FEMEILE PARADISULUI

together in Jannah

                                           FEMEILE PARADISULUI          

                Bismillahi Ar-Rahman Ar-Rahim

                 Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin     

 

<Te vei uita sus pe cer si vei vedea cerul luminat. Asa ca, ii vei intreba pe ingeri:” O, ingeri! Ce este cu aceasta lumina  pe cer?

 Ingerii vor zice: “Cum, nu stii?”

“ Nu, nu stiu. Ce este asta?”

“Sunt sotiile voastre in Jennah( Paradis), care zambesc. Iar zambetul lor, lumineaza cerul.”> [Musnad Imam Ahmad-autentic]

Subhanallah! Dragi surori in Islam, cerul se va lumina din cauza zambetului nostru in Jennah!

Ibn Qayyim, a vorbit despre Hoorul Iyn si despre femeile din Jennah. Si a comparat frumusetea femeilor din aceasta lume, care sunt facute din lut , cu frumusetea si esenta Hoorul Iyn, a caror esenta este din sofran. A descris frumusetea lor, transparenta lor, muzica lor, cantecul lor pentru sotii lor, parfumul lor si cat de uimitoare sunt ele.

In Jennah, nu va fi somn, barbatii nu vor purta barbi, femeile nu vor avea hijab. Hijabul este pentru noi, doar in aceasta lume. Intr-o relatare autentica, Aisha (radiyallahu anha), a spus ca un grup de femei , infrumusetate excesiv a trecut pe langa ea. Cand a ajuns in dreptul lor, Aisha era acoperita in intregime in negru. S-a uitat la ele si le-a spus:

” Bucurati-va in aceasta lume, pentru ca este pentru voi in aceasta lume, si pentru noi in Akhira( in lumea cealalta).”

Asa ca, dragi surori, pastrati-va in aceasta lume, si veti avea o superba existenta in Lumea de Apoi.

Ibn Qayyim(rahimullah), a continuat: Si cand sotul va avea sotii dintre Hoorul Iyn, in acel moment, o alta femeie va aparea. Va aparea o femeie a carei frumusete uimitoare il va face pe “rege”(pe barbat) sa uite de toate celelalte femei. Cine este aceasta femeie? Este femeia lui din dunya(aceasta viata), sotia lui din aceasta lume.

Asa ca, sotia lui din aceasta lume va fi PRINTESA peste Hoorul Iyn.

Ibn Qayym a mai spus: Se mai poate gandi regele la supusii sai, in prezenta Printesei sale? Desigur, nu!

Asa ca, sotiilor din aceasta lume li se va da mult, mult mai multa frumusete. Si a explicat si de ce?

Hoorul Iyn, niciodata nu au trecut prin dificultatile cu care s-au confruntat femeile in aceasta lume, ele niciodata nu s-au straduit pentru cauza lui Allah, niciodata nu au fost insultate sau ridiculizate pentru ca purtau hijab, nu au fost nevoite sa treaca prin dificultatile pe care le presupune, supunerea fata de sot. Asa ca, cum sa nu fie mult mai frumoase decat Hoorul Iyn, cum sa nu fie Printese in Jennah?

Subhanallah! Superb, nu?

Surorile mele, cea care isi  indeplineste datoriile religioase, care evita lucrurile oprite, care se supune sotului ei, a primit vesti bune de la Profet sall Allahu aleihi wa sallam, cum ca va fi extrem de onorata cand va intra in Paradis.

“ Daca o femeie se roaga cele cinci rugaciuni zilnice, posteste in Ramadan, isi pastreaza castitatea si se supune sotului ei, i se va spune:” Intra in Paradis pe oricare dintre porti doresti!” [ Relatat de Ahmad (1664)si de altii]

Subhanallah! Cat de Generos este Allah, Cel care nu lasa sa se piarda nicio fapta buna, Stapanul Tuturor Lumilor!

Cu drag,

               Cezarina S.

paradise

Anunțuri

4 gânduri despre “FEMEILE PARADISULUI

  1. adica. sa aiba toate femeile fetele acoperite sau doar numai capul si bine inteles si corpul in rest e ceva uimitor de adevarat

    • Nu este obligatoriu sa-ti acoperi si fata, dupa opiniile majoritatii invatatilor. Insa daca situatia sau locul impune acoperirea fetei, sau daca femeia crede ca asa este protejata mai bine, poate sa apeleze si la acoperirea fetei. In rest, lasarea fetei si mainilor descoperite, asa cum este si in cazul femeii atunci cand implineste Rugaciunea, alaturi de o atitudine modesta,este suficienta in shaa Allah.

  2. Pingback: CARE ESTE RASPLATA FEMEILOR IN JENNAH? | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s