HADIS: Urmarea Sunnei Profetului (saws)

virtuesofsahabaBismillahi Ar-Rahman Ar-Rahim

              Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin

‘Irbad ibn Sariya( radyiallahu anhu) a relatat:” Intr-o zi, Trimisul lui Allah saws , conducea rugaciunea in adunare. Apoi si-a intors fata catre noi si ne-a tinut o predica foarte elocventa care a facut ochii sa verse lacrimi si a inmuiat inimile. Unul dintre noi a spus: “O, Profet al lui Allah, aceasta a sunat ca o cuvantare de ramas bun. Sfatuieste-ne! “ Atunci, el saws a spus:

Va indemn sa aveti frica de Allah, sa ascultati si sa va supuneti, chiar de ar fi un sclav negru. Din pricina ca aceia dintre voi care vor trai dupa mine vor vedea multa neintelegere, va trebui sa va tineti strans de Sunnah mea(exemplele mele) si cele ale califilor dreptcredinciosi ce vor veni dupa mine. Alipiti-va de ele si tineti-va strans cu dintii de ele. Feriti-va de lucrurile noi in religie(de inventari) caci aceasta inseamna schimbare si orice schimbare inseamna inselaciune(greseala).” [Abu Dawud & Tirmidhi]

Acest hadis subliniaza pietatea( Teama de Allah- taqwa) si supunerea fata de conducator, urmand calauzirea Profetului Muhammad saws si a primilor patru nobili califi. De asemenea avertizeaza asupra inovatiilor (bidha’h) in religie si le interzice cu strictete.

Acest hadis ne mai arata predictia Profetului saws cu privire la comunitatea musulmana, care va deveni victima a neintelegerilor si a tulburarilor si a prescris si mijlocul cu care sa le combatem, si anume, niciodata sa nu deviem de la calea pe care ne-a aratat-o el, (saws) si succesorii sai drepcredinciosi. Toate problemele musulmanilor vor lua sfarsit , daca vor accepta ca acesta este singurul criteriu pentru a deosebi adevarul de inselaciune.  

<”…Si ce se afla dincolo de ADEVAR decat numai RATACIREA?”

                                                                                                 Coran 10:32

emblema

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Advertisements

2 thoughts on “HADIS: Urmarea Sunnei Profetului (saws)

  1. Pingback: URMAREA SUNNEI PROFETULUI | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: CEL CARE UCIDE UN SUFLET NEVINOVAT | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s