ultimul lucru pe care l-a transmis, ultimul lucru la care s-a gandit pentru ummah sa:

As-salah! Aveti grija de Rugaciune! Aveti grija de Rugaciune!

Ultimul WASIYYA! Ultimul TESTAMENT! :”( 😥

                     SFARSIT!

3397_488500827835693_785187760_n

Intr-adevar, povestea asa cum am ales sa v-o spun, s-a terminat. Versetele si hadis-urile care vorbesc despre Rugaciune sunt foarte multe. De asemenea binefacerile Rugaciunii sunt foarte multe.

Asa cum am specificat si anterior, cel care abandoneaza Rugaciunea comite KUFR. Astfel, nicio fapta buna, nici post, nici zakat, nici altceva nu ii va fi acceptata.

“Cel care pierde Rugaciunea de Asr deliberat, faptele lui vor fi nule si fara valoare.”[Bukhari]

Acest hadis indica faptul ca Allah nu va accepta nicio fapta buna de la cel care nu implineste Rugaciunea.

Sunt doua tipuri de oameni, cei care nu fac Rugaciunea deloc- se anuleaza toate faptele lor, si cei care nu fac o anumita Rugaciune- se anuleaza faptele din ziua respectiva.

Referitor la cel care posteste dar nu face Rugaciunea, postul lui nu va fi acceptat, pentru ca :”Legamantul care ne separa pe noi de ei (necredinciosi si ipocriti) este Rugaciunea. Cine renunta la ea este kaffir”, si in acest caz postul si alte fapte de adorare devin nule. Acesta este si punctul de vedere al companionilor Profetului, sahaba, care nu considerau ca  abandonarea oricarui alt act de adorare poate sa-l faca pe cineva sa devina kaffir, in afara de abandonarea Rugaciunii.

Nu este nicio scuza valida pentru neimplinirea Rugaciunii in afara de uitare sau somn. [sa nu se inteleaga ca poti sa ratezi Rugaciunea de Fajr (in mod special) deliberat, din pricina somnului). Pentru cel ajuns la varsta pubertatii, care este in deplinatatea facultatilor mintale, indiferent de starea lui de sanatate sau de conditia fizica, atata timp cat poate distinge timpul Rugaciunii, are obligatia de a face Rugaciunea.

In cei priveste pe cei care “ Il cunosc” pe Allah doar in Ramadan, ei incearca de fapt sa-L insele pe Allah, dar de fapt se inseala pe ei insisi. Pentru ca faptele noastre sa fie acceptate, ele trebuie sa aiba continuitate.

Sa ne gandim ca, sahaba (companionii Profetului), radya Allahu anhum, se rugau cu sase luni inainte de venirea Ramadanului sa-l mai apuce in viata, iar dupa terminarea Ramadanului se rugau alte sase luni ca Allah sa le accepte postul. Cine suntem noi, in comparatie cu ei, care au fost cea mai buna comunitate care a trait pe acest pamant, de la Adam pana in Ziua Judecatii?

Toti ar trebui sa ne evaluam  si sa luam exemplul companionilor si sa ne rugam lui Allah sa ne accepte faptele.

Dragi frati si surori in Islam, cel care a pierdut Rugaciunea, a pierdut TOTUL.

Infaptuirea a doua raka’t  vor fi mult mai iubite de catre cel care a decedat decat intreaga lume si tot ce contine ea. Daca vrei sa fi in compania Profetului salAllahu aleihi wa sallam in Paradis, atunci sporeste prosternarile in Rugaciune. Daca vrei sa te recunoasca  Profetul tau salAllahu aleihi wa sallam la bazinul Haud, atunci efectueaza ablutiunea si Rugaciunea pentru ca:

“ In Ziua Judecatii, urmasii mei se vor chema: Al-Ghurr-ul Muhajjahum (de la urmele lasate de wudu) si oricine doreste sa-si sporeasca stralucirea, asa sa faca (adica sa implineasca ablutiunea in cel mai perfect mod).”[ Al-Bukhari]

Allah sterge pacatele prin intermediul celor cinci Rugaciuni zilnice, daca esti sincer si cu toata inima ta atasat de Rugaciune. Pacatul distruge sufletul  iar Rugaciunea (trebuie) este cea care te opreste de la pacate. Rugaciunea este deasupra tuturor celorlalte acte de adorare si este lumina care-ti va lumina drumul in aceasta viata si in Akhira.

<Cautati liman si rabdare in Rugaciune[AS-SALAT]. Intr-adevar ea este anevoioasa, INSA NU PENTRU CEI CARE CRED. Care cred ca iL vor intalni pe Domnul lor si ca la El se vor intoarce>. 2:45-46

Nu uitati ca Allah Subhana Wataala, l-a invitat pe Profetul iubit salaAlahu aleihi wa salam in ceruri pentru a-i oferi acest pretios dar pentru Ummah sa, pentru noi. Care credeti ca va fi statutul celui care refuza acest dar, care atunci cand este chemat la intalnirea cu Allah Subhana Wataala, NU SE PREZINTA? Cum poate cineva sa indrazneasca sa-L faca pe Allah sa-l astepte si el sa nu apara. Si asta de 5 ori in fiecare zi, ani de-a randul??

<Si cine este mai nelegiut decat acela caruia i se pomenesc  versetele Domnul Sau, iar el se intoarce apoi de la ele?> 32:22

Nu dispera in privinta Indurarii lui Allah. El este mai Indurator cu slujitorii Sai decat mama cu copilul ei. Acum este momentul sa te intorci catre Allah, caieste-te(tawba) din suflet si cu toata sinceritatea pentru ca Allah este cel mai Iertator, El s-a apropiat de noi a  spus:

“ Cine ma cheama ca sa-i raspund? Cine imi cere ca sa-i dau? Cine cauta iertarea Mea ca sa-l iert?”

Cere-I caluzire, cere-I indrumare, caci cine poate sa caluzeasca in afara de Allah?

< “Eu sunt Iertator cu acela care se caieste, crede si implineste fapte bune si apoi se lasa calauzit pe calea cea buna”>20:82

Nu mai astepta, nu mai amana, fa primul pas. Caieste-te din suflet, doreste-ti sa schimbi ceva in viata ta, hotaraste ca de azi, si nu de maine, te vei intoarce cu toata inima ta catre Creatorul Tau, catre Stapanul inimii si sufletului tau, caci:

“..Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor…” 13:11

Numai Allah singur merita pomenirea noastra, adorarea si preamarirea. El este Cel mai Generos pentru a-I cere, Cel mai Generos pentru a darui, Cel mai Indurator pentru a ierta, Cel mai Puternic pentru a ne ajuta si Cel mai demn de incredere pe care ne putem bizui. Si atunci, cum sa nu ne indreptam catre El cu toata dragostea si fiinta noastra, cum sa nu ne supunem Lui, pentru ca cel care iubeste, este doar slujitorul celui iubit. Dar poate cel mai important este, sa castigam si sa obtinem Iubirea Lui.

“…Si cele mai placute lucruri cu care slujitorul Meu se apropie de Mine, sunt cele pe care le-am cerut de la el( cele pe care i le-am impus); slujitorul Meu va ajunge si mai aproape de Mine, daca face Nawafil ( se roaga sau face fapte bune, pe langa cele ce sunt obligatorii) pana ce Eu il voi iubi, si atunci Eu voi fi pentru el urechile cu care aude, ochii cu care vede, mana cu care apuca si piciorul cu care umbla; si daca imi cere ceva, Eu ii voi da; si daca la Mine cauta adapost, Eu il voi apara.”[Bukhari]

SubhanAllah! Ce frumos, ce minunat! Cine oare nu si-ar dori ca Allah sa-l iubeasca? Cine ar putea sa-si doreasca mai mult? Ce ar putea sa conteze in afara de dragostea lui Allah?

Aceasta viata este o cursa pentru obtinerea diverselor lucruri: studii, calificare, venituri, pozitie sociala. Nu este nimic rau in asta, atata timp cat nu uiti de Adevaratul Scop pentru care ai fost creat. Nu lasa pe ultimul loc religia ta si indatoririle tale fata de Allah. Din contra, viata ta trebuie sa fie in conformitate cu religia ta si tot ce faci, trebuie sa aiba legatura cu ea. Aceasta viata trebuie sa fie o cursa, o intrecere catre cea mai inalta pozitie in Viata de Apoi.

<”Grabiti-va intrecandu-va , catre iertarea Domnului vostru si catre o Gradina intr-atat de larga precum largimea cerului si a pamantului, care a fost pregatita pentru aceia care au crezut in Allah si in Trimisii Sai”> 57:21

Nu uita insa ca: A CREDE inseamna A TE SUPUNE!

Sunt foarte multe versete in Coran care descriu adevaratii credinciosi, mi-a fost greu sa aleg…

<Dreptcredinciosii si dreptcredincioasele isi sunt aliati (Auliya-sprijinitori, prieteni, protectori, de ajutor) unii altora. Ei poruncesc AL-MA’ROUF( Monoteismul Islamic si ceea ce Islamul a poruncit sa facem) si opresc (interzic) AL-MUNKAR ( politeismul, necredinta si tot ceea ce Islamul a interzis); implinesc Rugaciunea[AS-SALAT] si dau Dania[AZ-ZAKAT] si se supun lui Allah si Trimisului Sau. Cu acestia, Allah va fi indurator, caci Allah este Puternic si Intelept[Aziz,Hakim].> 9:71

Si nu uitati, nu conteaza cum incepem, ci conteaza cum sfarsim…

<” O, voi cei care credeti! Fiti cu frica de Allah, asa cum se cuvine sa fie frica de El, si sa nu va savarsiti din viata decat fiind Musulmani ( in completa supunere fata de Allah)!> 3:102

Faceti du’a cat mai mult, invocati-L pe Allah  pentru orice, caci nu este nimeni care sa va raspunda in afara de Allah si nu este nimeni care sa va dea in afara de Allah, si nu este nimeni care sa va ierte in afara de Allah!

LA HAWLA WA LA QUATA ILA BILLAH!

Nu este cazul sa gasim scuze, nu este cazul sa dam vina pe timp sau pe orice altceva. Tot ce se intampla astazi cu aceasta Ummah se datoreaza in principal departarii noastre de Allah si de Trimisul sau- salAllahu aleihi wa sallam, si de mesajul cu care a fost trimis. Ne lipseste TAQWA, ne lipseste constiinta de Allah, caci IHSAN  inseamna sa constientizezi ca daca tu nu-L poti vedea pe Allah, El te vede. Toate acestea ar trebui sa te opreasca de la fapte reprobabile si de la pacate si ar trebui sa sporeasca faptele bune si sa intareasca comunitatea musulmana.

<Oare va mirati voi de aceasta recitare?(Coranul)

Si radeti si nu plangeti?(de teama amenintarilor)

(Wa antum samidun)-Si va irositi viata voastra (pretioasa) in distractie si amuzament?

PROSTERNATI-VA INAINTEA LUI ALLAH SI ADORATI-L.> 53:59-62

Si am sa inchei acest articol, cu cateva du’a din Coran, aceasta superba, minunata si nepretuita Carte, din care putem sa luam tot ce avem nevoie, caci Allah s-a indurat de oameni si nu i-a lasat pe ei sa rataceasca ci le-a trimis lor Calauzirea.

<”Doamne, fa-ne pe noi supusi (musulmani) Tie si fa dintre urmasii nostri o comunitate musulmana ( supusa Tie) si arata-ne noua randuielile noastre (ritualurile religiei si adorarii) si ne iarta pe noi, caci Tu esti Iertator, Indurator[AT-TAWAB, AR-RAHIM]”.> 2;128

< “Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua Indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic[AL-WAHHAB]”>. 3:8-9

Ma rog la Allah, ca acest articol sa fie de folos tuturor celor care il vor citi, si va rog sa-l cititi cu atentie si sa reflectati asupra lui. Nu renuntati la sansa voastra, timpul zboara si ne apropiem cu pasi repezi de inevitabila intalnire cu Allah, si oare cum va fi intalnirea cu El?-“ Cel care iubeste sa-L intalneasca pe Allah si Allah iubeste intalnirea cu el.”

Best-Quotes-about-Namaz-Salah-Praying-five-times-a-day-Best-sayings-about-Namaz

~~~~~~~~~~~~~~~

O, Allah, indreapta inimile noastre catre supunerea fata de tine, purifica-ne intentiile si ajuta-ne ca faptele noastre sa fie implinite doar de dragul Tau, fereste-ne pe noi de chinurile mormantului si de pedeapsa Iadului si primeste-ne pe noi in Paradisul Tau. O, Allah, ajuta-ne sa fim dintre robii Tai cei supusi, dintre cei drepti, dintre cei statornici, dintre cei multumitori si dintre cei de care Tu esti multumit, si iarta-ne noua pacatele si greselile noastre, caci nimeni nu poate ierta pacatele in afara de Tine!

                    Ameen! AL HAMDULILLAHI RABBIL ‘ALAMIN!

Toata Lauda I se cuvine lui Allah, Stapanul Tuturor Lumilor si marturisesc ca nimeni nu are drept la adorare in afara de ALLAH si marturisesc ca Muhammad este slujitorul si Trimisul Sau si pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, a familiei sale si a companionilor sai.

 Allah stie cel mai bine si succesul vine numai de la Allah!

Numeroase articole despre Rugaciune in categoria dedicata:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/rugaciunea-as-salah/

Cu pace,

               Cezarina S.

 LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

5 gânduri despre “POVESTEA RUGACIUNII

  1. Pingback: CUNOASTEREA –Cheia Succesului in Ambele Lumi | Islamul Pacea Eterna

  2. Foarte frumos. Allah sa ti dea putere sa ne prezinti si alte subiecte tot la fel de profund ca si acesta. Poate o sa ne faci si o prezentarea a salaturilor fard si a celor sunna. Eu ador salatul tasabih si stiu ca multi nu stiu de acest salat si nici cum se face. Multa putere si rabdare cu noi.

    • Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu! 🙂 Imi pare rau, in primul rand ca nu-ti pot raspunde pe FB.Totusi, eu ti-am raspuns cu un alt cont, pentru ca al meu este blocat. Poti sa te uiti la „other” sa verifici(daca nu suntem friends este posibil sa nu intre in inbox si de aceea sa nu vezi). Inca o data iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si pentru aprecieri. Cea mai mare bucurie a mea este atunci cand realizez ca mesajul pe care incerc eu sa-l transmit este inshAllah de folos, si acest lucru ma motiveaza si mai mult sa continui pe acest drum. INSHALLAH, ALLAH SA NE AJUTE SI SA NE SPRIJINE PE TOTI CEI CARE LUPTAM PE CALEA SA!Sa auzim numai de bine, si sa ramanem in continuare pe drumul cunoasterii, caci este drumul care ne va conduce inshaAllah catre Paradis. Allah sa fie cu tine!

  3. Pingback: CEI CARE POSTESC DAR NU IMPLINESC RUGACIUNEA | Islamul Pacea Eterna

  4. Pingback: ISRA WAL MI’RAAJ IN LUNA RAJAB? | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s