POSTUL ESTE PENTRU ‘MINE’!

mmmmmmm

POSTUL ESTE PENTRU ‘MINE’!

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:

“Allah Preainaltul spune:“Fiecare fapta a fiului lui Adam este pentru el, in afara de As-Siyam (post). Acesta este menit (numai) Mie si Eu (Singur) il voi rasplati pentru el. Postul este un adapost. Daca vreunul dintre voi posteste intr-o zi, sa nu se dedea la vorbe necuviincioase si nici sa ridice glasul; daca cineva il ocareste sau incearca sa se sfadeasca cu el, sa zica: “Tin post.”Pe El, in Mana Caruia se afla viata lui Muhammad, rasuflarea celui care tine post va fi mai dulce pentru Allah in Ziua Judecatii decat parfumul de mosc. Cel care posteste are doua bucurii: se bucura cand intrerupe postul si este fericit din pricina postului sau cand se intalneste cu Domnul lui.”

                                                                                           (Bukhari si Muslim)

 

Intr-o alta relatare a lui Muslim, Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:

Rasplata pentru fiecare fapta buna se inmulteste cu zece pana la sapte sute de ori. Allah azzawajal a spus: “Rasplata pentru post (saum) este diferita fata de rasplata pentru celelalte fapte bune; Postul este pentru Mine, si numai Eu singur il voi rasplati. Cel care tine post, se abtine de la mancare si bautura numai de dragul Meu. Cel care tine post se bucura de doua ori, o data cand isi intrerupe postul si alta data cand se intalneste cu Domnul sau.”

Comentariu:

Aceste Hadis-uri  ne arata nu numai meritul si semnificatia postului, dar ne arata si faptul ca postul nu inseamna numai abtinere de la mancare, bautura si relatii intime ci si abtinerea de la orice fapta rea, de la vicii si hotararea de a face numai fapte bune.

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s