CORAN 40:7-9

                   

BISMILLAH

 

Cei ce poarta Tronul si cei care-l înconjoara(dintre ingeri) Îl preamareasc pe Domnul lor, aducandu-I lauda, cred in El si cer iertare pentru cei care cred: “ Doamne! Tu îti intinzi peste toate lucrurile indurarea si stiinta Ta. Deci iarta-i pe cei care iti cer iertare, se caiesc si urmeaza calea Ta( calea cea dreapta-Islamul, urmand vorbele si faptele Trimisului Tau, sall Allahu aleihi wa sallam) si pazeste-i de chinul Iadului,

 Doamne! Si fa-i pe ei sa intre in gradinile Edenului, pe care Tu le-ai promis, ca si pe cei care au fost evlaviosi dintre parintii lor, sotiile lor, si urmasii lor, caci Tu esti Cel Puternic[si] Intelept[ Al-Aziz, Al-Hakim].

Si pazeste-i pe ei de cele rele( de pacate si de pedeapsa pt ele)! Iar acela pe care il pazesti de rele, in Ziua Aceea, de acela Te-ai indurat. Si aceasta este marea izbanda!”

                                                       Coran 40:7,8,9

Tafsir Ibn Kathir:

Allah ne spune ca ingerii apropiati de El si cei care poarta Tronul, Îl glorifica (Tasbih) si Îl preamaresc, si Îi aduc laude(Tahmid), si cred in El, adica se supun Lui.

Si cer iertare pentru cei care cred- adica pentru acei oameni  de pe pamant care cred in cele nevazute. Allah le-a ordonat ingerilor Sai care sunt apropiati de El, sa se roage pentru credinciosi in absenta lor, asa ca face parte din natura ingerilor sa spuna: Amin!, atunci cand un credincios se roaga pentru fratele sau in absenta sa.

“ Cand un musulman se roaga pentru fratele sau in absenta sa, ingerii spun: Amin!

Fie ca si tu sa ai parte de ceva similar.” [sahih Muslim]

Cand spun “ iarta-i pe cei care se caiesc si urmeaza calea Ta”, adica: iarta-i pe cei care atunci cand pacatuiesc se caiesc si se intorc imediat catre Tine, si renunta la ceea ce au facut, si urmeaza Porunca Ta de a face bine si se abtin de la pacate si salveaza-i de pedeapsa Iadului ( care este una dureroasa).

 Si fa-i sa intre in gradinile Edenului, pe care Le-ai promis alaturi de parintii, sotiile si fii lor- adica adu-i impreuna pentru a se bucura unul de altul ca locuitori ai Paradisului. Allah prin Indurarea Sa, le va oferi  un favor din partea Sa si Îi va aduce pe toti la acelasi nivel(ii va ridica in rang).

Si salveaza-i de pacate– adica de fapte pacatoase si de consecintele lor

Pentru ca cel pe cate Tu Îl salvezi de pacate in acea Zi, inseamna ca Tu l-ai protejat si l-ai salvat de pedeapsa.

Si acesta este SUCCESUL SUPREM!

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Un gând despre “CORAN 40:7-9

  1. Pingback: DZIKR MARATHON(I) | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s