TAFSIR CORAN 67:2

 

viata moarte

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Acest verset ne arata ca Allah subhanuhu wata’ala este Cel care a creat viata si a creat moartea, ca doar El Singur ne poate garanta viata si numai El Singur poate cauza moartea.

De asemenea , tot Allah ne spune ca atat viata cat si moartea au fost create cu un scop, si anume pentru a ne testa. Cu alte cuvinte, Allah ne-a oferit oportunitatea de a actiona, de a face fie fapte bune, fie fapte rele.

Oricine va dori sa treaca acest test va trebui sa cunoasca care sunt criteriile faptelor bune in fata lui Allah, caci numai Allah Singur este cel care va decide cine a facut bine si cine a facut rau, si numai El Singur ne va rasplati in acord cu faptele noastre, pentru ca daca nu ar fi existat rasplata,  testul acestei vieti nu ar fi avut niciun scop.

Apoi, in continuarea versetului, Allah ne spune:

“ Si El este Puternic[ Al-‘Aziz], Iertator[Al-Ghafur]

Desi ne arata ca El are toata Puterea pentru a-i pedepsi pe cei care fac rau, pentru ca nimeni nu poate scapa de pedeapsa Sa, in acelasi timp, Allah este Iertator cu cel care, atunci cand comite o fapta rea sau un act de nesupunere, regreta sincer si se intoarce de indata la Allah, cerandu-I iertare, si care apoi se abtine de la fapte rele si de la nesupunerea fata de El.

“ …Cel care va fi indepartat de Foc si va fi primit in Jennah (Paradis), cu adevarat va fi izbanditor (cu adevarat si-a atins scopul acestei vieti).” Coran 3:185

Dragi frati si surori in Islam,

Imi doresc foarte tare sa pornim pe acest drum, greu de altfel, pentru ca drumul catre Jennah este presarat cu tot felul de greutati si de renuntari,” insa nu pentru cei care cred, Care cred ca Il vor intalni pe Domnul lor si ca la El se vor intoarce.”  Coran 2: 45-46

Sa ne rugam lui Allah sa ne faca sa fim dintre cei care realizeaza cu adevarat scopul acestei vieti si sa ne ajute sa ne traim aceasta viata in sincer devotament fata de El! Ameen!

Cu pace,

               Cezarina S.

ALLAH STIE CEL MAI BINE

SI SUCCESUL VINE DOAR DE LA ALLAH!

emblema

Reclame

2 gânduri despre “TAFSIR CORAN 67:2

  1. Pingback: ISTIGHFAR: POARTA CATRE BINECUVANTARI NELIMITATE | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: INTELEPCIUNEA DIN SPATELE INCERCARILOR SI SUFERINTELOR | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s